Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Eylül, 2023 16:04 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Refüj Terörü Ne Zaman Bitecek?

100. Yıl Battı Çıktı kavşağı, Kardemir kavşağı, Namal kavşağındaki akıllara ziyan refüjlerde meydana gelen kazaları sürekli yazarak bu mevkilerde önlem alınmasını dile getiriyoruz ama ne Vali, ne Belediye Başkanı, ne Emniyet Müdürü ne de İl Trafik Komisyonu üzerine alınmıyor. Peki bu refüjleri kim düzenleyecek ve kazaların önüne nasıl geçilecek?

100. Yıl Battı Çıktı kavşağı,  Kardemir kavşağı ve Namal kavşağındaki refüjlerde meydana gelen onlarca kazaya rağmen buralarda şimdiye kadar herhangi bir çalışma yapılmaması tepkilere neden oluyor.

Gazetemizin de sürekli gündeme getirdiği bu tehlikeyi Karabük Valiliği başta olmak üzere Karabük Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Trafik Komisyonu görmezden gelerek vurdumduymaz bir tavır sergiliyor.

Vatandaşlar, özellikle İl Trafik Komisyonunun ne iş yaptığını sorgularken, Vali Mustafa Yavuz,  Belediye Başkanı Rafet Vergili ve İl Emniyet Mehmet Ali Hasan Köse’yi göreve davet ettiler.

BİRİNİN ÖLMESİ Mİ GEREKİYOR

Şu ana kadar Refüjlerde meydana gelen kazalar maddi hasarlı ve yaralamalı olarak gerçekleşmiş durumda. Ancak, bu demek olmuyor ki her an ölümlü bir kaza gerçekleşmeyecek. Onun için bu refüjlerle ilgili çalışmanın bir an önce yapılması gerektiğine işaret edilirken, bahse konu  refüjlerde önlem alınması için birilerinin ölmesi mi gerekiyor şeklinde yorumlar yapılıyor. Çünkü daha önce bir çok noktada meydana gelen ölümlü kazaların ardından önlem alındığı biliniyor. Onun için ölümlü kaza yaşanmadan  mutlaka refüjlerin yeniden düzenlenmesi gerekiyor ve bu düzenleme için de Valilik başta olmak üzere Karabük Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Trafik Komisyonu hatta Milletvekillerinin dahi bu konuda ne gerekiyorsa yapması isteniyor.

ARAÇ SÜRÜCÜLERİNİN TEPKİLERİ ARTIYOR

Karabük’te trafik sorunu her geçen gün katlanarak artarken, yapılan yanlış uygulamalar ve düzenlemeler sürücülerin tepkilerini de artırıyor. Yanlış yapılan uygulamaların ve düzenlemelerin başında ise 100. Yıl Battı Çıktı kavşağı,  Kardemir kavşağı ve Namal kavşağı geliyor. Bu kavşaklara bir de refüjler eklenince tehlikenin boyutu artmış durumda. Çünkü refüjler nedeniyle sürücüler bir hayli sıkıntı çekerken, kazaların yoğunluğu da artıyor. Adeta sürücülerin korkulu rüyası haline gelen  refüjlerdeki tehlikenin Valilik başta olmak üzere Karabük Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Trafik Komisyonu tarafından göz ardı edildiği gözlenirken, iş işten geçmeden refüjlerin yeniden düzenlemesi konusunda çalışmaların başlatılması gerekiyor. Yoksa bu refüjlerde yaşanması muhtemel bir ölümlü kazanın hesabını kimse veremez.

KARAYOLLARI KARABÜK’TEN BİHABER

Öte yandan bu refüjlerin yapılması noktasında en büyük pay sahibi ise Karayolları. Karayollarının hangi akla hizmet böyle bir refüj düzenlemesi yaptığı sorgulanırken, Karayollarında bilgisiz ve tecrübesiz kişilerin görevde olduğu bir kez daha ortaya çıkmış durumda. Çünkü, Karayollarının Karabük’te yaptığı bütün işler sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Bunun örneklerinden bir tanesi de yapboz tahtasına dönen Karabük-Kastamonu  yolu üzerindeki akıllı kavşak projesi.  Bu projeyi adeta eline yüzüne bulaştıran Karayolları Bölge Müdürlüğü  bir çok projeyi bu yolda uygulamış ama bir türlü başarılı sonuca ulaşamamıştı ve milyonlarca lira adeta çöp olmuştu. (Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
swws
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
26 Mayıs, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Karabük’te Kurban Bayramı Tedbirleri Alındı

Karabük’te Kurban Bayramı ile ilgili hazırlıklar tamamlandı. Vatandaşların huzurlu ve güvenli bir bayram geçirmesi için güvenlik güçleri tarafından tüm tedbirler alındı. Bayram Namazı 05.57’de kılınacak, bayramlaşma programı ise Bayramın ikinci günü Yenişehir Havuzlu Bahçede saat 12.00’de yapılacak

Karabük’te vatandaşların sağlıklı, huzur ve güvenli bir şekilde Kurban Bayramı geçirmesi için emniyet birimleri tarafından tüm tedbirlerin alındığı bildirildi.

27 Mayıs Çarşamba  günü  idrak edeceğimiz Kurban Bayramı nedeniyle Karabük il genelinde Emniyet, Jandarma, Belediye, Sağlık Hizmetleri, Enerjisa, PTT, Defterdarlık ve İlçe Kaymakamlıkları tarafından halkın huzur içinde bir bayram geçirmesi için gerekli tedbir ve önlemler alındı.

Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada;  Karabük halkının huzurlu, güvenli ve iyi bir bayram tatili geçirmesi için gerekli tedbir ve önlemlerin alındığı açıklandı. Emniyet, Jandarma, Belediye, Sağlık Hizmetleri, Enerjisa, PTT, Defterdarlık ve İlçe Kaymakamlıkları tarafından vatandaşların, Kurban Bayramı tatilini huzur ve güven ortamı içerisinde geçirebilmeleri amacıyla tedbirler alındığı kaydedildi. Polis sorumluluk alanı dışında kalan sahada gerekli önlemler İl Jandarma Komutanlığınca alınacak.

Kurban Bayramı nedeniyle yoğunlaşacak olan il merkezinden ilçelere ve ilçeler arasındaki trafik akışını rahatlatıcı gerekli önlemler alınacak. Gerekirse ek güvenlik tedbirleri de alınacak. Kurban Bayramı nedeniyle yoğunlaşacak olan şehir içi ve şehirlerarası trafiğini rahatlatacak otobüs terminali ve garda gerekli ek önlemler alınacak.

KURBANLIK HAYVAN DENETİMLERİ

Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvanların sevklerinin kontrol ve denetimi açısından İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ile Belediye Zabıtası gibi tüm kolluk kuvvetleri sıkı bir işbirliği ve koordinasyon halinde olacak, kaçak hayvan hareketlerine karşı düzenlenen yol kontrol ve denetimlerin sayısı artırılacak. İl ve ilçeler arası sevki talep edilen fakat kümelenerek tanımlanmamış, veri tabanına kaydedilmemiş ve yanlarında pasaportları bulunmayan kurbanlık sığır cinsi hayvanların sevklerine izin verilmeyecek. Hayvanların nakil vasıtalarına aşırı yüklenmelerine, nakliye sırasında yaralanma veya gereksiz yere acı ve ıstırap çekmelerine neden olabilecek nakil vasıtaları ile sevklerine izin verilmeyecek.

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜ TEDBİRLERİ

Kurban Bayramı öncesinde ve Kurban Bayramı süresince Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün sorumluluğunda ve Hayvan Sağlığı Şube Müdürlerinin koordinasyonunda İl ve İlçe Müdürlüklerinde yeterli sayıda araç ile nöbetçi veteriner hekimler görevlendirilecek.

Kurbanlık kesimi yapılacak özel işletmeler belirlenecek ve denetlemesi yapılacak.

Kurbanlık hayvan satış yerleri Belediye ile müşterek olarak her gün sabah ve akşam olmak üzere iki kez usulüne uygun olarak temizlenerek dezenfekte edilecek.

SAĞLIK HİZMETLERİ AKSAMAYACAK

Bayram tatili süresince hastanelerde nöbetçi doktor ve yeteri kadar yardımcı sağlık personeli bulundurulacak. Nöbetçi eczanelerin tespiti ile açık bulundurulmaları sağlanacak. Yeteri kadar ambulans ve şoför tefriki ile diğer tedbirler İl Sağlık Müdürlüğünce bir plan dahilinde hazırlanacak.

BELEDİYE HİZMETLERİ AKSAMAYACAK

Kurban Bayramı nedeniyle Belediye Başkanlığınca zabıta, itfaiye, temizlik ve su hizmetleri ile piyasa ve işyerlerinin denetim konuları hususundaki çalışmalar özel olarak, fiyat ve kalite denetimleri için esnaf odaları ile iş birliğine gidilecek. Belediye otobüsleri geç vakitlere kadar ulaşımı sağlayacak, Defterdarlık tarafından eğlence yerlerinin denetimi, Vergi Denetmenlerince sağlanacak. Enerjisa tarafından şehre kesintisiz ve yeterli güçte elektrik verilmesi için gereken önlemler alınacak. Meydana gelebilecek arızalara ve elektrik kesintilerine karşı yeteri kadar ekip ve teknik personel görev başında bulundurulacak. PTT Baş Müdürlüğü tarafından vatandaşların haberleşme hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmeleri için uygun görülecek tedbirler alınacak. Meydana gelebilecek arızalara karşı yeteri kadar ekip ve teknik personel görev başında bulundurulacak. Belirtilen konuların yanında her kurum kendi alanına giren hususlarda ihtiyaç duyulması halinde ilave tedbirleri alacak ve herhangi bir olumsuzluğa meydan verilmeyecek.

İLGİLİ BİRİMLER 24 SAAT GÖREVDE OLACAK

Kurban Bayramı süresince Karabük Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı birimlerin 24 saat görev yapacakları, herhangi bir olayda ise vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunabilecekleri belirtildi. Belediye Birimlerinin 24 saat çalışacak ve Belediyeyi ilgilendiren konularda yine 112 Acil Çağrı merkezinin aranabileceği belirtildi.  Vatandaşlardan  ayrıca, herhangi bir yangın olayında da  112 Acil Çağrı Merkezi aramaları istendi. Kaymakamlıklarca, Kurban  Bayramı nedeniyle vatandaşların huzur ve güvenliğine yönelik benzer önlemler ilçeler itibariyle planlanacak.

BAYRAMLAŞMA PROGRAMI BAYRAMIN 2. GÜNÜ YAPILACAK

Kurban Bayramında Karabük’te  yapılacak olan resmi bayramlaşma töreni ise Bayramın 2. günü olan 28 Mayıs Perşembe günü  saat 12.00’de Yenişehir Havuzlu Bahçede yapılacak. Bayramlaşma programına; Karabük Valisi Oktay Çağatay başta olmak üzere Milletvekilleri ve İl Protokolü ile vatandaşlar katılacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin