Reklam
Reklam
s2 1
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
13 Ağustos, 2025 12:26 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Psikososyal Destek Eğitimleri Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen 2025 “Aile Yılı” etkinlikleri kapsamında Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü psikososyal servisi tarafından“Psikososyal Destek Eğitimleri” verilmeye başlandı.

Eğitim programının ilk durağı Merkez ilçe oldu. Burada görevli personele yönelik gerçekleştirilen eğitimlerde, aile içi iletişim, stres yönetimi, empati geliştirme ve toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi konuları ele alındı.

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, eğitimlerin Safranbolu ve Eskipazar ilçelerinde de devam edeceğini belirtti. Proje ile hem kamu personelinin hem de toplumun psikososyal farkındalığının artırılması hedefleniyor. Yetkililer, “Aile Yılı” çerçevesinde gerçekleştirilen bu çalışmaların, bireylerin aile bağlarını güçlendirmesine ve toplumsal huzurun desteklenmesine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin