blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Temmuz, 2025 21:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te orman yangını 78. saatinde: Sarp arazide helikopterle müdahale sürüyor

Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Çavuşlar köyünde başlayan ve rüzgarın etkisiyle Ovacık ilçesinin köylerine sıçrayan orman yangını 78. saatine girdi. Arazinin sarp ve engebeli olması sebebiyle yangına, yalnızca havadan müdahale edilebiliyor.
Karabük-Ovacık karayolu üzerindeki Pirinç Kayaları mevkiinde etkili olan yangına, bölgenin sarp ve kayalık yapısı nedeniyle karadan ulaşımda zorluk yaşanıyor. Bu nedenle özellikle helikopterlerle havadan yoğun müdahale gerçekleştiriliyor. Bölgede Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra AFAD, itfaiye, jandarma, belediye ekipleri ve gönüllüler görev alıyor. Yangının kontrol altına alınabilmesi için hem havadan su atışları hem de yer ekiplerinin şerit açma çalışmaları sürüyor.
Öte yandan, yangının etkili olduğu alanda dumanların yükselmesiyle kaçan kuş sürüleri görüntülendi. Görüntüler, yangının doğa üzerindeki etkisini gözler önüne serdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
28 Ocak, 2026 17:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

YÖREMDEN GURME KARABÜK’TE

Karabük’te düzenlenen “Yöremden Gurme” Lezzet Fuarı, Kares Alışveriş Merkezi’nde Karabüklülere kapılarını açtı. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel tatların buluştuğu fuar, doğal ve taze ürünleriyle vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Anadolu’nun zengin mutfak kültürünü yansıtan fuarda; peynir, zeytin, bal, sucuk, baharat çeşitleri, yöresel reçeller, kuruyemişler, sirkeler, soslar ve kahvaltılık ürünler başta olmak üzere birçok lezzet ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Fuarda özellikle kahvaltılık ürünlerde yüzde 30’a varan indirimlerdikkat çekiyor.

SON 4 GÜN KALDI

Kares Alışveriş Merkezi’nin zemin katında kurulan stantlarda gerçekleştirilen “Yöremden Gurme” fuarının, 1 Şubat Pazar günü sona ereceği bildiren Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, lezzet şölenine katılmak isteyen vatandaşlar için fuarda son 4 güne girildiğini vurgulandı.

ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE TÜRKİYE HAVASI

Türkiye’nin 7 bölgesinden getirilen yöresel ürünlerin sergilendiği fuarda; Siirt’ten Batman’a, Diyarbakır’dan Şanlıurfa’ya, Afyon’dan Kahramanmaraş’a kadar birçok il ve ilçenin özgün tatları bir araya geliyor. Ziyaretçiler, hem farklı şehirlerin mutfak kültürlerini tanıma hem de yöresel ürünlerini seyahat etmeden tatma imkanı buluyor.

Fuara yoğun ilgi gösteren Karabüklüler, yöresel lezzetleri uygun fiyatlarla temin etme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, Anadolu’nun meşhur lezzetlerini Karabük halkıyla buluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Yöremden Gurme” fuarının belirli aralıklarla Karabük’te yeniden düzenleneceğini de ekledi.

Video için tıklayınız.

Bizi sosyal medyadan takip edin