blank
Berkay Doğan tarafından
08 Şubat, 2025 13:13 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Okul Sporları Yıldızlar Masa Tenisi İl Birinciliği Tamamlandı

Karabük’te düzenlenen Okul Sporları Yıldızlar Masa Tenisi İl Birinciliği müsabakaları büyük heyecana sahne oldu. Kıyasıya mücadelelerin yaşandığı turnuvada kızlar ve erkekler kategorilerinde dereceye giren okullar belli oldu.

Kızlar kategorisinde Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu birinci olurken, ikinci sırayı Mevlana İmam Hatip Ortaokulu, üçüncülüğü ise Şehit Alican Öztürk Ortaokulu elde etti. Bahaddin Gazi Ortaokulu ise turnuvayı dördüncü sırada tamamladı.

Erkekler kategorisinde ise Mevlana İmam Hatip Ortaokulu birincilik kupasını kazanırken, Bahçeşehir Ortaokulu ikinci, Şehit Murat Akdemir Ortaokulu üçüncü oldu. Fazlı Yeşilyurt Ortaokulu ise dördüncülük derecesi elde etti.

Turnuva sonunda dereceye giren takımlara ödüllerini Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan, Şube Müdürü Serdar Ali Osman Sevim ve Okul Sporları Tertip Komitesi takdim etti.

Karabük’te okul sporları kapsamında düzenlenen organizasyonların devam edeceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Temmuz, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

ÇAYKUR’dan 2. Sürgün için “Aceleye getirmeyin” uyarısı

ÇAYKUR 2. sürgünün 7. gününde çay üreticilerinin ivedi etmemeleri gerektiğini, ÇAYKUR’un tüm çayı alacak kapasiteye sahip olduğunu lisana getiren bir açıklama yaptı.
16 Mayıs 2025 tarihinde Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından dönemin açılmasıyla başlayan 1. sürgün 27 Haziran’da son bulmuştu. ÇAYKUR 1. sürgün boyunca üreticiden 217 bin 776 ton konvansiyonel, 13 bin 938 ton organik olmak üzere toplamda 231 bin 714 ton çay aldı. 10 Temmuz itibariyle başlayan 2. sürgün çay hasadında ÇAYKUR tarafından toplamda 22 bin ton çay üreticiden alındı.
7. gününde olan 2. sürgün için üreticilere ihtarda bulunan ÇAYKUR, hasat devri boyunca ivedi edilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Üreticilere ‘Lütfen ivedi etmeyin’ diyerek seslenen ÇAYKUR yapılan açıklamada "Çay hasat sürecini lütfen aceleye getirmeyelim. Günlük alım limitlerimiz dahilinde fabrikalarımız tam kapasite çalışacaktır. Aceleye getirilerek fazladan toplanan eserler hem fiyat düşüklüğü için bekleyen fırsatçılara imkân sağlayacak, hem de bekledikleri için kilogram kaybına sebep olacaktır. Bu durumda siz bedelli üreticilerimizin ziyan etmesi kaçınılmaz olacaktır. Bu nedenlerle eserlerimizin ziyan etmeden en uygun bekleyecekleri yer bahçelerimiz olduğundan, hasat konusunda çabuk etmemenin değerini tekraren hatırlatmak isteriz" tabirlerine yer veridi.
ÇAYKUR’un çay sürece kapasitesinin tüm çay müstahsillerinin çayını alabilecek kadar yüksek olduğunun da altının çizildiği açıklamanın devamında "Fabrikalarımızın toplam kapasitesi ikinci sürgün eserlerinizi almaya kâfi düzeydedir. Fakat burada günlük sürece kapasitesine riayet etmemiz gerekmekte olup, sürgün müddetini kısaltmaya çalışmadan daima birlikte denetimli bir formda süreci yönetmeliyiz. Başta siz pahalı üreticilerimiz olmak üzere hepimiz için en yararlı olan prosedür çay toplama sürecini aceleye getirmemek olacaktır" tabirleri kullanıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin