Reklam
Reklam
FILISTIN jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2024 15:07 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te öğrenciler Filistin için yürüdü

AK Parti Gençlik Kolları Üniversiteler Teşkilatı (ÜNİAK), Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa’nın çeşitli üniversitelerinde Filistin için yapılan protestolara destek vermek amacıyla Karabük Üniversitesinde (KBÜ) yürüyüş gerçekleştirdi.

KBÜ İslami Bilimler Fakültesi önünden başlayan yürüyüşte öğrenciler, tekbir getirerek “Katil İsrail” sloganı attı. Öğrenciler ellerinde “Su yok, elektrik yok, vicdan yok”, “Ey dünya daha kaç çocuk ölmeli”, “Dünyanın gözü önünde binlerce çocuk öldürüldü”, “Her yer Filistin her yer Gazze”, “Çocuklardan ve adaletten tarafız” yazılı pankartlarla Teknoloji Fakültesi önüne kadar yürüdü. Burada grup adına açıklama yapan Reşat Aliyev, bugüne kadar milyonlarca masum ve mazlum Filistinliyi göç, kıtlık ve ölümle sınayan İsrail yayılmacılığının, 7 Ekim 2023 itibariyle tarihin akışı içerisinde insanlığın utanç tablosu olarak değerlendirileceği bir soykırım halini aldığını belirtti. 209 gündür çocuk, kadın, erkek, yaşlı, genç ve engelli ayırt etmeksizin 35 bin kişinin İsrail barbarlığı tarafından katledildiği, binlerce kişinin evinden, yurdundan göçe sürüklendiği, kundaktaki bebeklerin bombardımanlar sonucunda enkaz altında can verdiği bir soykırım yaşandığını ifade eden Aliyev, “İnsanlığın yaşadığı acıları, canı yananın rengini, dini ve diline göre tasnif etmeyi, kınamayı ve lanetlemeyi kendisine paye bilen, iki yüzlü egemen güçler ile uluslararası örgütler ise, vahşeti yaşatan İsrail olunca bir kez daha sessiz kalmayı, katledilen bebeklerin görüntülerine karşı gözlerini kapatmayı masum kadınların feryatlarına karşı kulaklarını tıkamayı tercih etmiştir. Egemen güçlere ve uluslararası örgütlere elindeki siyasi, askeri ve ekonomik gücü kullanarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde uluslararası platformlara taşınan İsrail barbarlığı dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan dinleri, ırkları, renkleri ve dilleri birbirine farklı olan ancak vicdanı, Gazze’deki çocuklar ve kadınlar için atan yürekleri insanlar tarafından protesto edilmeye başlamıştır. Özellikle geçtiğimiz hafta ABD’nin New York kentinde Kolombiya Üniversitesinde ve akademisyenlerin katılımıyla başlayan İsrail aleyhine gösteriler, dünya genelinde onurlu duruşun, başkaldırışın dilini ateşlemiştir” dedi.

AW197836 04 jpg
ABD genelindeki onlarca üniversiteye yayınlan ve bu asil duruşun dersleri iptal edilmek, disiplin soruşturması açılmak pahasına sürdürmelerinden dolayı kendilerine yürekten teşekkür ettiklerini aktaran Aliyev, eylemlere, boykot çağrılarına ve yardım faaliyetlerine ara vermeksizin devam edeceklerini kaybetti.

AW197836 01 jpg

Bizi sosyal medyadan takip edin
silvikultur egitim tatbikati yenicede tamamlandi Nlq2M26Z
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice’de tamamlandı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tüm işletme müdürlüklerinde düzenlenen “Silvikültür Uygulamaları Eğitim Tatbikatları”, Yenice Orman İşletme Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen son programla tamamlandı.

Bölge Müdürü Halil Oflu başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcısı Osman Araz koordinesinde gerçekleştirilen eğitimlerde; genç meşcere bakımları, sıklık ve aralama müdahaleleri, doğal gençleştirme teknikleri ile meşcere kuruluşlarının biyolojik gelişim süreçleri sahada uygulamalı olarak ele alındı.

Silvikültür Şube Müdürü Hüseyin Albayrak tarafından verilen uygulamalı eğitimlerde, yetişme ortamı analizinin silvikültürel müdahalelerdeki önemine dikkat çekildi. Eğitimlerde bonitet tespiti, bakı durumu, eğim, yükselti, toprak derinliği, taşlılık, diri örtü yapısı ve yağış rejimi gibi kriterlerin teknik karar alma süreçlerine etkisi anlatıldı.

Tatbikat kapsamında meşcere kapalılık durumuna göre bakım müdahaleleri, istikbal ağacı seçimi, fertler arası rekabetin azaltılması, kök ve gövde gelişiminin yönlendirilmesi ile kar, rüzgar ve biyotik zararlılara dayanıklı meşcere kuruluşu gibi konular uygulamalı örneklerle işlendi.

Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Handan Sertel tarafından verilen eğitimlerde ise amenajman planları doğrultusunda etanın meşcereden çıkarılması, genç meşcerelerde bakım programları, işletme sınıfı değişiklik süreçleri ve olağanüstü hâsılat etası raporlarının hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken teknik kriterler değerlendirildi.

Tatbikat sonunda konuşan Bölge Müdürü Halil Oflu, silvikültürün yalnızca ağaç yetiştirmek değil, geleceğin ormanını bugünden planlamak anlamına geldiğini belirterek, yapılan her bakım müdahalesinin ağacın gelişimi, karbon depolama kapasitesi ve ekosistem direnci üzerinde doğrudan etkili olduğunu ifade etti.

Eğitim tatbikatına Yenice Orman İşletme Müdürü Bahri Yücel, işletme müdür yardımcıları, işletme şefleri ve orman muhafaza memurları katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin