Reklam
Reklam

Karabük’te musluk suyu içilemiyor

aaa
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
18 Ocak, 2026 15:04 tarihinde yayınlandı
0

Türkiye genelinde musluk suyunun içilebilir nitelikte olduğu iller açıklandı. Arıtma tesislerinden çıkan suyun kalite verileri esas alınarak hazırlanan 2026 değerlendirme raporunda Karabük yer almadı.

Arıtma tesislerinden çıkan suyun içme suyu kriterlerini karşıladığı illeri kapsayan ve toplam 30 ili içeren listede Karabük’ün bulunmaması, kentte şebeke suyunun doğrudan içilebilir standartlara ulaşamadığını ortaya koydu.

Açıklanan listeye göre musluk suyunun içilebildiği iller şu şekilde sıralandı:
Sakarya, Antalya, Ankara, Bursa, İzmir, İstanbul, Rize, Trabzon, Artvin, Kayseri, Nevşehir, Çankırı, Samsun, Konya, Eskişehir, Kocaeli, Tekirdağ, Isparta, Kahramanmaraş, Denizli, Balıkesir, Mersin, Giresun, Bolu, Çanakkale, Ordu, Zonguldak, Aydın, Muğla ve Edirne.

Listede yer alan illerde arıtma tesislerinden çıkan suyun, içme suyu standartlarını karşıladığı belirtilirken, Karabük’ün bu listenin dışında kalması dikkat çekti.

Kentte uzun süredir çok sayıda vatandaşın musluk suyunu içme amaçlı kullanmadığı, damacana ve hazır suya yöneldiği bilinirken, açıklanan verilerin bu durumu resmî olarak da ortaya koyduğu ifade ediliyor. Vatandaşlar ise içme suyunun bir lüks değil, temel bir kamu hizmeti olduğuna dikkat çekerek; Karabük’te şebeke suyunun neden içilebilir standartlara ulaşamadığı, hangi eksikliklerin bulunduğu ve sorunun ne zaman çözüleceği konusunda yetkililerden kamuoyuna açık ve net bir açıklama beklediklerini dile getiriyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

2 Yorum

  1. Kemal

    Özkan bey çalışıyor ama kaldırım sosyal tesis yol gibi şeyler öncelik hayati önem taşıyan şeyler olmalı suyun arıtmalı olması trafik sorumu battı çıktı akıllı kavşak boşuna yapıldı buraların dizaynı önemli şeyler bunları karabükte yap ömür boyu vekil seçil

Yeni yorumlara kapalı.

Bolu’da D-100’de takla atan otomobilden burunları bile kanamadan çıktılar

boluda d 100de takla atan otomobilden burunlari bile kanamadan ciktilar Qgk7kJs7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da D-100 kara yolunda kontrolden çıkarak orta refüje çarpan otomobil takla attı. Araçta bulunan 2 kişi kazadan burunları bile kanamadan kurtuldu.

Kaza, D-100 kara yolu Gölyüzü Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, seyir halinde olan ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 14 NA 873 plakalı otomobil kontrolden çıkarak orta refüje çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan otomobil, takla atarak yolun ortasında ters döndü. Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü ve yolcu, tepetaklak olan araçtan kendi imkanlarıyla çıkmayı başardı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle D-100 kara yolunun 2 şeridi trafiğe kapandı. Polis ekipleri, olası bir başka kazayı önlemek amacıyla bölgede geniş güvenlik önlemleri alarak trafik akışını yan yoldan kontrollü olarak yönlendirdi. Aracın kaldırılması için bölgeye oto kurtarıcı sevk edildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

2 Yorum

  1. Kemal

    Özkan bey çalışıyor ama kaldırım sosyal tesis yol gibi şeyler öncelik hayati önem taşıyan şeyler olmalı suyun arıtmalı olması trafik sorumu battı çıktı akıllı kavşak boşuna yapıldı buraların dizaynı önemli şeyler bunları karabükte yap ömür boyu vekil seçil

Yeni yorumlara kapalı.