Karabük'te Modern ve Konforlu Terminal İçin İlk Adım Atıldı - Karabük Haber Postası
T12
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
11 Ağustos, 2025 13:01 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Modern ve Konforlu Terminal İçin İlk Adım Atıldı

Karabük Şehirlerarası Otobüs Terminalinde yenileme süreci başlarken, vatandaş ve esnafın mağdur olmaması için geçici terminal hazırlandı.

Karabük Belediyesi, şehirlerarası otobüs terminalinde uzun süredir beklenen yenileme sürecini başlattı. Mevcut yapının kapsamlı şekilde modernize edileceği proje öncesinde, vatandaşların ve esnafın mağdur olmaması için Atatürk Bulvarı üzerindeki Carrefour Market yanında geçici terminal alanı kuruldu.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın seçim vaatleri arasında yer alan terminal yenileme projesi için çalışmalar başladı. Proje kapsamında mevcut terminal binasında hem iç hem dış mekânlarda köklü değişiklikler yapılacak; kent ulaşımına uzun vadeli çözümler sunacak çağdaş bir yapı inşa edilecek. Yenileme çalışmalarının kısa süre içinde tamamlanması planlanıyor.

Bu süreçte hizmetlerin aksamaması ve esnafların faaliyetlerine kesintisiz devam edebilmesi amacıyla Karabük Belediyesi, Atatürk Bulvarı üzerindeki Carrefour Market’in yan tarafında geçici terminal alanı kurdu. Yaklaşık 5 dönümlük alanda oluşturulan geçici bölgede, terminal esnafı için 16 adet konteyner yerleştirildi. Her bir esnafa özel tahsis edilen alanların yanı sıra; otobüs ve minibüs peronları, bilet satış gişeleri, kafeterya, taksi durağı, tuvalet ve diğer sosyal alanlar da düzenli şekilde planlandı.

Yeni terminal binasının toplam 3.213 metrekare kapalı alanı ve 66 metrekare teras alanı olacak. Bina içerisinde modern bilet ofisleri, bekleme salonları, kafeterya, kayıp eşya birimleri, lostra, berber, hediyelik eşya dükkânları ve otopark yer alacak. Dış cephede kompozit kaplama uygulanacak, çevre peyzajı da şehre yakışır şekilde düzenlenecek.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, sürece ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Şehirlerarası terminalimizde başlattığımız yenileme çalışmalarıyla, uzun süredir ihtiyaç duyulan kapsamlı bir iyileştirme sürecini hayata geçiriyoruz. Çalışmalar süresince hemşehrilerimizin ve terminal esnafımızın mağdur olmaması önceliğimizdir. Bu doğrultuda Atatürk Bulvarı üzerindeki geçici terminal alanımızı hizmete alarak, ulaşım hizmetlerinin kesintisiz şekilde devam etmesini sağlıyoruz. Hedefimiz, planlı ve düzenli bir süreçle Karabük’e daha güçlü bir ulaşım altyapısı kazandırmak.” Tamamlandığında yolcuların her türlü ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte olacak yeni terminal, Karabük’ün ulaşım alanındaki önemli eksiklerinden birini giderecek. Proje ile birlikte kent ulaşımında konfor, güvenlik ve estetik anlamında yeni bir dönem başlayacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda trafik polisleri denetimleri sikilastirdi 6q6e6VcQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da trafik polisleri denetimleri sıkılaştırdı

Bolu’da trafik polisi ekipleri, kentin en işlek noktalarında motosiklet ve özel halk otobüsü sürücülerine yönelik evrak ve kural denetimi gerçekleştirdi.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde trafik güvenliğini ve düzenini sağlamak amacıyla uygulamalarını sürdürüyor. Bu kapsamda ekipler, yaya ve araç trafiğinin en yoğun olduğu güzergahlardan Cumhuriyet Caddesi üzerinde denetim noktası oluşturdu.

Uygulamada özellikle motosikletler ve özel halk otobüsleri durdurularak tek tek kontrol edildi. Ekipler tarafından, sürücülerin trafik kurallarına uyup uymadıkları denetlenirken, ehliyet, ruhsat ve zorunlu araç evrakları incelendi. Kent genelinde trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla denetimlerin aralıksız devam edeceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin