Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Ocak, 2018 13:18 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te ‘Mekke’nin Fethi’ Programı 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Karabük Şubesi tarafından Mekke’nin fethinin yıldönümü nedeniyle “Mekke’nin ve Kudüs’ün Fethi” programı düzenlendi.
Yenişehir Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen program, Kurra Hafız İbrahim Deniz ve Hafız Melih Mücahit Dağdelen’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Şiirler, ilahi ve ezgilerin seslendirildiği program, Mekke’nin fethi konulu sinevizyon gösterisiyle devam etti. Etkinlik kapsamında konuşan Karabük AGD Şube Başkanı Aziz Gündoğdu, Kudüs ve Mekke fethi etkinliklerinin birçok yerde yapıldığını belirterek, “Kudüs’ün ve Mekke’nin fethi sadece burada yapılmıyor. Şu anda Türkiye’mizin 81 ilinde yüzlerce noktada, dünyanın birçok bölgesinde etkinlikler var. İnsanlarımız Allah’a hamdolsun salonu hınca hınç doldurdular. Şükürler olsun gazamız mübarek olsun. Bugün burada dünyanın en önemli, en kıymetli olaylarından bir tanesi olan Mekke’nin fethini kutlamak, konuşmak, anlamak noktasında toplanmış bulunuyoruz. Mekke’nin fethi çok önemli. Mekke’nin fethini gerçekleştiren ordunun komutanı Efendimizdir. O açıdan Mekke’nin fethi bizim için çok önemli. Mekke’nin fethinin önemini özellikle genç nesle her yıl tekrar tekrar hatırlatmak gereğine inanıyoruz. Kudüs Mekke’den sonra yeryüzünün en eski şehirdir. Etrafı bereketlendirilmiş topraklardır ve peygamberler şehridir. Bugün 100 yıldır Kudüs işgal altındadır ve bunun devam etmesi canımızı yakmaktadır. Filistin, Suriye, Irak, Arıkan gibi Müslüman ülkelerinin işgal altında olmasının sebebi en başta İslam coğrafyasının parçalanmışlığıdır. Bu parçalanmışlık üzerimizdeki sorumluluğu daha da arttırmaktadır. Genç nesiller mutlaka Fetih kavramını anlamalı ve fetih aşkı ile yaşamalıdır. ” ifadelerini kullandı.
Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Ömer Bektaş, “Bugün hep beraber ümmetin emaneti olan iki şehrimizle alakalı bir fetih kutlamasını idrak ediyoruz. İlk fetih Mekke’nin fethi, ilk fatih Hazreti Muhammed’dir. Hem Mekke’nin fethini hem de Kudüs’ün fethini hep beraberce idrak ediyoruz. Bugün Hazreti Muhammed’in miracın beşiği olan fethi kutluyoruz. Hazreti Ömer’in emaneti, Selahaddin Eyyubi’nin emanetini, Abdülhamid Han’ın emaneti, rahmetli Erbakan Hocamızın emanetini, Mekke’nin ve Kudüs’ün fethini kutluyoruz” dedi.
Program, Siyer-i Nebi Sınavının ödül töreni ve dua ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gumushanede hafif ticari arac sarampole devrildi 1 olu 2 yarali 5D1hhnj1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Gümüşhane’de hafif ticari araç şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari aracın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Kaza, Kelkit-Şiran Karayolu’nun Çilhoroz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selami E. yönetimindeki 34 NBD 821 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.

İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan ve araçta yolcu olarak bulunan Asker Erdoğan, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Şiran Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kazada yaralanan sürücü Selami E. ile eski MHP Kelkit İlçe Başkanı olduğu öğrenilen Özkan K. ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin