blank
Asuman Doğan tarafından
02 Haziran, 2025 11:31 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Kurban Bayramı Öncesi Gıda Denetimleri Başladı

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Denetim Ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi amacıyla denetim çalışmalarına hız verdi.

5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında yürütülen denetimlerde, il genelinde üretim ve satış yapan işletmeler mercek altına alındı.

Denetimler, özellikle vatandaşların bayram öncesi yoğun olarak alışveriş yaptığı kuruyemişçiler, fırınlar, pastaneler, unlu mamul üretim ve satış yerleri ile marketlerde gerçekleştirildi. İşletmelerde hijyen kurallarının uygulanması titizlikle incelendi.

Ekipler, üretim ve satış noktalarında; gıda ürünlerinin son kullanma tarihleri, ürünlerin uygun koşullarda muhafaza edilip edilmediği ve çalışanların hijyen kurallarına uygun iş kıyafetleri kullanıp kullanmadığı gibi konulara özellikle dikkat etti. Riskli görülen durumlarda ise gıda maddelerinden numuneler alınarak laboratuvara gönderildi.

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, Kurban Bayramı süresince de vatandaşların sağlıklı gıdaya erişimini sağlamak amacıyla denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Çetinkaya Ankara Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla buluştu

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, kentin önemli ticaret ve sosyal akslarından biri olan Ankara Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Cadde üzerindeki iş yerlerini tek tek ziyaret eden Başkan Çetinkaya, esnafın talep ve beklentilerini dinleyerek yürütülen belediye çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ziyaret kapsamında vatandaşlarla da sohbet eden Çetinkaya, günlük yaşama ilişkin görüş ve önerileri dinleyerek taleplerin ilgili birimlerce değerlendirilmesi için not alınmasını sağladı.
Ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Özkan Çetinkaya, şehir yönetiminde sahada olmayı ve istişare kültürünü esas aldıklarını belirterek, "Karabük’te hizmet anlayışımızın merkezinde hemşehrilerimiz yer alıyor. Esnafımızdan ve vatandaşlarımızdan aldığımız her geri bildirim, şehrimizin geleceğine dair attığımız adımlarda yol gösterici oluyor. Daha düzenli ve daha yaşanabilir bir Karabük için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" dedi.
Başkan Çetinkaya, kamuoyunda yer alan bazı iddialara da açıklık getirerek Ankara Caddesi’ne ilişkin "yıkım" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Ankara Caddesi için bir planlama sürecinin yürütüleceğini ancak herhangi bir yıkımın söz konusu olmadığını ifade eden Çetinkaya, Cumapazarı mevkiinde kentsel dönüşüm çalışmalarının başlayacağını, sürecin vatandaşların hakları gözetilerek ve istişare içerisinde yürütüleceğini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin