Karabük Postası tarafından
31 Temmuz, 2022 12:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te KPSS Sınavı Yapıldı

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavı öncesinde Karabük’te trafikte yoğunluk yaşandı. Karabük Üniversitesinde sınava girecek olan binlerce aday yol yapım çalışmalarının da yer aldığı kentte adım adım ilerleyen trafikte yol aldı. Sabah saat 10.15’de başlayan sınav öncesi İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri okul girişinde üst araması yaptı. Adaylar sınav öncesi adeta didik didik arandı. Çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazlar, kulaklık, kolye, küpe, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ile elektronik veya mekanik cihazların sınav salonuna girişine izin verilmedi. 10.15’te başlayan ve 130 dakika süren KPSS Genel Yetenek sınavı sona ererken, saat 14.45 itibariyle de Eğitim Bilimleri Sınavı gerçekleştirildi. (İHA)  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 20:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yenişehir açık hava sineması projesinin ihalesi yapıldı

Karabük Belediyesi tarafından, kentin kültürel mirasına tekrar kazandırılması hedeflenen Yenişehir Açık Hava Sineması projesinin ihalesi gerçekleştirildi.
Uzun yıllar Karabük halkının toplumsal hayatında değerli bir yere sahip olan sinema alanının onarımı için yapılan ihale, 10 milyon 666 bin TL bedelle sonuçlandı.
Proje çerçevesinde toplam 1912 metrekarelik alan baştan sona yenilenecek.
Açık hava sinemasına uygun halde oturma tertibi ve peyzaj çalışmaları yapılacak alana nostaljik dokunuşlarla birlikte çağdaş konfor standartları kazandırılacak.
Projede yer alan 30 metrekarelik büfede günümüz şartlarına uygun hale getirilecek.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, projeyle ilgili yaptığı değerlendirmede şu tabirleri kullandı:
"Yenişehir Açık Hava Sineması, Karabük’ün kolektif hafızasında kıymetli bir yer tutuyor. Yıllar boyunca hemşehrilerimizin bir ortaya gelip ortak anılar biriktirdiği bu alanı yine hayata geçiriyoruz. Burası sadece bir açık hava sineması olmayacak; kültürel aktifliklerin, kitap okumaların ve toplumsal buluşmaların merkezi haline gelecek. Karabük’ümüze iyi olsun."

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.