Karabük’te Kış Tedbirleri Masaya Yatırıldı - Karabük Haber Postası
67443e8d11bd0
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
25 Kasım, 2024 12:08 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Kış Tedbirleri Masaya Yatırıldı

Karabük’te etkili olan soğuk hava ve yoğun kar yağışı nedeniyle Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER)’de bir gözden geçirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, kent genelindeki çalışmalar, yolların durumu ve enerji arzı konuları ele alındı.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz’un Başkanlık ettiği toplantıya, Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, GAMER İl Müdürü Emre Erakçaoğlu, Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Nevzat İpek ve diğer yetkililer katıldı.

EKİPLER 24 SAAT SAHADA
Toplantıda konuşan Vali Yavuz, yoğun kar yağışı sebebiyle ulaşımın aksamaması ve vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için ekiplerin 24 saat sahada olduğunu belirtti. Kar küreme, tuzlama ve yol güvenliği çalışmalarının yanı sıra enerji arzının kesintisiz sürdürülebilmesi için de gerekli önlemlerin alındığını ifade eden Vali Yavuz, vatandaşlara trafik kurallarına uyma ve kış lastiği kullanma çağrısında bulundu.

Vali Yavuz, “Vatandaşlarımızın güvenliği için tüm ekiplerimiz koordinasyon içerisinde çalışıyor. Bizler de bu çalışmaları yakından takip ederek gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Ancak yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşlarımızdan zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını rica ediyoruz,” dedi.

EKİPLER VE KURUMLAR İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE
Köy yolları ve ana arterlerde sürdürülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi alan Vali Yavuz, görevli ekiplere özverili çalışmaları için teşekkür etti. Çalışmaların etkin bir şekilde sürdürülebilmesi için ilgili kurumlarla iş birliği içinde olunduğunu söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
qn
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
23 Nisan, 2026 12:10 tarihinde yayınlandı
0
0

Aydınlıkevlerde kademeli trafik düzenlemesi

Karabük’te Halim Deresi’nde yürütülen ıslah çalışmaları kapsamında Aydınlıkevler Mahallesi’nde bazı yollar araç trafiğine kademeli olarak kapatıldı. Uygulamanın, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak ve trafikte aksaklıkların önüne geçmek amacıyla hayata geçirildiği bildirildi.

Karabük İl Trafik Komisyonu’nun 15 Nisan 2026 tarih ve 2026/13 sayılı kararı doğrultusunda; Tevfik Fikret Caddesi’nin, Aydınlıkevler Mahallesi 504. Cadde Kavşağı (Komagene önü) ile Yeşilyurt Caddesi Kavşağı (Anadolu Camii önü) arasında kalan bölümü, çalışmalar tamamlanıncaya kadar işaretlemeler yapılarak kademeli şekilde araç trafiğine kapatıldı.

Yetkililer, çalışmaların dört farklı etap halinde yürütüleceğini ve bu süreçte tüm güzergahların aynı anda kapatılmayacağını belirtti. Trafik akışının kontrollü şekilde sağlanacağı ifade edilirken, sürücülerin alternatif güzergahları kullanmaları ve trafik işaret ile işaretçilerine dikkat etmeleri istendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin