Karabük’te Kış Tedbirleri Masaya Yatırıldı - Karabük Haber Postası
67443e8d11bd0
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
25 Kasım, 2024 12:08 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Kış Tedbirleri Masaya Yatırıldı

Karabük’te etkili olan soğuk hava ve yoğun kar yağışı nedeniyle Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER)’de bir gözden geçirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, kent genelindeki çalışmalar, yolların durumu ve enerji arzı konuları ele alındı.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz’un Başkanlık ettiği toplantıya, Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, GAMER İl Müdürü Emre Erakçaoğlu, Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Nevzat İpek ve diğer yetkililer katıldı.

EKİPLER 24 SAAT SAHADA
Toplantıda konuşan Vali Yavuz, yoğun kar yağışı sebebiyle ulaşımın aksamaması ve vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için ekiplerin 24 saat sahada olduğunu belirtti. Kar küreme, tuzlama ve yol güvenliği çalışmalarının yanı sıra enerji arzının kesintisiz sürdürülebilmesi için de gerekli önlemlerin alındığını ifade eden Vali Yavuz, vatandaşlara trafik kurallarına uyma ve kış lastiği kullanma çağrısında bulundu.

Vali Yavuz, “Vatandaşlarımızın güvenliği için tüm ekiplerimiz koordinasyon içerisinde çalışıyor. Bizler de bu çalışmaları yakından takip ederek gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Ancak yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşlarımızdan zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını rica ediyoruz,” dedi.

EKİPLER VE KURUMLAR İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE
Köy yolları ve ana arterlerde sürdürülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi alan Vali Yavuz, görevli ekiplere özverili çalışmaları için teşekkür etti. Çalışmaların etkin bir şekilde sürdürülebilmesi için ilgili kurumlarla iş birliği içinde olunduğunu söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
nasadaki turk bilim adami dr umut yildiz omude evrenin sirlarini anlatti XV4YclRY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

NASA’daki Türk bilim adamı Dr. Umut Yıldız, OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

NASA bünyesindeki Jet İtki Laboratuvarı’nda (JPL) uzun yıllar derin uzay iletişimi ve büyük veri analizi üzerine çalışmalar yürüten astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) düzenlenen konferansta öğrencilerle bir araya geldi. “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı etkinlikte, kozmik süreçler ve modern bilimin temel sorunları ele alındı.

OMÜ Fizik Topluluğu ve OMÜ Gözlemevi iş birliğiyle UZEM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Yardımcı Alper Kesten, Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, Astronomi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Metin Yavuz’un yanı sıra çok sayıda akademisyen, lise ve üniversite öğrencisi katıldı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler paylaşıldı.

“Bilim cevaplardan çok sorularla ilerler”

Konferansın açılışında konuşan OMÜ Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, bilimin yalnızca bilgi üretme süreci değil, sistematik bir düşünme biçimi olduğunu vurguladı. Bilimsel yöntemin insanlık için en güvenilir rehber olduğunu belirten Çoruh, “Eğer evrenin bir başlangıcı varsa, öncesinde ne vardı? Bilim, hazır cevaplardan ziyade doğru soruları sorabilme yeteneğiyle gelişir. Belki de bu salon, gelecekte evrenin sırlarını çözecek fikirlerin ilk kez filizlendiği ana tanıklık edecektir” dedi.

Dr. Umut Yıldız OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

Türkiye’ye döndükten sonra uzay ekosistemine katkı sağlamak amacıyla çeşitli teknoloji firmalarında üst düzey bilimsel sorumluluklar üstlenen Dr. Umut Yıldız, “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı ilgi çeken sunumunu kendine has üslubuyla dinleyicileriyle paylaştı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler ele alındı.

Halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesinde Bilim İletişimi Direktörü ve öğretim elemanı olarak görev yapan Yıldız, güncel çalışmalarına dair bilgiler verdiği konferansta bilimsel bilginin toplumun her kesimine ulaşması için yürüttüğü çalışmaları sürdüreceğini ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten’in de katılarak emeği geçenlere teşekkür ettiği program, plaket töreniyle sona erdi. Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin