Karabük’te Kış Tedbirleri Masaya Yatırıldı - Karabük Haber Postası
67443e8d11bd0
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
25 Kasım, 2024 12:08 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Kış Tedbirleri Masaya Yatırıldı

Karabük’te etkili olan soğuk hava ve yoğun kar yağışı nedeniyle Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER)’de bir gözden geçirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, kent genelindeki çalışmalar, yolların durumu ve enerji arzı konuları ele alındı.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz’un Başkanlık ettiği toplantıya, Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, GAMER İl Müdürü Emre Erakçaoğlu, Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Nevzat İpek ve diğer yetkililer katıldı.

EKİPLER 24 SAAT SAHADA
Toplantıda konuşan Vali Yavuz, yoğun kar yağışı sebebiyle ulaşımın aksamaması ve vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için ekiplerin 24 saat sahada olduğunu belirtti. Kar küreme, tuzlama ve yol güvenliği çalışmalarının yanı sıra enerji arzının kesintisiz sürdürülebilmesi için de gerekli önlemlerin alındığını ifade eden Vali Yavuz, vatandaşlara trafik kurallarına uyma ve kış lastiği kullanma çağrısında bulundu.

Vali Yavuz, “Vatandaşlarımızın güvenliği için tüm ekiplerimiz koordinasyon içerisinde çalışıyor. Bizler de bu çalışmaları yakından takip ederek gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Ancak yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşlarımızdan zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını rica ediyoruz,” dedi.

EKİPLER VE KURUMLAR İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE
Köy yolları ve ana arterlerde sürdürülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi alan Vali Yavuz, görevli ekiplere özverili çalışmaları için teşekkür etti. Çalışmaların etkin bir şekilde sürdürülebilmesi için ilgili kurumlarla iş birliği içinde olunduğunu söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda park halindeki araclara carpip takla atti surucu alkolmetreye ufleyemedi 57yVvIhR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da park halindeki araçlara çarpıp takla attı: Sürücü alkolmetreye üfleyemedi

Bolu’da park halindeki iki araca çarptıktan sonra takla atan otomobilin sürücüsü, polis ekiplerinin dakikalar süren çabasına rağmen alkolmetreye üfleyemedi. Kazadan yara almadan kurtulan sürücü, kan testi yapılmak üzere hastaneye götürüldü.

Olay, gece saatlerinde Bahçelievler Mahallesi Alemdar Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konak Sokak’tan Alemdar Sokak istikametine dönüş yapmak isteyen F.D. idaresindeki 14 FB 828 plakalı otomobil, yol kenarında park halinde bulunan 14 ABL 306 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan 14 ABL 306 plakalı araç da önünde park halindeki 14 AS 206 plakalı otomobile çarparak durabildi. Meydana gelen zincirleme kazada, 14 FB 828 plakalı otomobil çarpışmanın etkisiyle takla atarak ters döndü. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle ters dönen araçtan çıkarılan sürücü F.D., kontrol amacıyla sağlık ekiplerine teslim edildi.

Kaza anı kamerada

Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü F.D.’ye polis ekipleri tarafından alkol testi yapılmak istendi. Ancak sürücü, polis ekiplerinin dakikalar süren tüm yönlendirmelerine ve uğraşlarına rağmen alkolmetre cihazına üflemekte başarılı olamadı. O anlar ve polis ekiplerinin çabası saniye saniye kameralara yansıdı.Alkolmetre cihazına üfleyemeyen F.D., alkol oranının belirlenmesi amacıyla kan testi yapılmak üzere polis nezaretinde hastaneye götürüldü. Kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin