Karabük’te Kış Tedbirleri Masaya Yatırıldı - Karabük Haber Postası
67443e8d11bd0
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
25 Kasım, 2024 12:08 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Kış Tedbirleri Masaya Yatırıldı

Karabük’te etkili olan soğuk hava ve yoğun kar yağışı nedeniyle Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER)’de bir gözden geçirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, kent genelindeki çalışmalar, yolların durumu ve enerji arzı konuları ele alındı.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz’un Başkanlık ettiği toplantıya, Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, GAMER İl Müdürü Emre Erakçaoğlu, Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Nevzat İpek ve diğer yetkililer katıldı.

EKİPLER 24 SAAT SAHADA
Toplantıda konuşan Vali Yavuz, yoğun kar yağışı sebebiyle ulaşımın aksamaması ve vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için ekiplerin 24 saat sahada olduğunu belirtti. Kar küreme, tuzlama ve yol güvenliği çalışmalarının yanı sıra enerji arzının kesintisiz sürdürülebilmesi için de gerekli önlemlerin alındığını ifade eden Vali Yavuz, vatandaşlara trafik kurallarına uyma ve kış lastiği kullanma çağrısında bulundu.

Vali Yavuz, “Vatandaşlarımızın güvenliği için tüm ekiplerimiz koordinasyon içerisinde çalışıyor. Bizler de bu çalışmaları yakından takip ederek gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Ancak yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşlarımızdan zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını rica ediyoruz,” dedi.

EKİPLER VE KURUMLAR İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE
Köy yolları ve ana arterlerde sürdürülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi alan Vali Yavuz, görevli ekiplere özverili çalışmaları için teşekkür etti. Çalışmaların etkin bir şekilde sürdürülebilmesi için ilgili kurumlarla iş birliği içinde olunduğunu söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
basciftlikte leylekler 25 yil sonra geri dondu NYywSsj3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Nisan, 2026 12:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Başçiftlik’te leylekler 25 yıl sonra geri döndü

Tokat’ın Başçiftlik ilçesinde 25 yıl aradan sonra leylekler yeniden yuva yapmaya başladı.

İlçe merkezinde geçmiş yıllarda yaygın olan ahşap eski evlerde sansarların çoğalması nedeniyle leyleklerin yuvaları zarar görmüş, yavruların telef olması üzerine leylekler bölgeyi terk etmişti. Yaklaşık çeyrek asırdır ilçeye uğramayan leylekler, son yıllarda ahşap ve metruk binaların yenilenesiye yeniden görülmeye başladı.

Tokat Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda ilçe merkezindeki metruk ve ahşap yapıların belediye ekipleri tarafından yıkılmasıyla birlikte sansar popülasyonunda azalma yaşandı. Bu gelişmenin ardından leyleklerin yeniden Başçiftlik’e dönerek yuva yapmaya başladığı gözlendi.

İlçe merkezinde bulunan bir caminin kubbesine yuva kuran leylek ailesi, vatandaşların da dikkatini çekti. Soğuk hava ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışına rağmen leyleklerin bölgede yuvalanması, ilçe halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.

İlçe sakinlerinden Nazif Karakoç, leyleklerin geri dönüşünün sevindirici olduğunu belirterek, “Tokat’ın Başçiftlik ilçesindeyiz. 25 yıldır gelmeyen leylekler bu yıl gelmeye başladı. Karşıda gördüğünüz caminin kubbesi üzerinde iki leyleğimiz yuva yapmaya başladı. Bugün hava çok soğuk, yüksek kesimlerde kar yağıyor. Ahşap eski evlerde sansarların çoğalması nedeniyle leylekler ilçeyi terk etmişti. Geçmiş yıllarda alınan karar gereği bu evler yıkıldı, sansarlar azaldı. Leylekler de yeniden gelmeye başladı” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin