Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Aralık, 2014 15:51 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Kar Yağışı Etkili Oldu

Karabük ve ilçelerinde, sabaha karşı başlayan kar yağışı etkisini giderek artırıyor.
Safranbolu ilçesindeki tarihi konaklar beyaza bürünerek adeta gelinliğini giydi. Sabah saatlerinde evlerinden çıkan ilçe sakinleri, tarihi konaklarıyla ünlü ilçede kar sürpriziyle karşılaşırken, yağış etkisini giderek artırıyor. Kar yağışı, Ovacık, Eflani, Yenice ve Eskipazar ilçelerinde de etkili olurken, Özel İdare ekipleri köy yollarında kar kürüme çalışması yapıyor.
Özellikle Karabük -Bartın ve Karabük Ankara – İstanbul Karayolunda kar yağışı nedeniyle Ahmetusta geçidi ile Kemikli rampaları ve İsmetpaşa rampalarında trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Kar nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu. Karayolları ekipleri, bölge yollarında kar kürüme ve tuzlama çalışmaları yaparak yolları açık tutmaya çalışıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
canikte mangala coskusu hwMl7gXc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Canik’te mangala coşkusu

Samsun’un Canik ilçesinde düzenlenen geleneksel Canik Mangala Turnuvası, yoğun katılımla renkli görüntülere sahne oldu.

Canik Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Canik Mangala Turnuvası’nda aileler ve gençler birincilik için kıyasıya mücadele etti. “Bağımsız Gelecek” temasıyla düzenlenen turnuvada, bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturulurken aile içi iletişimin güçlendirilmesi hedeflendi.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, turnuvaya ilişkin yaptığı açıklamada, Canik Mangala Turnuvası’nı her yıl farklı temalarla düzenlemeyi sürdürdüklerini belirterek, “Canik Mangala Turnuvamızla ailelerimizle buluştuk, gençlerimizin sevincine ortak olduk. Tarihi akıl, zekâ ve strateji oyunumuz Mangala’nın etrafında buluştuğumuz turnuvamızı bu yıl Bağımsız Gelecek temasında gerçekleştirdik. Bağımlılıktan uzak, sağlıklı bir gelecek için buluştuğumuz turnuvamızda ayrıca aile kavramının önemini bir kez daha hatırlatarak aile içi iletişimin güçlenmesini de hedefledik” dedi.

Başkan Sandıkçı, Canik’te öğrencilerin hizmetine sunulan 27 adet Canik Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfı ile eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, bu sınıflarda öğrencilerin tarihi akıl ve strateji oyunlarıyla buluşturulduğunu söyledi. Sandıkçı, öğrencilerin bu oyunlar sayesinde eğlenirken öğrenme fırsatı yakaladığını ve mantık yürütme ile problem çözme gibi bilişsel becerilerini geliştirdiğini kaydetti.

Canik Belediyesi ile Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen turnuva, ödül töreni ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin