Karabük’te kar sonrası kapanan köy yolları yeniden ulaşıma açıldı
Karabük'te kar yağışı ile birlikte ulaşıma kapanan 67 köy yolu yeniden açılırken, karda mahsur kalan ambulansın yardımına greyder operatörü yetişti.
Karabük'te etkili olan kar yağışı sonrası 67 köyde 811 kilometrelik yol ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri yaptıkları çalışmalarla yolları yeniden ulaşıma açtı.
Öte yandan Eflani ilçesi Ovaşeyhler köyü Örencik Mahallesi'ne hasta almaya giden ambulans karla mücadele ekiplerinin yardımıyla köye ulaşabildi.
KBÜ’de madde bağımlılığına karşı Narkorehber Gençlik Eğitimi verildi
Karabük Üniversitesi, gençlerin husus bağımlılığı konusunda şuur seviyesini artırmak emeliyle değerli bir farkındalık aktifliğine konut sahipliği yaptı.
İçişleri Bakanlığınca yürütülen "Narkorehber Gençlik Modülü" çerçevesinde Karabük Üniversitesi’nde öğrencilere husus bağımlılığıyla gayret eğitimi verildi.
"Narkorehber Gençlik Modülü" eğitimi, Hamit Çepni Konferans Salonu’nda akademik ve idari işçi ile öğrencilerin iştirakiyle gerçekleştirildi.
Eğitim, Karabük Vilayet Emniyet Müdürlüğünde vazifeli Polis Memuru Tolunay Kayhan tarafından verildi. Kayhan, husus bağımlılığının fizikî, ruhsal ve toplumsal belirtilerine ait ayrıntılı bilgiler aktararak öğrencilerin riskleri gerçek tanıması, etrafındaki olası hadiseleri değerlendirebilmesi ve şuurlu hareket edebilmesinin ehemmiyetine vurgu yaptı.
Programda ayrıyeten uyuşturucu ile gayrette kritik ehemmiyete sahip yasal süreçler, ihbar mekanizmaları ve İçişleri Bakanlığı tarafından geliştirilen UYUMA taşınabilir uygulaması tanıtıldı. Kayhan, uygulamanın kullanım basamaklarını iştirakçilere anlatarak gençlerin cürümle gayrette aktif bir paydaş haline gelmesinin büyük kıymet taşıdığını tabir etti.