Karabük'te Kamu sivil toplum işbirliği projesi kapsamında sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından sunum toplantısı gerçekleştirildi. 100. Yıl Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Vali Mustafa Yavuz, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Müdürleri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Temsilcileri ile Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve Yöneticileri katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda konuşan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, şehrin geleceği için yapılan ve yapılacak projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Çetinkaya, göreve geldikleri günden itibaren şehri daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını belirtti. Kamu ve STK'ların görüşlerine her zaman açık olduklarını vurgulayan Başkan Çetinkaya, şehrin ihtiyaçlarına yönelik olarak bir çok proje hazırladıklarını ve 2025 vizyonuna yönelik bu projeleri hayata geçireceklerini söyledi.
Çetinkaya, bu projeler arasında depreme dayanıklı yeni bir terminal binası, itfaiye binasının şehir merkezine taşınması, ulaşım altyapısının iyileştirilmesi ve yeni kreşler gibi önemli çalışmaların bulunduğunu açıkladı. Ayrıca, hayvan barınağını genişleterek 1000 hayvan kapasiteli yeni bir tesis yapacaklarını, şehrin estetik görünümünü iyileştirecekleri projeleri ve sosyal alanlar yaratacaklarını da belirtti.
Çetinkaya, halkın hizmetine sunulacak projeler için STK'lar ve kamuoyunun fikirlerine değer verdiklerini, Karabük'ün geleceği için herkesin katkı sağlamasına açık olduklarını ifade etti. Başkan Çetinkaya konuşmasının sonunda yeni doğan çocuğunun mutluluğunu da Karabüklülerle paylaşarak, Karabük’ün gelişimine katkı sağlayan tüm kurumlara teşekkür etti.
"KARABÜK İÇİN EN İYİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRMELİYİZ"
Vali Mustafa Yavuz ise yaptığı konuşmada; Sivil Toplum Kuruluşları ile Kamunun işbirliğinin önemine dikkat çekti. Vali Yavuz, projenin ilk aşamasının kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla bir masa etrafında şekillendiğini belirterek, yaklaşık 1,5 aylık süreçte büyük bir ilerleme kaydedildiğini görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.
Vali Yavuz, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla belirlenen başlıklar doğrultusunda bir sunum yapılacağını belirtti. Projenin, tüm paydaşların gönülden ve özveriyle çalışmasıyla başarıya ulaşacağına inandığını vurgulayan Yavuz, “Bir araya gelmek başlangıçtır, bir arada durabilmek ilerlemedir. Bizler bir araya gelerek önemli bir başlangıç yaptık. Şimdi birlikte çalışmayı başararak Karabük için en iyi projeleri hayata geçirmeliyiz” dedi.
Karabüklü hemşehrilerinin de görüş ve fikirlerini kamuoyuyla paylaşacaklarını belirten Vali Yavuz, “Bu şehrin geleceğini birlikte inşa etmek için herkesin katkısına ihtiyacımız var. Sizlere ve tüm paydaşlara güveniyor, öneri ve projelerinizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Vali Mustafa Yavuz, toplantıya katılan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, Nisan ayına kadar projelerin hazırlanması gerektiğini belirtti ve katılımcılara başarılar diledi.
Karabük Valisi Mustafa Yavuz'un ardından paydaşlar tarafından çeşitli proje sunumları gerçekleştirildi. Toplantının sonunda, projelerin hayata geçirilmesi için iş birliği ve koordinasyon içinde hareket edilmesi gerektiği vurgulandı. Öte yandan Karabük’ün gelişimine katkı sağlayacak projelerle ilgili değerlendirme sürecinin devam edeceği bildirildi.
Haber videosu için TIKLAYINIZ!