Reklam
Reklam

Karabük’te İlk Uluslararası Organizasyon

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Ocak, 2023 14:45 tarihinde yayınlandı
0

11-22 Temmuz 2023 tarihleri arasında Karabük’ün ev sahipliğinde düzenlenecek olan 11. Avrupa İşitme Engelliler Voleybol Şampiyonası Lansman ve Bilgilendirme Toplantısı Vali Fuat Gürel ile İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kerim Vural’ın katılımıyla yapıldı.

Karabük Valiliği toplantı salonunda gerçekleşen Lansman toplantısına Karabük Valisi Fuat Gürel, İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kerim Vural, İşitme Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Ersöz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, İşitme Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri ve İşitme Engelliler Voleybol Milli Takımı Teknik Direktörü Osman Çarkcı katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Gürel, Karabük adına büyük kazanım olan Avrupa Şampiyonası’nın şehirde düzenlenecek olan ilk uluslararası salon organizasyonu olacağını söyledi.
Karabük’ün sanayi, turizm ve doğa turizminin yanında düzenlenecek olan organizasyonla spor şehri olacağını aktaran Gürel, Belçika’da gerçekleşen toplantıda organizasyonun Karabük’te yapılması için emeği geçenlere teşekkür etti.
Organizasyonun şehrin tanıtımına katkı sağladığını ifade eden Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kerim Vural ise, “Biz Karabük’ü hep önceledik, çünkü Karabük’te bizi önceledi. Bu manada Karabük’te yapılması kararı onaylandı. Artık diğer aşamalara geçmiş olduk” diye konuştu.
Vural, organizasyona 10 yabancı ülkeden 12 takımın katılacağını belirtti. Konuşmaların ardından karşılıklı hediye takdimiyle birlikte toplantı sona erdi.

Karabük’te düzenlenecek ilk Uluslararası Salon Organizasyonu olacak olan Avrupa Şampiyonasında 10 farklı Avrupa Ülkesinden gelecek olan Kadın ve Erkek Voleybol takım kafileleri 12 gün boyunca Spor tesislerimizde ter dökecek.(Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Çeltik üretiminde ekim alanları genişliyor

Celtik uretiminde ekim alanlari genisliyor
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Haziran, 2026 13:33 tarihinde yayınlandı
0 0

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Çeltik Ekimi Kanunu’nun 19. maddesinde yapılan değişiklikle çeltik üreticilerinin uzun süredir gündeminde olan mesafe kısıtlamalarında düzenlemeye gidildi. Yeni uygulamayla çeltik ekim alanlarının genişlemesinin önü açıldı.

Düzenleme kapsamında illerde uygulanan 1.000 metrelik ekim mesafesi sınırı 500 metreye indirildi. İlçelerde ise 500 metrelik güvenli mesafe uygulaması devam edecek.

Büyükşehir Yasası sonrasında köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yerleşim yerlerinde yaşanan üretim sorununa da çözüm getirildi. Daha önce mahalle statüsü nedeniyle 500 metreye çıkarılan ekim mesafesi, mevzuata eklenen “mahalle” ibaresiyle yeniden 50 metreye düşürüldü.

Tarım ve Orman Bakanlığı verilerine göre düzenleme, büyükşehirlerde mahalle statüsü nedeniyle üretim alanları daralan yaklaşık 7 bin 500 çeltik üreticisinin yaşadığı sorunu ortadan kaldırdı.

Öte yandan Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı yaklaşık 20 bin çeltik üreticisinin de işlemlerinde kolaylık sağlandı. Yapılan değişiklikle birlikte çeltik ekim alanlarında artış beklenirken, üreticilerin daha geniş alanlarda üretim yapabilmesinin önü açıldı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin