Reklam
Reklam
v2333 4
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
09 Eylül, 2025 12:46 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Huzurevi Sakinlerine Sağlık Eğitimi Verildi

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü,  Halk Sağlığı Haftası  etkinlikleri kapsamında Karabük Yücel Huzurevi’ni ziyaret ederek huzurevi sakinlerine yönelik  Yaşlı Sağlığı Eğitimi düzenledi.

Program, yaşlı bireylerin fiziksel aktivitelerini desteklemek amacıyla fizyoterapist eşliğinde yapılan  masa başı egzersizleri  ile başladı. Egzersizlerin ardından katılımcıların tansiyon ve kan şekeri ölçümleri  yapılarak genel sağlık durumları değerlendirildi.

Etkinlikte ayrıca, “En Yakın Hekiminiz Aile Hekiminizdir” mesajıyla  Aile Hekimliği hizmetlerinin kapsamı ve önemi hakkında bilgilendirme yapıldı. Vatandaşlara, aile hekimliklerinde sunulan  koruyucu sağlık hizmetleri, kronik hastalık takibi, aşı uygulamaları, gebe ve bebek izlem süreçleri  gibi konularda detaylı bilgiler verildi. Karabük İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, yaşlı bireylerin yaşam kalitesini artırmak, aile hekimliği hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak ve toplumda sağlıklı yaşlanma bilincini  yaygınlaştırmak için yürütülen çalışmaların Halk Sağlığı Haftası boyunca devam edeceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cok programli liseden bilim fuari 9PiKVdUt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Çok Programlı Lise’den bilim fuarı

Devrek’in Çaydeğirmeni Beldesinde düzenlenen bilim fuarında öğrenciler hünerlerini sergilediler.

Zonguldak’ın Devrek İlçesine bağlı Çay eğirmeni Beldesinde düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı programı davetliler tarafından büyük ilgi gördü.

Düzenlenen programa saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler tarafından sergilenen folklor gösterileri ve şiirlerin okunmasından sonra protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi.

Okula verdiği desteklerden dolayı İş İnsanı Mithat Çanakçı’ya okul idaresi tarafından teşekkür plaketi takdim edildi

Çaydeğirmeni Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sergilenen ve 2025-2026 eğitim öğretim yılı kapsamında hayata geçirilen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Destekleme Programı etkinliği Çok Programlı Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştiril yakın ilgi gördü.20 proje ve 8 kategorinin yer aldığı bilim şenliğinde öğrenciler tarafından hayata geçirilen görseller davete gelenler tarafından büyük beğeni kazandı.

Düzenlenen etkinliğe; Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, İlçe Müftüsü Murat Mutlu, İş İnsanı Mithat Çanakçı,Okul Müdürü Musa Eren ile çok sayıda davetli katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin