blank
Mustafa Akgün tarafından
16 Mayıs, 2025 10:16 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Hemşireler ve Ebeler Haftası Coşkuyla Kutlandı

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Hemşireler ve Ebeler Haftası, düzenlenen etkinlikle coşkulu bir şekilde kutlandı.

Başhekim Doç. Dr. Erkan Doğan, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Müyesser Demir ve Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü Emine Elieyioğlu’nun öncülüğünde organize edilen program, çalışanların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Etkinlikte, bilgi, deneyim, özveri ve fedakârlıkla insan hayatına dokunan hemşire ve ebelerin sağlık sistemindeki önemi vurgulandı. Mesleğinde 40. yılını geride bırakan ve halen fedakârca görev yapan hemşirelere plaket takdim edilerek emeklerine teşekkür edildi.

Programa Karabük İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara, Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Yüksel Korkut, Türk Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Bekir Poçan, Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ak, Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Taylan Çebi ve Safranbolu Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Erkan Andaç da katıldı.

Kutlama etkinliği müzik dinletisi eşliğinde gerçekleştirilen hediye çekilişi, pasta kesimi ve hatıra fotoğrafı çekimleri ile sona erdi.

Başhekim Doç. Dr. Erkan Doğan, organizasyona katılan protokol üyelerine ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek, sağlık çalışanlarının her zaman baş tacı olduğunu belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ağustos, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kafkas arısının gen merkezinde bal hasadı gerçekleşti

Artvin’de Kafkas arı ırkının ürettiği balların hasadı başladı. Kovanlarda rahmet yağdı rekolte üreticinin yüzlerini güldürdü.
Artvin’in Murgul ilçesine bağlı Petek köyünde, bal sağım dönemi düzenlenen merasimle başladı.
Artvin Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Artvin Arıcılar Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği programa Borçka Kaymakamı Betül Büyükkılıç, kurum müdürleri, arıcılar ve vatandaşlar katıldı. Bal sağımı, arı üreticisi Recep Levent Gülsuyu’na ilişkin peteklikte yapıldı. Kovanlardan çıkarılan bal dolu çerçeveler özel makinelerde süzülerek tenekelere dolduruldu.
Programda konuşan Artvin Vilayet Tarım ve Orman Müdürü Neşat Ulutaş, Artvin’in Kafkas arısının gen merkezi olduğunu belirterek bu yılki birinci bal hasadını gerçekleştirmenin sevincini yaşadıklarını tabir etti. Ulutaş, "Bahar aylarında yaşanan don hadisesi nedeniyle telaşlıydık lakin ilimiz süreci hafif ziyanla atlattı. Kovan başına 15-16 kilogram civarında randıman bekliyoruz. Artvin’in güçlü bitki örtüsü ve ilaçsız tarım yapılan doğal yapısı, kaliteli bal üretimini mümkün kılıyor" dedi.
Arı üreticisi Recep Levent Gülsuyu da bu yıl Kabaca Vadisi’nde gerçekleştirdikleri sağımda orman gülü, ıhlamur, taflan, karayemiş, likapa ve böğürtlen üzere bitkilerden elde edilen orman balının ön plana çıktığını kaydetti. Gülsuyu, "Balımız yayla balı değil, orman balı niteliğinde. Bu da eserin kalitesini ve aromatik pahasını artırıyor. İki kardeş olarak yılda yaklaşık 1 ton bal üretimi yapıyoruz" diye konuştu.
Etkinliğe katılan Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Eserleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aslı Özkırım ise Artvin’in her ilçesinin farklı bir floraya sahip olduğunu ve bu özelliğiyle bilimsel çalışmalar için kıymetli bir kaynak teşkil ettiğini söyledi. Özkırım, "Bazı ballar direkt tüketim için, kimileri ise şifalı ve ilaç niteliğinde. Artvin’deki bu çeşitlilik bilimsel açıdan büyük bedel taşıyor" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin