Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Karabük’te hayatlar 24.04.2024’te birleşti

Karabük Yayın: 24.04.2024 21:24
İhlas Haber Ajansı
Karabük’te hayatlar 24.04.2024’te birleşti

Karabük’te evlilik tarihlerinin özel bir gün olmasını isteyen 10 çift, 24.04.2024 tarihinde nikahlarını kıydı.
Karabük’te çiftler, evlilik tarihlerinin akıllarda kalıcı ve özel olması için 24.04.2024 tarihine aylar öncesinden nikah sıralarını aldı.
Bugün ise evlendirme dairelerine yakınları ile birlikte gelen çiftler, hem özel bir tarihte nikahlarının kıyılmasının hem de evlenmenin mutluluğunu yaşadı.
Karabük’te 4, Safranbolu’da 6 olmak üzere toplam 10 çift nikah kıyarak dünyaevine girdi.
Karabük Belediyesi Düğün Salonunda nikah kıyan çiftlerden Abdulkadir Acar, 24 Nisan 2024 tarihinin artık daha da özel olduğunu belirterek, “Akılda daha kalıcı olabileceğini düşündüğümüz için bu tarihi seçtik” dedi.
Acar’ın eşi İlayda da bu mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan yakınlarına ve arkadaşlarına teşekkür etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Türk balıkçı tekneleri okyanusları mesken tuttu

Ekonomi Yayın: 06.05.2024 12:00
İhlas Haber Ajansı
Türk balıkçı tekneleri okyanusları mesken tuttu

Türkiye’de bin 600 kadar endüstriyel balıkçı teknesi bulunurken bu tekneler yurt içi ve yurt dışı sularda avcılık yapıyor. Ülkemizde denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından bazı balıkçı tekneleri ağırlıklı olarak Atlas ve Hint Okyanusu’na yönelerek avcılık yapıyor.

Türkiye, Afrika ülkeleri başta olmak üzere 12 ülkeyle balıkçılık konusunda antlaşması yaparken, 15 ülke ile de antlaşma yapmak üzere müzakereler sürüyor.

Türkiye’den yapılan uluslararası anlaşmalar kapsamında Türk balıkçı gemileri ağırlıklı olarak Atlas Okyanusu’nun Batı Afrika sahilleri olmak üzere Fas, Moritanya, Fildişi Sahili, Somali gibi ülkelerin sularında tıpkı Karadeniz, Ege, Marmara ve Akdeniz’de olduğu gibi farklı balık çeşitlerini avlıyor.

Uluslararası sularda avlanan gemilerin çoğunluğunu Doğu Karadeniz’den giden balıkçı gemileri oluştururken, Türkiye şu ana kadar Afrika ülkeleri başta olmak üzere 12 ülkeyle balıkçılık konusunda antlaşması yaptı. 15 ülke ile anlaşma yapmak üzere müzakereler devam ediyor.

Türkiye karasuları dışında onlarca balıkçı teknesi, 2 binin üzerindeki tayfası ile avlanma yaparken, son yıllarda ülkemizde gerek iklimsel değişiklik gerekse çevresel faktörlerden dolayı su ürünleri avcılığı üretiminde yaşanan dalgalanmalar endüstriyel balıkçılık yapan balıkçı teknelerinin zor duruma düşmesine neden oluyor. Hem balıkçıların avlanma miktarını nispi olarak artırmak hem yeni ürün alanları bulmak için son yıllarda Türkiye su ürünleri üretiminin olduğu ülkelerle beraber ikili balıkçılık antlaşmaları yaparak bu doğrultuda Atlas ve Hint Okyanusu’nun yolunu tuttu.