blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
30 Ocak, 2025 12:18 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 1

Karabük’te Grip Vakalarında Artış

Karabük'te son günlerde grip salgını nedeniyle hastanelerin acil servislerinde yoğunluk yaşanıyor. Ülke genelinde görülen sağlık sorunlarının bir yansıması olarak kentteki sağlık kuruluşlarına yapılan başvurularda belirgin bir artış kaydedildi.

Yetkililer, özellikle son bir ayda grip vakalarındaki ciddi artışa dikkat çekerken,  Uzmanlar, grip nedeniyle uzun süre iyileşemeyen ve sağlık durumu konusunda tedirginlik yaşayan vatandaşların hastanelere başvurduğunu ifade ediyor.

Acil servislere başvuran hastalar arasında yüksek ateş, şiddetli kas ve kemik ağrıları, halsizlik, yorgunluk gibi şikayetlerin yaygın olduğu bildirildi. Sağlık çalışanları, bu yoğunluğun kış mevsimiyle birlikte daha da artabileceği uyarısında bulundu.

Uzmanlar, gripten korunmak için kişisel hijyene dikkat edilmesi, kalabalık ortamlardan mümkün olduğunca uzak durulması ve bağışıklık sistemini güçlendirecek besinlerin tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Ayrıca risk gruplarındaki bireylerin grip aşısı yaptırmasının önemine dikkat çekiliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

Yeni yorumlara kapalı.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Haziran, 2025 18:27 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Düğün konvoyu YKS sırasında trafiği felç etti: 19 bin TL ceza

Karabük'te şehir merkezinden geçen düğün konvoyu klakson sesleriyle hem trafiği aksattı hem de sınavdaki öğrencilerin dikkatini dağıttı.
Olay, Ergenekon Mahallesi'nden başlayarak 5000 Evler Kanyon Köprü civarına kadar uzanan güzergahta meydana geldi. Konvoyda yer alan bazı araçlar, şerit ihlali yaparak trafiği tehlikeye attı. Vatandaşların ihbarı üzerine Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.
Ekiplerin yaptığı incelemeler sonucunda, "halkın huzurunu bozacak şekilde trafiği tehlikeye düşürdüğü" tespit edilen 11 aracın tescil plakasına toplam 19 bin 197 TL idari para cezası kesildi. Ayrıca kurallara uymayan 12 araca da çeşitli maddelerden cezai işlem uygulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

Yeni yorumlara kapalı.