Reklam
Reklam
3333
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
14 Mart, 2025 11:28 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Gebelere Ücretsiz Tdab Aşısı Uygulaması Başlıyor

Boğmaca hastalığına karşı koruyuculuğu artırmak amacıyla, halen uygulamada olan

Tetanos-Difteri (Td) Aşısı yerine, her gebelik döneminde Tetanos – Difteri – Aselüler Boğmaca (Tdap) Aşısı ücretsiz olarak uygulanacak.

Karabük İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, anne ve bebek sağlığını korumak, özellikle yenidoğan döneminde hayati risk oluşturan boğmaca hastalığına karşı bağışıklık sağlamak amacıyla bu uygulamanın başlatıldığı belirtildi. Tdap aşısının, gebelik sırasında anneden bebeğe geçen antikorlar sayesinde doğumdan sonra bebekleri de koruduğu vurgulandı.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, gebelerin bağlı oldukları Aile Sağlığı Merkezleri’ne başvurarak aşılarını ücretsiz yaptırabileceklerini ifade etti. Ayrıca, gebelere aşı ile ilgili detaylı bilgilendirme ve danışmanlık hizmetinin de verileceği kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tosya belediyesinden oto sanayi bolgesinde cevre temizligi dq4sOb1U
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Tosya Belediyesi’nden Oto Sanayi Bölgesi’nde çevre temizliği

Tosya Belediyesi ekipleri tarafından Oto Sanayi Bölgesi’nde çevre temizliği gerçekleştirerek, çevre kirliliğine sebep olan ve yolları daraltan olumsuzluklar giderildi.

Tosya Belediyesi ekipleri tarafından Oto Sanayi Bölgesi’nde düzensiz şekilde bırakılan hurda araçlar, çevre kirliliğine sebep olan görüntüler ve yolların daralmasına sebep olan olumsuzlukların giderilmesi için çalışma başlattı. Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, belediye ekipleri tarafından yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, ortak kullanım alanlarının amacı dışında kullanılması, çevreyi ve şehir düzenini olumsuz etkileyen görüntülerin oluşmasının kabul edilemez olduğu belirtilerek, şehrin düzenini bozan hiçbir oluşuma izin verilmeyeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin