blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Ağustos, 2025 11:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Fidanlara “Alfa” dokunuşu: Gönüllü çocuklardan anlamlı çalışma

Karabük'te bir grup gönüllü çocuk, orman yangınlarının ardından fidanlara sahip çıkmak amacıyla farklı noktalarda sulama ve çevre temizliği çalışmaları yürütüyor.

Kentte yaşanan orman yangınları sonrası duydukları üzüntüyü harekete dönüştüren çocuklar, sıcak havaların da etkisiyle kuruma riski taşıyan fidanlara can suyu vermek için gönüllü olarak bir araya geldi. Çalışmalarının ikinci gününde Bulak Mezarlığı'na giden çocuklar, buradaki fidanları sulayıp çevre ve mezar temizliği yaptı.

Çocuklardan Elmas Kaçar, ormanlara girişlerin tedbir amacıyla yasaklandığını belirterek, "Biz de yangınlardan sonra mezarlıkta gördüğünüz küçük fidanları, küçük ağaçları, büyüyememiş olan fidanları sulamaya karar verdik. Hepimiz toplandık. Birlikte ne kadar yaparsak o kadar iyi. Bu yüzden gördüğünüz fidanları birinci gün kardeşim ve kuzenimle birlikte yaptık. Mezarlıkları temizledik, fidanları suladık. Sonra ortalığı süpürdük, çöpleri topladık" dedi.

Sosyal medyadaki çağrının karşılık bulmasının ardından sayılarının artmaya başladığını ifade eden Kaçar, "Birinci gün yaptığımız işleri görenler bizimle gurur duydu, yorumlara falan yazdılar. Biz de o yorumları görünce daha çok motive olduk. Bugün daha çok takipçimiz var, daha çok sulayacağız" diye konuştu.
"2011 yılında sonra doğanlara alfa kuşağı deniliyor" diyen Kaçar, "Hepimiz Alfa kuşağıyız. Biz elimizden geldiği kadar doğamızı temiz tutuyoruz. Ağaçları, fidanları suluyoruz. Ortalığı kirletmemeye çalışıyoruz. Doğamızı da seviyoruz" ifadelerine yer verdi.

Anne Kübra Kaçar ise çocukların planladıkları bu proje ile ilgili kendilerine talepte bulunduklarında mutluluk duyduklarını aktararak, şunları söyledi: " Biz de onlara destek veriyoruz. Sizlerin de desteğini bekliyoruz. Fidanlarımız, ağaçlarımız çoğalsın, ormanlarımız yok olmasın."

Çocuklar, önümüzdeki günlerde Karabük'te farklı alanlarda da sulama ve temizlik çalışmalarına devam edecekleri öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Aralık, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Abant yolundaki kazada ağır yaralı genç, hastanede hayatını kaybetti

Bolu’da Abant yolunda iki otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada ağır yaralanan genç, hastanede hayatını kaybetti. Düzce’den Bolu’ya gezmek için gelen gencin 1 hafta önce askerden geldiği öğrenildi.
Kaza, saat 19.00 sıralarında Bolu merkeze bağlı Ömerler köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Abant istikametine seyir halindeki 81 BZ 522 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen 81 BH 744 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı. Kazada 1’i ağır 6 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı.

1 hafta önce askerden geldi
Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ağır yaralı olarak kaldırılan Murat Can Eğlence, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Feci kazada yaşamını yitiren ve Düzce’den ziyaret için Abant Gölü Milli Parkı’na giden Eğlence’nin yaklaşık 1 hafta önce askerden geldiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin