Reklam
Reklam
XXXX 2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
19 Nisan, 2025 14:55 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Evlilik Kredisi Desteği Alan Çiftlere Eğitim Semineri

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, evlilik kredisi desteği almaya hak kazanan çiftlere yönelik bilinçlendirici bir eğitim semineri düzenledi.

Programda, çiftlerin evlilik hayatına daha sağlam temellerle başlaması amaçlandı.

Eğitim semineri, aile hukuku, çatışma çözme ve sağlıklı iletişim konularında uzman isimlerce verildi. Öğretmen Esra Yavuz ile Karabük Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Elif Ünsal’ın katkı sunduğu seminerde, çiftlerin karşılaşabilecekleri olası sorunlar ve çözüm yolları hakkında bilgi paylaşıldı.

Katılımcılar, evlilik öncesi bilinçli adımlar atabilmek için aile yapısını güçlendirecek temel bilgiler edinme fırsatı buldu. Seminer, çiftlerin aktif katılımıyla interaktif bir şekilde gerçekleştirildi.

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç, bu tür programların önemine dikkat çekerek, “Evlilik, gençlerimizin hayat yolculuğunda önemli bir dönüm noktası. Sağlıklı ve mutlu evlilikler kurmaları adına destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Program, İl Müdürü Bilgiç’in çiftleri tebrik etmesi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
afad baskani pehlivan taskin tedbiri kapsaminda 464 hanede tahliye yapildi 6zb4ppag
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

AFAD Başkanı Pehlivan: “Taşkın tedbiri kapsamında 464 hanede tahliye yapıldı”

Tokat’ta taşkın riskine karşı yürütülen çalışmalar kapsamında kente gelen AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, yıkımı gerçekleştirilen ÇEDAŞ Köprüsü bölgesinde incelemelerde bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı (AFAD) Ali Hamza Pehlivan, Yeşilırmak’taki su seviyesinin yükselmesi ve Almus Barajı’ndan gelebilecek suyun oluşturabileceği taşkın riskine karşı alınan tedbirleri değerlendirmek üzere kente geldi. İlk olarak taşkın tedbiri kapsamında yıkımı tamamlanan ÇEDAŞ köprüsüne gelen Pehlivan’a Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu tarafından bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi.

“Bugün itibariyle 454 hanede tahliye çalışması yapıldı”

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, kent genelinde risk azaltmaya yönelik kapsamlı çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, “DSİ ekipleri tarafından taşkın korumaya yönelik tahkimatlar yapıldı. Çok şükür bu ana kadar herhangi bir can kaybımız olmadı. Yaralanmamız olmadı. Risk azaltmanın bir boyutu da tahliyeler. Bugün itibariyle 464 hanede tahliye çalışması yapıldı. Yaklaşık 850 vatandaşımız kamu misafirhanelerinde misafir edildi” dedi.

Hayvan tahliyelerine de önem verildiğini ifade eden Pehlivan, “10 bin 333 büyükbaş hayvan, yaklaşık 3 bin 500 küçükbaş hayvan ve 2 bin 500 civarında arı kovanının tahliyesi gerçekleştirildi” diye konuştu.

“250 ihbarın 206’sı su baskını”

112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaklaşık 250 ihbar ulaştığını belirten Pehlivan, bunların 206’sının su baskını yaşanan evlerle ilgili olduğunu kaydederek, tüm ihbarlara ekipler tarafından müdahale edildiğini söyledi. Su baskını yaşanan evlerde AFAD, belediye ve valilik koordinasyonunda tahliyeler yapıldığını aktaran Pehlivan, 42 iş yerinde de tahkimat ve tahliye çalışması gerçekleştirildiğini ifade etti.

“Su seviyesinin artmasına karşı her türlü önlemi aldık”

Kentte muhtemel taşkın riskine karşı birçok noktada koruma çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Pehlivan, “Almus Barajı’nın dolusavaktan gelmesi muhtemel, beklenenden fazla su seviyesinin artması riskine karşı her türlü önlem alındı. Bugün itibariyle bu önlemler sayesinde çok şükür herhangi bir kaybımız yok” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin