Karabük'te Evlilik Kredisi Desteği Alan Çiftlere Eğitim Semineri - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İftara son --:--
XXXX 2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
19 Nisan, 2025 14:55 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Evlilik Kredisi Desteği Alan Çiftlere Eğitim Semineri

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, evlilik kredisi desteği almaya hak kazanan çiftlere yönelik bilinçlendirici bir eğitim semineri düzenledi.

Programda, çiftlerin evlilik hayatına daha sağlam temellerle başlaması amaçlandı.

Eğitim semineri, aile hukuku, çatışma çözme ve sağlıklı iletişim konularında uzman isimlerce verildi. Öğretmen Esra Yavuz ile Karabük Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Elif Ünsal’ın katkı sunduğu seminerde, çiftlerin karşılaşabilecekleri olası sorunlar ve çözüm yolları hakkında bilgi paylaşıldı.

Katılımcılar, evlilik öncesi bilinçli adımlar atabilmek için aile yapısını güçlendirecek temel bilgiler edinme fırsatı buldu. Seminer, çiftlerin aktif katılımıyla interaktif bir şekilde gerçekleştirildi.

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç, bu tür programların önemine dikkat çekerek, “Evlilik, gençlerimizin hayat yolculuğunda önemli bir dönüm noktası. Sağlıklı ve mutlu evlilikler kurmaları adına destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Program, İl Müdürü Bilgiç’in çiftleri tebrik etmesi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ddddd 1
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
18 Mart, 2026 15:30 tarihinde yayınlandı
0
0

UNESCO kenti Safranbolu’daki otellerde yüzde 90 doluluk yaşanıyor

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük‘ün Safranbolu ilçesinde Ramazan Bayramı öncesi konak ve otellerde doluluk oranı yüzde 90’a yaklaştı.

“Osmanlı’nın parmak izi” olarak adlandırılan Safranbolu’da bayram tatilini fırsat bilerek yola çıkan yerli turistleri ağırlamak için işletmeler hazırlıklarını tamamladı.

Ayrıca “Korumanın başkenti” gibi unvanlarla da anılan ilçe 18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyıl başlarında yapılan evleri ve Arnavut kaldırımlarıyla misafirlerine tarihte yolculuğa çıkaracak.
Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, konak ve köprüleriyle dikkat çeken ilçenin misafirlerine keyifli bir Ramazan Bayramı tatili sunması bekleniyor.

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Şebnem Urgancıoğlu, “Şu anda tesislerimizin yüzde 85-90 oranında dolduğunu biliyoruz. Safranbolu’nun büyük şehirlere yakın olması nedeniyle son dakika rezervasyonları oldukça fazla oluyor. Dolayısıyla bayramda yüzde 100 doluluğa ulaşacağımıza inanıyoruz. Ara tatiller turizm sektörü için oldukça faydalı oluyor. Hareketlilik yavaş yavaş başladı, hafta sonu ve bayramla birlikte büyük bir yoğunluk bekliyoruz” dedi.

Urgancıoğlu, Ramazan Bayramı ile birlikte ilçede turizm sezonunun hareketlendiğini söyledi.

Yabancı turist beklentilerine de değinen Urgancıoğlu, savaşların turizm sektörünü doğrudan etkilediğini belirterek, “Biz daha çok Uzakdoğu pazarına hizmet veren bir şehiriz. Ancak Orta Doğu aktarmalı uçuşlarda yaşanan sıkıntılar nedeniyle bazı iptaller oluyor. Bu nedenle şu an çok iyimser ya da çok kötümser olmak doğru değil. Turizm sektörü pandemide de gördüğümüz gibi hızlı etkilenen bir sektör. Bu yüzden her zaman alternatif planlarımızın olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki süreçte alternatif turizm çalışmalarına ağırlık vereceklerini aktaran Urgancıoğlu, Safranbolu’da konaklama fiyatlarının her bütçeye uygun alternatifler sunduğunu kaydetti.
Safranbolu’nun ulaşım açısından da avantajlı bir konumda bulunduğunu kaydeden Urgancıoğlu, ilçenin ekonomik ve mutlaka görülmesi gereken destinasyonlardan biri olduğunu dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin