Karabük’te sabah saatlerinde 3 katlı bir apartmanın ikinci katından çıkan yangında maddi hasar oluştu.
Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı Namık Kemal Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı apartmanın ikinci katında bulunan Kemal Namal’a ait evde henüz nedeni belirlenemeyen bir şekilde yangın çıktı. Kimsenin bulunmadığı evde çıkan yangını fark eden komşuları durumu itfaiye ve ev sahiplerine bildirdi. Bunun üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile evin bir odasında çıkan yangın büyümeden kontrol altına alınırken, yangın sonrası evde maddi hasar oluştu.
Polis ekipleri ise yangınla ilgili inceleme başlattı.
HÜDAPAR’ın Gazze standında gerginlik: Polis kavgayı önledi
Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda, HÜDAPAR’ın Gazze’de yaşanan insanlık kabahatlerine karışan ikili vatandaşların yargılanması için başlattığı imza kampanyası sırasında gerginlik çıktı. Olay yerine süratle müdahale eden polis takımları, gerginliğin arbedeye dönüşmesini önledi.
HÜDAPAR Samsun Vilayet Başkanlığı, Cumhuriyet Meydanı’nda "Soykırımcı İkili Vatandaşlara Yönelik Kanun Teklifi"nin kabul edilmesi hedefiyle imza kampanyası başlattı ve Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek için fotoğraf standı açtı. Aktifliğin ikinci gününde standın yanına gelen iki kişi, partililere kelamlı sataşmada bulunarak sloganlar attı ve o anları cep telefonuyla kaydetti. Meydanda tedbir alan sivil ve resmi polis grupları olaya anında müdahale ederek tarafları ayırdı. Slogan atan bireyler polis tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.
"Neye reaksiyon gösterdiklerini bilmiyoruz"
Gazze sorununun hâlâ tam olarak anlaşılmadığını söyleyen HÜDAPAR Samsun Vilayet Lider Yardımcısı Ali Durgunsu, "Filistin’de soykırım hâlâ devam ediyor. Beşerler bombalar altında katlediliyor, açlık da silah olarak kullanılıyor. HÜDAPAR olarak, ikili vatandaş olup soykırıma karışan Türk vatandaşlarının yargılanması gerektiğini düşünüyoruz. Vatandaşlarımızdan bu mevzuda imza toplamalarını istiyoruz. 2 gün içinde yaklaşık 2 bin imza topladık. Sataşmalara giriyoruz demiyoruz; birkaç kişinin yanlış anlayışını kale almıyoruz. İnşallah onlar da bir gün Gazze sorununu anlayıp buraya imza atarlar" dedi.
Olayın akabinde polis, aktiflik alanında beklenen öbür provokasyonlara karşı tedbir almaya devam etti.