Karabük’te Esrarengiz Balık Ölümleri - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Eylül, 2015 14:28 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Esrarengiz Balık Ölümleri

Karabük’ten geçen Araç Çayı’nda çok sayıda balık, ölü olarak karaya vurdu.
Karabük’ten geçen Araç Çayı’nda vatandaşların yüzlerce balığın karaya vurduğunu görünce durumu yetkililere bildirdi. Yapılan incelemede, onlarca balığın ölü olarak karaya vurduğu tespit edildi. Çayda irili ufaklı yüzlerce balık karaya vururken, vatandaşların ihbarı üzerinde İl Tarım Müdürlüğü ekipleri inceleme başlatarak, sudan ve ölü balıklardan numune aldı.
Botanbükü köyünde yurt işletmeciliği yapan Erhan Demir isimli bir vatandaş, son günlerde Çay yoğun bir pis kokunun yer aldığını ve bugün sabah ise Araç çayında balıkların ölü olarak karaya vurduğunu söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbude cekirdekten gelecege barista akademisi duzenlendi nJIkYNOa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de “Çekirdekten Geleceğe” barista akademisi düzenlendi

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) düzenlenen barista akademisinde öğrenciler, üçüncü nesil kahve demleme tekniklerini uygulamalı olarak öğrendi.

Karabük Üniversitesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) 6. Dönem programı kapsamında “Çekirdekten Geleceğe Sürdürülebilir Barista Akademisi”ne ev sahipliği yaptı.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi ile Turizm Araştırma Geliştirme Kulübü iş birliğinde Üniversite Evi’nde gerçekleştirilen akademide, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı İrfan Yurt ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Mustafa Yılmaz eğitmen olarak yer aldı.

Katılımcılara V60, Chemex, Aeropress ve Syphon gibi üçüncü nesil kahve demleme yöntemleri ile espresso bazlı içecek hazırlama süreçleri ve süt tekstürizasyonu uygulamalı olarak anlatıldı.

Program kapsamında ayrıca “sıfır atık” yaklaşımı doğrultusunda kahve posalarının geri dönüşümüne yönelik uygulamalara yer verilerek çevre bilincinin artırılması hedeflendi.

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, ÜNİDES kapsamında bugüne kadar 161 projenin hayata geçirildiğini belirterek desteklerin artarak sürdüğünü ifade etti.

Programa Safranbolu Turizm Fakültesi Dekanı Hüseyin Avni Kırmacı ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Program sonunda katılımcılara katılım belgeleri verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin