blank
Berkay Doğan tarafından
29 Nisan, 2025 14:05 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Emeklilere Ücretsiz Otobüs Uygulaması Sona Eriyor

Karabük Belediyesi’ne ait halk otobüslerinden ücretsiz faydalanan emekliler için sunulan hizmet, önümüzdeki günlerde sona erecek.

Başkan Çetinkaya,  “Emeklilerin ücretsiz olarak bindikleri halk otobüslerinde bu uygulama önümüzdeki günlerde kalkacak. Bunun yerine emeklilere belirli bir indirim oranı uygulanacak” dedi.

Başkan Çetinkaya, uygulamanın kaldırılması yönünde vatandaşlardan yoğun talep aldıklarını belirterek,  “Ücretsiz seyahatin kaldırılmasını bana emekliler kendileri söylüyor. ‘Torunumu dershaneye gönderemiyorum, ücretsiz yolculuğu kaldır’ diyor. Kesinlikle kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

Çetinkaya, ücretsiz ulaşımın bazı mahallelerde otobüs yetersizliğine neden olduğunu belirterek, “Bir mahalleye üçüncü otobüsü versek dördüncü otobüs lazım oluyor. Halktan çok şikayet var. Belediye olarak böyle bir gündemimiz yoktu. Ancak emeklilerden çok büyük şikayetler var. Biz de kaldıracağız” diye konuştu. Kararın ne zaman yürürlüğe gireceğiyle ilgili net bir tarih verilmezken, uygulamanın yakın zamanda sonlandırılması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Temmuz, 2025 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te dolandırdı, Kastamonu’da paraları yurtdışına göndermeye çalışırken yakalandı

Karabük’ün Eflani ilçesinde ağına düşürdüğü vatandaşı dolandıran şahıs, Kastamonu’da polis grupları tarafından yakalandı.
Edinilen bilgiye nazaran, Karabük’ün Eflani ilçesinde ağına düşürdüğü bir vatandaşı dolandıran şahıs, daha sonra kaçarak kayıplara karıştı. Şahsın Kastamonu’ya geldiğinin tespit edilmesi üzerine Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü gruplarınca kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Yapılan kamera ve saha çalışmaları sonucunda kuşkulu İ.S., şahıs dolandırıcılıktan elde edilen paraları yurt dışına göndermek isterken yakalandı. Kuşkulu şahsın üzerinde yapılan aramada 160 bin 320 TL para ve bir ölçü altın ele geçirildi.
Şüpheli İ.S., emniyetteki süreçlerinin akabinde, Karabük Vilayet Jandarma Komutanlığı takımlarına teslim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin