Reklam
Reklam

Karabük’te EKT uygulaması başladı

karabukte ekt uygulamasi basladi Y47WkDZG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Şubat, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet veren 5000 Evler Ek Hizmet Binası’ndaki 24 yataklı Psikiyatri Kliniği’nde “Elektrokonvülsif Terapi” (EKT) uygulamasına başlandı.

Modern psikiyatri uygulamaları kapsamında tıbbi altyapısını güçlendirmeye devam eden hastanede, Karabük’te ilk kez uygulanmaya başlayan tedavi yöntemiyle hem il genelindeki hem de Batı Karadeniz bölgesindeki psikiyatrik tanı alan hastalara önemli bir sağlık hizmeti alternatifi sunulması hedefleniyor. İlaç ve psikoterapiye dirençli vakalarda hayati rol oynayan EKT’nin; şiddetli depresyon, şizofreni, katatoni ve bipolar bozukluk gibi rahatsızlıkların tedavisinde en güvenli ve etkili yöntemlerden biri olarak kabul edildiği belirtildi.

EKT sürecinin, Psikiyatri uzmanlarının yanı sıra anestezi ve kardiyoloji uzmanlarının katılımıyla multidisipliner bir yaklaşımla yürütüldüğü aktarıldı. Genel anestezi ve kas gevşetici ilaçlar eşliğinde, yüksek tıbbi standartlarda gerçekleştirilen uygulama kapsamında son 4 ay içerisinde 5 hastaya toplam 25 seans tedavi uygulandığı bildirildi. Tedavisi tamamlanan hastaların sağlığına kavuşarak taburcu edildiği, idame tedavisi gereken hastaların ise süreçlerinin titizlikle takip edildiği kaydedildi.

Uygulamanın hayata geçirilmesinde emeği geçen ekibe teşekkür eden Erkan Doğan, “Psikiyatri ve Anestezi kliniklerimizce koordineli şekilde yürütülen bu ileri tedavi yöntemi, hastanemizin teknolojik gücünü ve uzman kadrosunun başarısını bir kez daha kanıtlamıştır. İlimizde sağlık hizmet kalitesinin artırılması için bizlerden desteğini esirgemeyen Sağlık Bakanımız Kemal Memişoğlu olmak üzere; Karabük Valimiz Oktay Çağatay’a, milletvekillerimiz Cem Şahin, Ali Keskinkılıç’a ve İl Sağlık Müdürümüz İsmail Kara’ya şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Çorum’da kazaya karışan sürücü aracını bırakıp kaçtı

corumda kazaya karisan surucu aracini birakip kacti Ia1FOKmg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2026 04:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’da kırmızı ışıkta bekleyen araca arkadan çarpan sürücü, kazanın ardından otomobilini bırakıp kaçtı. Kazada 2 kişi yaralandı.

Kaza, gece saatlerinde Akşemseddin Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kırmızı ışıkta bekleyen 05 KG 119 plakalı otomobile, arkadan gelen 31 AIL 407 plakalı başka araç çarptı. Kazada otomobilde bulunan Y.E. ve H.S.K. yaralandı. Kazanın ardından sürücü, aracı olay yerinde bırakarak kaçtı. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralılar, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis ekipleri, sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin