Belçika'da çikolata imalatı üzerine akademik eğitim alan Mesut Kırımlı tarafından, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak oluşturulan "My Chocolate Cumhuriyet Müzesi"nin açılışı Vali Mustafa Yavuz’un katıldığı tören ile gerçekleştirildi.
Safranbolu Akçasu Mahallesi’nde gerçekleştirilen My Chocolate Müzesi açılışına Vali Mustafa Yavuz, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.
Yapılan duanın ardından protokol üyeleri ile birlikte My Chocolate Müzesi’nin kurdelesini kesen Vali Mustafa Yavuz, My Chocolate Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Kırımlı ile birlikte müzeyi gezerek, müzede yer alan eserler hakkında bilgiler aldı.
My Chocolate Cumhuriyet Müzesinde; Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nın kahramanları, Milli Mücadelemizin simge yapıları, Türkiye'nin ilk ağır sanayi fabrikası olan Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), Karabük'ün tarihi ve turistik noktaları, bilim insanları, çizgi film karakterleri ve birçok Türk kahramanın çikolatadan heykelleri ve maketleri yer alıyor.
Wushu kungfu, kick boks, muay thai ve boks branşlarında memleketler arası şampiyonalarda birçok derece elde eden Hüseyin Eren Küçükoğlu, gündüzleri endüstride çalışırken, geceleri ise idman yaparak maçlara hazırlanıyor.
Kastamonu’da yaşayan 19 yaşındaki Hüseyin Eren Küçükoğlu, küçük yaşlarda başladığı wushu kungfu, kick boks, muay thai ve boks branşlarında ulusal ve milletlerarası şampiyonlarda çok sayıda dereceye imza attı. Birebir vakitte wushu ve muay thai kollarında ulusal sportmen olan Küçükoğlu, bir hafta evvel Edirne’de düzenlenen Wushu Kungfu Büyükler Balkan Şampiyonası’nda gümüş madalya kazandı. Türkiye’yi milletlerarası şampiyonalarda temsil ederek İstiklal Marşı’nı okutmayı isteyen Hüseyin Eren, bir yandan babasının endüstrideki iş yerinde tamircilik yapıyor, bir yandan da idman yaparak şampiyonalara hazırlanıyor. Sabah erken saatlerde uyanarak idman yapan genç atlet, daha sonra babasının iş yerine giderek akşam saatlerine kadar çalışıyor. İş yerinden çıktıktan sonra tekrar spor salonuna giden Hüseyin Eren Küçükoğlu, antrenörü Emrah Şahanoğlu ile birlikte idman yapıyor.
Hüseyin Eren Küçükoğlu: "Hedefim, dünyada adımı duyurup Türk bayrağımızı dalgalandırmak"
İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Hüseyin Eren Küçükoğlu, dünyada tanınan bir Türk atlet olmak için çalıştığını söz ederek, "Kastamonu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü’nde eğitim görüyorum. Gündüzleri babamın yanında endüstride çalışıyorum. Akşamları da idman yapıyorum. Her gün sabah ve akşam olmak üzere çift idmanlarımız oluyor. Bu halde şampiyonalara hazırlanıyorum. Spora da küçükken biraz yaramaz ve hareketli olduğum için ailem tarafından başlatıldım. Birinci evvel taekwondo ile başladım. Emrah hocamla birlikte 2019’da kick boksa başladım. 4 Türkiye şampiyonluğu, 2 Balkan şampiyonluğum, wushuda gençler Avrupa şampiyonluğum ve muay thaide de Dünya Şampiyonası’na katıldım. Kick boksta Büyükler Dünya Kupası şampiyonluğum var. Bir hafta evvel de Büyükler Balkan Şampiyonası’nda ikinci oldum. Gayem, dünyada adımı duyurup Türk bayrağımızı dalgalandırmak ve İstiklal Marşımızı okutmak" dedi.
Emrah Şahanoğlu: "Eren ülkemize birçok dünya ve Avrupa derecesi kazandıracaktır"
Antrenör Emrah Şahanoğlu ise Küçükoğlu’nun çok azimli olduğuna dikkat çekerek, "2007 yılından itibaren antrenörlük yapıyorum. Kastamonu’dan birçok ulusal atlet yetiştirdim, yetiştirmeye devam ediyorum. Hüseyin Eren Küçükoğlu da bunlardan biri. Son olarak Wushu Kungfu Balkan Şampiyonası, Edirne’de yapıldı. Kastamonu’dan iki kulüp katıldık. Benim kulübümdeki atletlerle 3 altın, 4 gümüş ve 2 bronz madalyayı vilayetimize ve ülkemize kazandırdık. Başka kulüp de 2 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazandırdı. Bu atletlerden biri de Hüseyin Eren Küçükoğlu’ydu. Büyükler kategorisinde birinci yılıydı. Kendisinden şampiyonluk bekliyorduk. Çok hoş maçlar çıkarttı. Birinci maçında Azerbaycanlı rakibini eledi, ikinci maçında Türk rakibini eledi, finalde de 7 defa Avrupa şampiyonluğu bulunan deneyimli Azerbaycanlı atlet ile karşılaştı. Birinci raundu aldı, ikinci rauntta teknik kusurdan ötürü kaybetti, uzatma raundunda az bir farkla maçı kaybetti lakin gördük ki biz en düzgününü yapabiliyoruz. Bu da bizim için gurur verici bir an oldu. Kendisi daha 19 yaşında, rakibi 36 yaşındaydı. Eren uzun yıllar boyunca vilayetimize ve ülkemize birçok dünya ve Avrupa derecesi kazandıracaktır" diye konuştu.