Yeni tip korona virüs (Covid-19) vaka artışının 9-15 Ekim tarihleri arasındaki en fazla vaka artışının yaşandığı 10 il arasında yer alan Karabük’te ölenlerin sayısı 520’ye ulaştı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 9-15 Ekim tarihleri arasında açıkladığı vaka sayısı tablosunda Karabük’te haftada 100 bin kişide vaka sayısı 544,30’a yükseldi. Kastamonu ve Zonguldak’ın ardından en çok vaka artışının yaşandığı iller arasında 3. sırada yer alan Karabük’te Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 520’ye yükseldi. Hareketliliğin her geçen gün arttığı kentte denetimler artırılırken, haftalık vaka sayısı bin 321 oldu.
Karabük Valisi Fuat Gürel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, aşının önemine dikkat çekerek, “Covid-19’la mücadele etmek hepimizin alacağı çok basit önlemlerle mümkün. Kurallara uyalım lütfen. Artık şüphe götürmez bir şekilde ortaya çıkan gerçek, aşı yaptırmak, birinci doz aşısını yaptırıp süresi dolmasına rağmen ikinci doz aşısını yaptırmayan, ikinci doz aşısını yaptırıp üçüncü doz aşısını yaptırmayan çok fazla insanımız var. Sağlık kuruluşlarımız bu amaçla dur durak bilmeden çalışıyor şehrimizin değişik noktalarında aşılama merkezlerimiz var. Bu noktalara veya bir sağlık kuruluşuna giderek aşımızı yaptıralım. Hadi Karabüklüler, geç olmadan aşılarımızı yaptırarak hem kendimizi, hem sevdiklerimizi hem de toplumumuzu koruyalım” ifadelerini kullandı.
Esnaflardan Yaşar Toker, kurallara uyulmadığı için vaka artışlarının gerçekleştiğini belirtti.
“EĞİTİMİMİZİN DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ”
6. sınıf öğrencisi olan 11 yaşındaki Zehra Doğan Şahin, ise “Biz okuldayken maskemize, sosyal mesafemize dikkat ediyoruz ama dışarıya çıktığımızda dışarıdaki insanların maske takmadığını görüyoruz. Bu bizi çok üzüyor ve eğitimimiz zarar görüyor. Eğitimimizi göremeyince panikliyoruz ve yeterli seviyede eğitim alamıyoruz. Bu süreçte maskemizi takalım ve mesafemizi koruyalım. Eğitimimizin devam etmesini istiyoruz” diye konuştu.
Şahin, kentteki ölüm sayılarının artmasının kendisini üzdüğünü ve bu süreçte vatandaşlardan kurallara uymalarını istediğini söyledi.


Karabük’te Covid-19’dan ölenlerin sayısı 520’ye ulaştı
Vali Hacıbektaşoğlu’ndan trafik ekiplerine başarı belgesi
Zonguldak’ta Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, trafik düzeninin korunması ve trafik bilincinin artırılması amacıyla üstün gayret ve özveriyle görev yapan emniyet ve jandarma trafik personeli, Vali Osman Hacıbektaşoğlu tarafından başarı belgesi ile taltif edildi.
Vali Hacıbektaşoğlu, trafik güvenliğinin toplum huzuru açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, gece gündüz demeden fedakârca görev yapan trafik personelinin çalışmalarının takdire şayan olduğunu ifade etti.
Trafik kazalarının önlenmesi, sürücülerde trafik bilincinin geliştirilmesi ve güvenli ulaşımın sağlanması adına yürütülen denetim ve eğitim faaliyetlerinin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirten Vali Hacıbektaşoğlu, görevlerinde üstün başarı gösteren personele teşekkür etti.
Zonguldak Valiliği makamında gerçekleşen programa, Zonguldak Vali Yardımcısı Şenol Levent Elmacıoğlu, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Orhan Kaş ile emniyet ve jandarma ekipleri katıldı.


