Karabük'te COVİD-19'da Korkutan Tablo - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Temmuz, 2022 13:53 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te COVİD-19’da Korkutan Tablo

İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, Karabük’te koronavirüs vaka sayılarındaki artışın her geçen gün devam ettiğini belirterek, geçtiğimiz hafta günlük 50 olan vaka sayısının şimdilerde  300’leri geçtiğini söyledi.  987 Kişinin evlerinde karantinada olduğunu açıklayan İl Sağlık Müdürü Sarı, hastanede ise 15 hastanın bulunduğunu, bunlardan 12 tanesinin serviste yatarak tedavi gördüğünü,  3 hastanın da yoğun bakımda olduğunu bildirdi.

Filyasyon ekiplerinin Kurban Bayramında yoğun bir şekilde çalıştığını ifade eden Sarı; Hastane acillerinde  yeniden bir yoğunluk oluştuğunu belirterek, çok sayıda vatandaşın test vermek için hastanelere başvurduğunu söyledi.

Koronavirüs vakasına bağlı olarak hastanede yatan sayısında ciddi bir artış olmadığını vurgulayan Müdür Sarı, Vatandaşlara kalabalık ortamlara girişlerinde maske takma tavsiyesinde bulunarak, “Vatandaşlarımız Toplu taşıma araçlarında ve kalabalık ortamlarda mutlaka maske taksınlar, sosyal mesafe kurallarına ve hijyene riayet etsinler” dedi.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN COVİD-19 BİLGİLENDİRMESİ

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü tarafından vatandaşlara COVİD-19 Bilgilendirmesi yapıldı. Bilgilendirmede;  “COVİD-19 pozitif vaka veya temaslı olarak karantinaya alınan vatandaşlarımıza, filyasyon ekiplerimiz tarafından gerekli hallerde ilaç dağıtımı, test alımı ve istirahat raporu verilmesi sağlanmaktadır.

Bulunduğunuz bölgeye bağlı filyasyon ekipleri, karantinaya alınan kişileri kendi planlamaları doğrultusunda aramakta ve ihtiyaç halinde ziyarete gelmektedir. COVİD-19 tanılı hasta ilaç talebi (65 yaş üstü), COVİD-19 aşı durumu sorgulama, yatağa bağımlı vatandaşlarımızın aşı talebi, test sonucu  öğrenme, rapor alma gibi taleplerini Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan COVİD-19 Operasyon Çağrı Merkezinin 0370 433 81 53 nolu telefonundan (09.00-19.00 saatleri arası) bilgi alabilirsiniz ” ifadelerine yer verildi.

EN SON ÖLÜM 8 HAZİRAN’DA GERÇEKLEŞMİŞTİ

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde koronavirüs testi pozitif çıktıktan sonra tedavi altına alınan R.Y (91) yaşamını yitirdi. Bu ölümlerle birlikte Karabük’te vakanın başladığı günden buyana   ölenlerin sayısı 732’ye yükselmiş oldu.  Karabük’te koronavirüse bağlı en son ölüm 8 Haziran tarihinde gerçekleşmişti. (Nurettin Acar)

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
atay aktug icin toren duzenlendi kdIEatKv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Nisan, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Atay Aktuğ için tören düzenlendi

Hayatını kaybeden Trabzonspor’un eski futbolcusu, eski başkanı ve Trabzon Belediye Başkanı Atay Aktuğ için bordo-mavili kulüpte anma töreni düzenlendi.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri idari binasında gerçekleştirilen törene; Trabzon Valisi Tahir Şahin, Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bahattin Murat Yakın, Trabzon Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzonspor eski başkanı Ahmet Celal Ataman, Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Mahmut Ören, Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Teknik Direktör Fatih Tekke, futbolcular ve çok sayıda seveni katıldı.

Törende konuşan Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Mahmut Ören, “Bugün kulübümüzde sporcu, kaptan ve başkan olarak hizmet etmiş Atay Aktuğ’u uğurlamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Hayatı boyunca Trabzonspor’a ve bu şehre kattığı değerler asla unutulmayacaktır. İyi bir mühendis, iyi bir yönetici ve örnek bir insandı. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve camiamıza sabır diliyorum” dedi.

Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas ise, “Atay Aktuğ, üstlendiği görevlerin yanı sıra şehrin ve Trabzonspor’un ruhunu taşıyan, kulübün değerlerini yaşayan bir Trabzon beyefendisiydi. Futbolculuk döneminde aldığı sorumluluk, ardından yönetici ve başkan olarak yaptığı katkılar, onun Trabzonspor’a olan bağlılığının en açık göstergesidir. Başkanlığı döneminde kazanılan Türkiye Kupası, kulüp tarihimizde önemli bir yer tutmaktadır. Böyle bir değeri kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından dua edildi. Aktuğ’un cenazesi, ikindi namazını müteakip İskenderpaşa Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Sülüklü Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin