Reklam
Reklam

Karabük’te COVİD-19’da Korkutan Tablo

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Temmuz, 2022 13:53 tarihinde yayınlandı
0

İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, Karabük’te koronavirüs vaka sayılarındaki artışın her geçen gün devam ettiğini belirterek, geçtiğimiz hafta günlük 50 olan vaka sayısının şimdilerde  300’leri geçtiğini söyledi.  987 Kişinin evlerinde karantinada olduğunu açıklayan İl Sağlık Müdürü Sarı, hastanede ise 15 hastanın bulunduğunu, bunlardan 12 tanesinin serviste yatarak tedavi gördüğünü,  3 hastanın da yoğun bakımda olduğunu bildirdi.

Filyasyon ekiplerinin Kurban Bayramında yoğun bir şekilde çalıştığını ifade eden Sarı; Hastane acillerinde  yeniden bir yoğunluk oluştuğunu belirterek, çok sayıda vatandaşın test vermek için hastanelere başvurduğunu söyledi.

Koronavirüs vakasına bağlı olarak hastanede yatan sayısında ciddi bir artış olmadığını vurgulayan Müdür Sarı, Vatandaşlara kalabalık ortamlara girişlerinde maske takma tavsiyesinde bulunarak, “Vatandaşlarımız Toplu taşıma araçlarında ve kalabalık ortamlarda mutlaka maske taksınlar, sosyal mesafe kurallarına ve hijyene riayet etsinler” dedi.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN COVİD-19 BİLGİLENDİRMESİ

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü tarafından vatandaşlara COVİD-19 Bilgilendirmesi yapıldı. Bilgilendirmede;  “COVİD-19 pozitif vaka veya temaslı olarak karantinaya alınan vatandaşlarımıza, filyasyon ekiplerimiz tarafından gerekli hallerde ilaç dağıtımı, test alımı ve istirahat raporu verilmesi sağlanmaktadır.

Bulunduğunuz bölgeye bağlı filyasyon ekipleri, karantinaya alınan kişileri kendi planlamaları doğrultusunda aramakta ve ihtiyaç halinde ziyarete gelmektedir. COVİD-19 tanılı hasta ilaç talebi (65 yaş üstü), COVİD-19 aşı durumu sorgulama, yatağa bağımlı vatandaşlarımızın aşı talebi, test sonucu  öğrenme, rapor alma gibi taleplerini Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan COVİD-19 Operasyon Çağrı Merkezinin 0370 433 81 53 nolu telefonundan (09.00-19.00 saatleri arası) bilgi alabilirsiniz ” ifadelerine yer verildi.

EN SON ÖLÜM 8 HAZİRAN’DA GERÇEKLEŞMİŞTİ

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde koronavirüs testi pozitif çıktıktan sonra tedavi altına alınan R.Y (91) yaşamını yitirdi. Bu ölümlerle birlikte Karabük’te vakanın başladığı günden buyana   ölenlerin sayısı 732’ye yükselmiş oldu.  Karabük’te koronavirüse bağlı en son ölüm 8 Haziran tarihinde gerçekleşmişti. (Nurettin Acar)

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Şarampole yuvarlanan araçta bulunan şahıs hayatını kaybetti

sarampole yuvarlanan aracta bulunan sahis hayatini kaybetti LJMlvSFC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Ordu’da meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan şahıs Samsun’da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kaza, Ordu’nun İkizce ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yusuf Uslucan’ın içinde bulunduğu araç kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada ağır yaralanan Yusuf Uslucan, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Terme Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayan Yusuf Uslucan hayatını kaybetti. Uslucan’ın cenazesi, otopsi işlemlerinin yapılması amacıyla Samsun Adli Tıp Grup Başkanlığı’na gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin