Reklam
Reklam
vvvv
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
16 Ekim, 2025 15:22 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Çocuklara “Sağlıklı Gülüşler” Eğitimi Verildi

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, koruyucu sağlık hizmetleri ve yeni uygulamaların tanıtımı kapsamında saha eğitimlerine etkin bir şekilde devam ediyor.

Bu kapsamda, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Safranbolu İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından   bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi.

Safranbolu İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden Diş Hekimi Ebru Nisa Özdemir Dırmukcu ve Sağlık Personeli Fadime Morkoç, Safranbolu Safran Çiçeği Anaokulu’nun konuğu oldu. Gerçekleştirilen etkinlikte, anaokulunda eğitim gören yaklaşık 80 minik öğrenciye yönelik Ağız ve Diş Sağlığı konulu kapsamlı bir eğitim sunumu yapıldı.

Eğitimde; çocukların dişlerini doğru tekniklerle nasıl fırçalamaları gerektiği, diş çürüklerinden korunma yolları ve sağlıklı beslenmenin ağız sağlığı üzerindeki etkileri interaktif sunumlarla detaylı bir şekilde anlatıldı.

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE AİLE DİŞ HEKİMLİĞİ MODELİ TANITILDI

Ağız ve Diş Sağlığı eğitiminin yanı sıra, öğrencilere ve okul öğretmenlerine yönelik olarak Sağlık Bakanlığı’nın önemli uygulamalarından olan Aile Diş Hekimliği Modeli Uygulaması hakkında da detaylı bir tanıtım yapıldı. Bu modelin faydaları ve işleyişi hakkında bilgilendirme yapılarak, erken teşhis ve düzenli takibin önemi vurgulandı. Karabük İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada;  “Koruyucu sağlık hizmetlerini ve yeni sağlık modellerini kamuoyuna ulaştırmayı öncelikli görev kabul ediyoruz. Müdürlüğümüz ve bağlı sağlık tesislerimiz aracılığıyla bu kapsamdaki eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerimiz il genelinde düzenli olarak sürdürülecektir. Bu anlamlı eğitimin gerçekleşmesine ve uygulamaların tanıtımına sağladıkları destekten dolayı Safran Çiçeği Anaokulu Yönetimine ve değerli öğretmenlerine teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda otomobil bariyerlere carpti 2 yarali YkNgYMcj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’da otomobil bariyerlere çarptı: 2 yaralı

Çorum’un Alaca ilçesinde otomobilin bariyerlere çarpması neticesinde meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.

Kaza, Alaca-Yozgat karayolu Sincan köyü kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, B.E. idaresindeki 50 ABF 652 plakalı Fiat marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde bariyerlere çarptı. Kazada sürücü ile araçta bulunan A.C.K. yaralandı.

Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve Alaca Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, Alaca Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin