blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Haziran, 2025 15:28 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te boksta gelen başarılar spora ilgiyi arttırdı

Karabük'te boks branşına artan ilgi, gelen başarılarla artmaya devam ediyor.

Baykan Arslan Boks Okulu Spor Kulübü sporcuları 2025 yılında şu ana kadar 8 Türkiye şampiyonluğu ve derecesi kazandı. Sporcuların elde ettiği bu başarılar, Karabük'te boksa olan ilgiyi daha da artırırken, gençlerin spora yönelmesinde de etkili oluyor. Üç yıldır boksla uğraştığını söyleyen 16 yaşındaki Ahmet Görkem Kızıltoprak, "Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okuyorum. Yıldızlar liselerarası gençlerde 66 kiloda bu sene Türkiye şampiyonu oldum. İnşallah daha iyi yerlere geleceğim" dedi.

Baykan Arslan Boks Okulu Spor Kulübü sporcusu Kızıltoprak, hedefinin ülkesini temsil etmek olduğunu belirterek, "Burada olduğum için çok memnunum. Özellikle çevremdekiler de bu okula nasıl kayıt olabileceklerini soruyorlar. Gerçekten herkes yapamaz ama başaran da önemli yerlere gelir diye konuştu.
Elif Diktepe ise Baykan Arslan Boks Okulu Spor Kulübü sporcusu olduğunu ve boksa 1.5 yıl önce başladığını ifade ederek, "Beden Eğitimi öğretmenim sayesinde başladım. Bilek güreşinde beni fark etti" şeklinde konuştu. Diktepe, Türkiye ikincisi olduğunda çok sevindiğini ve ailesini gururlandırdığı için mutlu olduğunu ifade etti.

Baykan Arslan Boks Okulu Spor Kulübü Başkanı ve Antrenörü Baykan Arslan kuruldukları süreçte pandeminin olumsuz etkilediğini ancak 2025 yılında çok iyi çıkış yaptıklarını vurgulayarak, "2025 yılında 8 Türkiye derecesi almış sporcumuz var. Bu sporcularımızın tamamı bizim altyapımızdan ve ilk yürüyüşlerini bu salonda bizimle yapan sporcular. Şu an Yıldız Milli Takımı'na ve Büyük Kadınlar Milli Takımı'na çağırılacak olan 4 sporcumuz var. Türkiye'deki bir kulüpten 4 sporcunun milli takıma davet edilmesi ve 8 sporcunun da Türkiye derecesi alması gelecek yıllarda bizim bunu çok daha yukarıya taşıyacağımızın ifadesidir" şeklinde konuştu.

Kulüp olarak her kategoride Türkiye şampiyonlarına katıldıklarını belirten Arslan, "Şu an faal olarak 48 sporcumuz var. Her kategoride Türkiye şampiyonalarına katılıyoruz. Yaz okulu faaliyetimizde 2 Temmuz itibarıyla başlıyor. Burada kulübümüze özellikle sportif boyutta düşündüğümüz sporcularımızı alıyoruz. Genelde 10-14 yaş arası sporcuları alıyoruz. Çünkü sadece müsabakaya yönelik ilimizi ülkemizi ve temsil edecek sporcularla çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Temmuz, 2025 16:55 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Yangından etkilenen köyde yeniden yaşam alanları kuruluyor

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, yangında zarar gören vatandaşların barınma ihtiyacının karşılanması amacıyla konteynerlerin kurulumunun sürdüğünü belirterek, "Vatandaşlarımızı inşallah en geç yarın sabah yaşam alanlarına kavuşturmuş olacağız" dedi.
Vali Yavuz, orman yangınından en çok etkilenen yerlerden biri olan Kamış köyü Merkez Mahallesi'nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Bölgede AFAD başta olmak üzere tüm kurumların koordineli bir şekilde görev yaptığını belirten Yavuz, "Yangında zarar görenlerin, olumsuz durumların ortadan kaldırılmasıyla ilgili devletimizin tüm kurumlarıyla birlikte bu çalışmayı yürütüyoruz" diye konuştu.
Kamış köyünde 3 vatandaşın konteyner talebinde bulunduğunu aktaran Yavuz, AFAD Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla bu taleplerin hızlı şekilde karşılandığını ve konteynerlerin yerine yerleştirildiğini kaydetti.

"Yarın sabah yaşam alanlarını oluşturmuş olacağız"
Enerji altyapısının onarılması için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Vali Yavuz, şunları söyledi:
"Şu anda özellikle bu yangından zarar gören köylerimizin enerji altyapısı çalışılıyor. İnşallah bir iki gün içerisinde onu da halledip, hatta belki de bugün akşam elektrikleri vereceğiz. Diğer taraftan su ve yollarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Konteynerlerimizin suyunu bağlayacağız. Vatandaşlarımızı inşallah en geç yarın sabah burada yaşam alanlarına kavuşturmuş olacağız. Devletimizin görevi buradaki hayatı normalleştirmek, buradaki yaraları sarmak. Devletimiz milletimizin emrindedir. Tüm kurumlarıyla birlikte ilk dakikadan bu saate kadar sahadayız."
Yangınla mücadele sürerken bir yandan da hayatı normalleştirme çalışmalarının eş zamanlı yürütüldüğünü ifade eden Yavuz, "Kamış köyümüzde inşallah kısa süre içerisinde hayatı normalleştireceğiz. Vatandaşlarımızı konteynerlerindeki sıcak yuvalarına kavuşturacağız. Hemen ardından ev yapımıyla ilgili çalışmalara başlayacağız" dedi.
Yavuz, şu ana kadar Kamış köyü Merkez Mahallesi'nde üç konteynerin kurulumunun tamamlandığını belirterek, altyapı ve eşya yerleştirme işlemlerinin devam ettiğini söyleyip talepler geldikçe konteyner sevkiyatının sürdürüleceğini ifade etti.

"Yangın çok geniş bir alana yayıldı"
Yangının henüz kontrol altına alınamadığını belirten Vali Yavuz, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Yangın çok geniş bir alana yayıldı. Safranbolu ilçemizin Çavuşlar köyünde başlayan yangın, Ovacık ilçemize ve Karabük Merkez ilçe sınırlarına kadar yayıldı. Hatta yaylalarımıza kadar sirayet etti. Şu an ekiplerimiz, yangını çevreleme, söndürme ve kontrol altına alma çalışmalarına devam ediyor. Enerjisinin düştüğünü söyleyebiliriz. İnşallah kısa süre içerisinde kontrol altına alındığını kamuoyuyla paylaşmayı, ben de en az sizler kadar can-ı gönülden diliyorum."
Vali Yavuz, bölgedeki tüm kurumlarla sahada olduklarını, yangından etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü vurguladı.
Öte yandan bazı vatandaşlar yangın nedeniyle terk ettikleri evlerine dönmeye başladı. Köy sakinlerinden Sadıka Uysal, yangında tavukların bulunduğu kümesin zarar gördüğü ve bazı hayvanlarının da telef olduğunu dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin