Safranbolu ilçesindeki Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda temel eğitimlerini tamamlayan bin 980 bedelli askerlik yükümlüsü için yemin ve terhis töreni düzenlendi.
Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda düzenlenen yemin töreninde, Bilecik Jandarma Eğitim Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, hem askerleri hem protokolü hem de asker ailelerini selamladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Er Evrim Adıgüzel konuşma yaparak yaş kütüğüne plaket çaktı. Törende konuşan Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanı Albay Dr. Yusuf Küçükbaşol, “Yaklaşık 1 ay önce vatani görevlerini ifa etmek için yurdumuzun dört köşesinden gelerek komutanlığımıza katılan bin 980 evladımız temel eğitimlerini ve askerlik hizmetlerini başarıyla tamamlamanın haklı gururunu yaşamaktadırlar” dedi.
Konuşmanın ardından askerlik görevini dereceyle tamamlayan erlere ödülleri Bilecik Jandarma Eğitim Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin tarafından verildi.
Masaların etrafında sıralanan askerler, Türk bayrağı ile silah üzerine el basarak yemin ettiği törende erlerden oluşan bir grup zeybek gösterisi sundu.
Resmi geçidin ardından askerler daha sonra aileleriyle bir araya gelerek fotoğraf çektirdi. (İHA)


Karabük’te Bedelli Askerler Yemin Etti
Karabük’te ceza infaz personeli ve aileleri piknikte buluştu
Karabük’te ceza infaz personeli ve aileleri, 6 Haziran Ceza İnfaz Personel Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen piknikte bir araya geldi.
Adalet Bakanlığı tarafından 6 Haziran’ın “Ceza İnfaz Personel Günü” olarak ilan edilmesinin ardından Karabük’te ilk kutlama etkinlikleri kapsamında ceza infaz personeline yönelik moral pikniği düzenlendi.
Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Karabük Cumhuriyet Savcısı ve Cezaevi İnfaz Savcısı Oğuz Yılmaz’ın organizasyonuyla Aladağ Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen pikniğe yaklaşık 400 ceza infaz personeli ile aileleri katıldı.
Yoğun iş temposundan uzaklaşma fırsatı bulan personel, aileleriyle birlikte keyifli vakit geçirdi. Etkinlikte çocuklara yönelik çeşitli oyunlar düzenlenirken, Cezaevi İnfaz Savcısı Oğuz Yılmaz da masa masa dolaşarak personelle sohbet etti ve katılımcılara köfte ikramında bulundu.
Programa Karabük Valisi Oktay Çağatay, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, Karabük İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay İsmail Gökçek ve Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya da katıldı.
Ceza infaz personeli ve aileleri, kendileri için düzenlenen etkinlik dolayısıyla memnuniyetlerini dile getirerek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.


