Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Ağustos, 2018 14:38 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Bayram Tedbirleri Alındı

Kurban Bayramı dolayısıyla Karabük il genelinde Emniyet, Jandarma, Belediye, Sağlık Hizmetleri,  Enerjisa, PTT, Defterdarlık ve İlçe Kaymakamlıkları tarafından halkın iyi bir Bayram geçirmesi için gerekli tedbir ve önlemler alındı.  Bayram namazı ise saat 06.46’da kılınacak

21 Ağustos Salı  günü  idrak edeceğimiz Kurban Bayramı nedeniyle Karabük il genelinde Emniyet, Jandarma, Belediye, Sağlık Hizmetleri, Enerjisa, PTT, Defterdarlık ve İlçe Kaymakamlıkları tarafından halkın huzur içinde bir bayram geçirmesi için gerekli tedbir ve önlemler alındı.

Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada;  Karabük halkının huzurlu, güvenli ve iyi bir bayram tatili geçirmesi için gerekli tedbir ve önlemlerin alındığı açıklandı. Emniyet, Jandarma, Belediye, Sağlık Hizmetleri, Enerjisa, PTT, Defterdarlık ve İlçe Kaymakamlıkları tarafından vatandaşların, Kurban Bayramı tatilini huzur ve güven ortamı içerisinde geçirebilmeleri amacıyla tedbirler alındığı kaydedildi. Polis sorumluluk alanı dışında kalan sahada gerekli önlemler İl Jandarma Komutanlığınca alınacak.

Kurban Bayramı nedeniyle yoğunlaşacak olan il merkezinden ilçelere ve ilçeler arasındaki trafik akışını rahatlatıcı gerekli önlemler alınacak. Gerekirse ek güvenlik tedbirleri de alınacak. Kurban Bayramı nedeniyle yoğunlaşacak olan şehir içi ve şehirlerarası trafiğini rahatlatacak otobüs terminali ve garda gerekli ek önlemler alınacak. Eğlence yerleri ve umuma açık yerler, çevreyi rahatsız etmemeleri için sürekli kontrol altında bulundurulacak, gerektiğinde uyarılarak saatinde kapanmaları sağlanacak.

KURBANLIK HAYVAN DENETİMLERİ

Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvanların sevklerinin kontrol ve denetimi açısından İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ile Belediye Zabıtası gibi tüm kolluk kuvvetleri sıkı bir işbirliği ve koordinasyon halinde olacak, kaçak hayvan hareketlerine karşı düzenlenen yol kontrol ve denetimlerin sayısı artırılacaktır. İl ve ilçeler arası sevki talep edilen fakat kümelenerek tanımlanmamış, veri tabanına kaydedilmemiş ve yanlarında pasaportları bulunmayan kurbanlık sığır cinsi hayvanların sevklerine izin verilmeyecek. Hayvanların nakil vasıtalarına aşırı yüklenmelerine, nakliye sırasında yaralanma veya gereksiz yere acı ve ıstırap çekmelerine neden olabilecek nakil vasıtaları ile sevklerine izin verilmeyecek.

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜ TEDBİRLERİ

Kurban Bayramı öncesinde ve Kurban Bayramı süresince Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün sorumluluğunda ve Hayvan Sağlığı Şube Müdürlerinin koordinasyonunda İl ve İlçe Müdürlüklerinde yeterli sayıda araç ile nöbetçi veteriner hekimler görevlendirilecek.

Kurbanlık kesimi yapılacak özel işletmeler belirlenecek ve denetlemesi yapılacak.

Kurbanlık hayvan satış yerleri Belediye ile müşterek olarak her gün sabah ve akşam olmak üzere iki kez usulüne uygun olarak temizlenerek dezenfekte edilecek.

SAĞLIK HİZMETLERİ VATANDAŞIN EMRİNDE OLACAK

Bayram tatili süresince hastanelerde nöbetçi doktor ve yeteri kadar yardımcı sağlık personeli bulundurulacak. Nöbetçi eczanelerin tespiti ile açık bulundurulmaları sağlanacak. Yeteri kadar ambulans ve şoför tefriki ile diğer tedbirler İl Sağlık Müdürlüğünce bir plan dahilinde hazırlanarak bir örneği Valilik Makamına tevdi edilecek.

BELEDİYE HİZMETLERİ AKSAMAYACAK

Kurban Bayramı nedeniyle Belediye Başkanlığınca zabıta, itfaiye, temizlik ve su hizmetleri ile piyasa ve işyerlerinin denetim konuları hususundaki çalışmalar özel olarak, fiyat ve kalite denetimleri için esnaf odaları ile iş birliğine gidilecek. Belediye otobüsleri geç vakitlere kadar ulaşımı sağlayacak, Defterdarlık tarafından eğlence yerlerinin denetimi, Vergi Denetmenlerince sağlanacak. Enerjisa tarafından şehre kesintisiz ve yeterli güçte elektrik verilmesi için gereken önlemler alınacak. Meydana gelebilecek arızalara ve elektrik kesintilerine karşı yeteri kadar ekip ve teknik personel görev başında bulundurulacak. PTT Baş Müdürlüğü tarafından vatandaşların haberleşme hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmeleri için uygun görülecek tedbirler alınacak. Meydana gelebilecek arızalara karşı yeteri kadar ekip ve teknik personel görev başında bulundurulacak. Belirtilen konuların yanında her kurum kendi alanına giren hususlarda ihtiyaç duyulması halinde ilave tedbirleri alacak ve herhangi bir olumsuzluğa meydan verilmeyecek.

İLGİLİ BİRİMLER 24 SAAT GÖREVDE OLACAK

Kurban Bayramı süresince Karabük Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı birimlerin 24 saat görev yapacakları, herhangi bir olayda ise vatandaşların 155 Nolu Polis İmdat ile 156 Nolu Jandarma İmdat Telefonlarına ihbarda bulunabilecekleri belirtildi. Belediye Birimlerinin 24 saat çalışacağı vatandaşların Belediyeyi ilgilendiren konularda 153 ALO Zabıta’yı, arayabilecekleri belirtildi.  Vatandaşlardan ayrıca, herhangi bir yangın olayında  İtfaiye 110 ve Orman yangınları için ise 177’yi aramaları istendi.

Kaymakamlıklarca, Ramazan Bayramı nedeniyle vatandaşların huzur ve güvenliğine yönelik benzer önlemler ilçeler itibariyle planlanacak.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
orman genel muduru karacabey zonguldakta kipNwRuf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 12:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Orman Genel Müdürü Karacabey Zonguldak’ta

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, bir dizi program ve incelemelerde bulunmak üzere Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Genel Müdür Karacabey; Bölge Müdürü Halil Oflu, Bölge Müdür Yardımcıları Mehmet Pınar ve Aydın Kırımlı ile Zonguldak Orman İşletme Müdürü Suat Ataş tarafından karşılandı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Halil Oflu’yu makamında ziyaret eden Karacabey, yeni görevinde başarı dileklerini iletti. Ardından ziyaretçi defterini imzalayan Karacabey, Zonguldak’ın ormancılık teşkilatı açısından önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Karacabey yaptığı değerlendirmede, “Zonguldak; siyahın maviyle, mavinin yeşille buluştuğu emeğin ve emekçinin başkentidir. Yalnızca kömürün değil, ormancılık teşkilatımızın da köklü hafızası, güçlü bir ekolü ve sahadaki lokomotiflerinden biridir. 187 yıldır devletimize ve milletimize sadakatle hizmet eden, Yeşil Vatan uğruna alın teri döken geçmişten bugüne tüm ormancılık teşkilatımıza teşekkür ediyor; görev yapan tüm personelimize çalışmalarında üstün başarılar diliyorum. Orman varsa hayat vardır” dedi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Halil Oflu ise ziyaretlerinden dolayı Genel Müdür Bekir Karacabey’e teşekkür ederek, teşkilata verilen destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin