Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde TOKİ tarafından inşa edilecek 80 konutun temeli düzenlenen merasimle atıldı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde 80 konut inşa edilecek. Mayıs ayında gerçekleştirilen ihalenin akabinde Devrekani Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda yer teslimi yüklenici firmaya yapıldı. Yer tesliminin akabinde inşa çalışmalarına başlanılan konutların temeli düzenlenen merasimle atıldı.
"11 bin metrekarelik alanda 80 konuttan oluşacak ve Kasım ayında kaba inşaatı bitecek"
Düzenlenen merasimde konuşan Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, "Çok memnunuz. Yıllardan beri hasretini Devrekani’de çekmiş olduğumuz TOKİ konutlarının şükürler olsun ki bugün temelini atıyoruz. TOKİ, konutları İsmailbey Mahallesi’nde yapılıyor, TOKİ alanı olarak tavsiye ettiğimiz bu yerimiz toplam 11 bin metrekaredir. 11 dönüm üzerinde nasip olursa inşaatımıza başlıyoruz. TOKİ konutlarımız 4 tane bloktan oluşacak. Yola yakın olan kısmı 3+1 dairelerden oluşacak. Öteki bloklarımız ise 2+1 dairelerimizden oluşacak. 3+1 dairelerimiz 130 metrekare, 2+1 dairelerimiz ise 110 metrekare olacak. Toplam 80 konuttan oluşuyor. Her bloğun altında bodrum kat var, bodrum hem sığınak için hem de blokların ortak kullanımında vatandaşlarımıza hizmet verebilmek için oluşturulan alanlardan oluşuyor. En son bloğun altında da çift bodrum var. O blokta kapıcı dairemiz olacak. Toplumsal donatı alanlarımızla birlikte 11 dönüm alanda inşa edeceğimiz TOKİ konutlarımızı inşallah temelini atıyoruz. Kısa bir vakit sonra da bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.
Mutlu ve gururlu olduğunu söyleyen Başkan Altıkulaç, "2019 seçimlerinde vatandaşımızın karşısına 23 tane projeyle çıkmıştık. Bu 23 projeden bir tanesi de TOKİ inşaatının Devrekani’ye gelmesiydi. Seçimden sonra 6 yıl evvel şöyle bir hatırlıyorum, cansiperane nasıl yapılabilir, bunun başlangıcı nasıl olacaktı biçiminde. O denli niyete vardığımızda o periyotta bizden evvelki idarede TOKİ ile ilgili müracaatın olduğunu, Devrekani’ye yatırımın gelmediğini, engellendiğini söylüyorlardı. Bu da bizim ağrımıza gitmişti. Devrekani’ye gelecek olan yatırımı kim engelleyebilir diye sorguluyorduk. Halbuki ki bizden evvelki devirde TOKİ başkanlığıyla yapmış olduğumuz görüşmede ne bir müracaat olmuş, ne de yer tahsisi yapılmış, ne de bir çaba olmuş. Bunların tamamını bir tarafa bırakarak biz çalışmalarımızı ağır bir biçimde sürdürdük ve sonuçta bugüne geldik. TOKİ Başkanlığında biz cansiperane projeleri takip ederken bir fotoğraf vermiştik. Fotoğrafı da toplumsal medyada paylaşmıştık. Bize demişlerdi ki ’kurumların önünde fotoğraf vermekle olmuyor bu işler.’ Şu an bakıyorum bunu diyenler burada yoklar" diye konuştu.
"Devrekani BESİ OSB’ninde kısa müddette açılışını yapacağız"
Devrekani Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’ndeki çalışmalarla ilgili de bilgi veren Lider Altıkulaç, "Çok kısa bir vakit sonra ağır bir biçimde çalışmalarına devam ettiğimiz Organize Hayvancılık Bölgesi projemizde nihayet sona erecek. Devrekani BESİ OSB ile ilgili de çok hoş gelişmeler oluyor. Şu an itibariyle devletin vermiş olduğu yüzde 50 hibeden 29 girişimcimiz müracaat etti ve bunların 19 tanesi kontratlarını imzaladılar. 10 tanesi şu anda fabrikaların temellerini attılar ve inşaatlarına devam ediyorlar. O denli kestirim ediyorum seneye bu vakitleri inşallah hayvansal üretimin orada en üst seviyede olduğunu daima birlikte göreceğiz. 2019 yılında 23 tane projenin kelamını vermiştik. Geldiğimiz süreçte şu ana kadar 30 adedini yapmanın haklı gururu içerisindeyiz. Bundan sonrada durmaksızın projelerimizi üretip ilçemize kazandıracağız" biçiminde konuştu.
"TOKİ, toplumsal devlet unsurunun en değerli dışa vurumlarından bir tanesi"
Devrekani Kaymakamı Umut Pazarcı ise, "Devrekani’ye misyona başlayalı 3 aydı. Bu mühlet zarfında daima temel atma ya da merasim açılışlarında bulundum ve bu biçimde ilçemin tanıtılmasından da gurur duydum. Sayın Belediye Başkanımıza bu noktada teşekkürlerimi bir borç bilirim. Ben, Kahramanmaraş merkezli zelzeleler olduğunda Pazarcık’ta bulunuyordum. Tüm binaların neredeyse yıkıldığını ancak TOKİ’lerin ayakta kaldığını en fazla sıvasının döküldüğünü gördük. Bu bize sahiden içtenlikle söylüyorum gurur verdi. Zira TOKİ, toplumsal devlet prensibinin en değerli dışa vurumlarından bir tanesi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın önerdiğinde memleketimizin kırk bir yanında vatandaşlarımızın aşikâr gelir seviyesinin altındaki bilhassa vatandaşlarımızın en temel gereksinimlerinden biri olan barınma muhtaçlığını karşılaması için fedakarhane bir gayretle inşa ettiler. Sahiden Devrekani Kaymakamı olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum" tabirlerini kullandı.
"Devrekani, açılışa doymuyor, her gün bir açılış ile anılıyor"
AK Parti Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci de, "Devrekani’nin gelişiminde çok büyük katkısı olacağına inandığım TOKİ projesinin temel atma merasiminde sizlerle olmaktan ben de büyük memnunluk duyuyorum. İnşallah en kısa müddette tamamlandığını görmek nasip olsun. TOKİ, yalnızca bina yapan, inşaat yapan bir kurum değil. TOKİ kentleri imar eden, tekrar değiştiren, güzelleştiren, dönüştüren toplumsal donatılar, ticari merkezler, yeşil alanlar, mescitler, okullar, yani her şeyi bir bütün olarak ele alan bir yapıdır. Aslında bir vizyonun ismi, aslında bu büyük vizyonun başına da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu olduğu için bu türlü ve uzun yıllar boyunca da Türkiye’nin her yerinde çok önemli boyutta başarılı projelere imza atmaya da devam eden bir yapı olacaktır. Devrekani, bakıldığında açılışa doymuyor. İnşallah en kısa müddette Organize İhtisas Hayvancılık Sanayi Bölgesinin de açılışını yapmaya geleceğiz. Daima birlikte burada coşkuyla birlik beraberlik içinde bundan sonrada açılışlarımız daima devam edecek" dedi.
Konuşmaların akabinde kurban kesilerek dua edildi. Daha sonra Kastamonu Milletvekili Ekmekci, Kaymakam Pazarcı, Belediye Başkanı Altıkulaç, TOKİ evlerinin temel atma butonuna basarak çalışmaları başlattı. Temel atma merasiminin akabinde davetlilere etli pilav ikram edildi.
Temel atma merasimine Vilayet Genel Meclisi Lideri Doğan Ünlü ile AK Parti Kastamonu Vilayet Lideri Ahmet Sevgilioğlu da katıldı.
Dr. Selma Yörük
•TC SAĞLIK BAKANLIĞI:
Kist hidatik olarak da adlandırılan kistik ekinokkoz; erişkin formunun köpek, kurt, tilki gibi et yiyen hayvanların ince bağırsaklarında yaşadığı echinococcus granulosus adı verilen parazitin larvalarının sebep olduğu zoonotik bir hastalıktır.
Köpek dışkılarındaki parazit yumurtalarının ağız ve solunum yoluyla alınmasından sonra insanların karaciğer, akciğer, dalak, beyin gibi iç organlarında kistler oluşturarak ölüme yol açabilen kist hidatik ülkemizde hayvanlarda çok yaygındır ve ciddi ekonomik kayıplara yol açmaktadır.”
Gülay Tandoğan
•bu bilgi için teşekkürler.. Şimdi anlaşıldı burada “itsever” görünümlü bir kaç kişinin niçin sokak köpeklerinin sokaklardan toplanmamasını istediği… Sokak köpekleri sokaklarda kaldıkça, bunlar da BAZI ZENGİN HAYVANSEVERLERDEN, sokak köpekleri yararına para hortumlamaya devam edecekler.. Ama sokak köpekleri toplanıp, barınaklara alınırsa, bunlara akan O BÜYÜK PARALAR kesilecek… O nedenle burada ve tüm medyada deli gibi çığırtkanlık yapıyorlar, sokak köpeklerinin barınaklara alınmasını isteyenlere KÜFÜR VE HAKARET ediyorlar… Vay üçkağıtçılar vay, tezgahı kurmuşlar, zengin hayvanseverleri HORTUMLUYORLARMIŞ!!
Dursun Çelik
•Medyada yorum yazan, mama lobisinden beslenen sözde hayvansever elemanlara sormak lazım..NEDEN, sokak köpeklerinin sokaklarda kalmasını, daha güvenceli yaşayacaklari barınaklara alınmamasını, 85 milyonluk Türk milletinin her gün sokak köpekleri ile cebelleşmesini, çoçukların ve yaşlıların sokak köpekleri tarafından ısırılmasını, parçalanmasını, öldürülmesìni, kuduz salgınlarının başlamasını istiyorsunuz? Sizin gerçek AMACINIZ NEDİR? Yoksa siz Türkçe konuşan ama Türk milletinden NEFRET EDEN, NE İDÜĞÜ BELİRSİZ, Atatürkçü maskesi takan ŞARK KURNAZI kriptolardan birisi misiniz? CEVAP VERİN YÜCE TÜRK MİLLETİNE!!
Turkan Cetin
•Vahşi SOKAK KÖPEKLERİ yüzünden yüzlerce insan öldü.onbinlerce insan yaralandı,parçalandı..Kazalar oldu.Bu sorunlar katlanarak artacak.Yasa çıkmasına rağmen hala toplamayan belediyeler hangi parti olursa olsun büyük oy kaybedecekler..insan hayatını hayvandan önde tutan herkes kaybedecek.
Burak
•Tehlikenin Farkında mısınız? Başıboş sokak köpeklerinin sayısı GEOMETRİK hızla artmaktadır.ACILEN HEPSİ toplanmaz ise çok kısa bir süre sonra daha çok köpek ve sonuç olarak daha çok insan ölümü,köpek saldirisi, salgin hastalik ve trafik kazası olacak.Bu yüzden Başıboş köpeklerin hepsi beklenmeden hemen toplanmali.tehlike çok hızlı artıyor.
Merve
•Now TV…Sözcü TV…Halk TV..benimde izlediğim sevdiğim kanallar…AMA bu kanallar artık başıboş sokak köpekleri tarafından sakat kalan,parçalanan ve ölen çocukların, yaşlıların haberlerini ASLA yapmıyor…bir kedi ya da köpeğin başına bir şey gelince ayağa kalkıyorlar..İNSAN hayatı neden değerli değil..mama lobisi bu kadar mı güçlü?
Ecesun
•(Bir Soru?) Sokağınız da 1 tane İNSAN olsa .Yıllar boyunca HERGUN bir öğün yemek ve su verip başını okşayıp ilgilenir misiniz? Bu soruya Türkiye’de kendini ” hayvansever” olarak nitelendirenlerin verdiği cevap % 89 HAYIR olmuş.. sokakta hayvan beslemek ile insan olunmuyor.bu şaklabanlık çok sıktı.BASIBOS SOKAK HAYVANLARI DERHAL TOPLANMALI..çocuklar ve yaşlılar ölmesin…
TURHAN TURAN
•BELEDİYELERİN SOKAK KÖPEKLERİNİ TOPLAMAMASININ SONUCU BUDUR İŞTE!! Türkiye kuduz için ‘en riskli ülkeler’ kategorisine alındı. Eskişehir’de ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (CDC) Türkiye’yi kuduz için ‘en riskli ülkeler’ kategorisine aldığı belirtildi. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (CDC) resmi internet sitesinde Türkiye’yi ziyaret edecek turistler için şu ifadelere yer verildi: “Kuduz köpekler Türkiye’de yaygın olarak bulunmaktadır. Türkiye’deyken bir köpek veya başka bir memeli tarafından ısırılırsanız veya tırmalanırsanız, kuduz tedavisi sınırlı olabilir veya hiç olmayabilir. Seyahatinizden önce kuduz aşısını yaptırmayı düşünün.”Dünya Sağlık Örgütü’nün yayınladığı haritaya göre Türkiye en yüksek kuduz riskli ülkelerden birisi. Bu listede Türkiye, haritadaki en kırmızı ve en tehlikeli kategori olan ‘Endemik insan kuduzu’ sınıfında yer aldı.