karabuk
İmsak 05:56
Güneş 07:21
Öğle 13:07
İkindi 16:12
Akşam 18:44
Yatsı 20:03
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
66f080576cbfa
Haber Merkezi tarafından
22 Eylül, 2024 23:38 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 8

Karabük’te Başıboş Köpekler Endişe Yaratıyor

Karabük’te bazı mahallelerde başıboş sokak köpekleri vatandaşların korkulu rüyası oldu.

Mahallelerde akşam ve sabah erken saatlerde başıboş halde sürüler halinde gezen sokak köpekleri mahalle sakinlerine korku veriyor. Özellikle Karabük Mahallesi'nde akşam saatlerinde bir vatandaşın cep telefonuyla kaydettiği görüntülerde, toplu halde gezen sokak köpekleri vatandaşlarda endişe yarattı. Akşam saatlerinde dışarı çıkmanın zorlaştığını ifade eden mahalle sakinleri, sokaklarda yürümekten korkar hale geldiklerini belirtti. Özellikle çocuklarını dışarıya çıkarmaktan çekinen vatandaşlar, köpek sayısındaki artış nedeniyle Karabük Belediyesi yetkililerden çözüm bekliyor. Haberin videosu için Tıklayınız
Bizi sosyal medyadan takip edin

8 Yorum

  1. TURHAN TURAN

    BELEDİYELERİN SOKAK KÖPEKLERİNİ TOPLAMAMASININ SONUCU BUDUR İŞTE!! Türkiye kuduz için ‘en riskli ülkeler’ kategorisine alındı. Eskişehir’de ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (CDC) Türkiye’yi kuduz için ‘en riskli ülkeler’ kategorisine aldığı belirtildi. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (CDC) resmi internet sitesinde Türkiye’yi ziyaret edecek turistler için şu ifadelere yer verildi: “Kuduz köpekler Türkiye’de yaygın olarak bulunmaktadır. Türkiye’deyken bir köpek veya başka bir memeli tarafından ısırılırsanız veya tırmalanırsanız, kuduz tedavisi sınırlı olabilir veya hiç olmayabilir. Seyahatinizden önce kuduz aşısını yaptırmayı düşünün.”Dünya Sağlık Örgütü’nün yayınladığı haritaya göre Türkiye en yüksek kuduz riskli ülkelerden birisi. Bu listede Türkiye, haritadaki en kırmızı ve en tehlikeli kategori olan ‘Endemik insan kuduzu’ sınıfında yer aldı.

  2. Ecesun

    (Bir Soru?) Sokağınız da 1 tane İNSAN olsa .Yıllar boyunca HERGUN bir öğün yemek ve su verip başını okşayıp ilgilenir misiniz? Bu soruya Türkiye’de kendini ” hayvansever” olarak nitelendirenlerin verdiği cevap % 89 HAYIR olmuş.. sokakta hayvan beslemek ile insan olunmuyor.bu şaklabanlık çok sıktı.BASIBOS SOKAK HAYVANLARI DERHAL TOPLANMALI..çocuklar ve yaşlılar ölmesin…

  3. Merve

    Now TV…Sözcü TV…Halk TV..benimde izlediğim sevdiğim kanallar…AMA bu kanallar artık başıboş sokak köpekleri tarafından sakat kalan,parçalanan ve ölen çocukların, yaşlıların haberlerini ASLA yapmıyor…bir kedi ya da köpeğin başına bir şey gelince ayağa kalkıyorlar..İNSAN hayatı neden değerli değil..mama lobisi bu kadar mı güçlü?

  4. Burak

    Tehlikenin Farkında mısınız? Başıboş sokak köpeklerinin sayısı GEOMETRİK hızla artmaktadır.ACILEN HEPSİ toplanmaz ise çok kısa bir süre sonra daha çok köpek ve sonuç olarak daha çok insan ölümü,köpek saldirisi, salgin hastalik ve trafik kazası olacak.Bu yüzden Başıboş köpeklerin hepsi beklenmeden hemen toplanmali.tehlike çok hızlı artıyor.

  5. Turkan Cetin

    Vahşi SOKAK KÖPEKLERİ yüzünden yüzlerce insan öldü.onbinlerce insan yaralandı,parçalandı..Kazalar oldu.Bu sorunlar katlanarak artacak.Yasa çıkmasına rağmen hala toplamayan belediyeler hangi parti olursa olsun büyük oy kaybedecekler..insan hayatını hayvandan önde tutan herkes kaybedecek.

  6. Dursun Çelik

    Medyada yorum yazan, mama lobisinden beslenen sözde hayvansever elemanlara sormak lazım..NEDEN, sokak köpeklerinin sokaklarda kalmasını, daha güvenceli yaşayacaklari barınaklara alınmamasını, 85 milyonluk Türk milletinin her gün sokak köpekleri ile cebelleşmesini, çoçukların ve yaşlıların sokak köpekleri tarafından ısırılmasını, parçalanmasını, öldürülmesìni, kuduz salgınlarının başlamasını istiyorsunuz? Sizin gerçek AMACINIZ NEDİR? Yoksa siz Türkçe konuşan ama Türk milletinden NEFRET EDEN, NE İDÜĞÜ BELİRSİZ, Atatürkçü maskesi takan ŞARK KURNAZI kriptolardan birisi misiniz? CEVAP VERİN YÜCE TÜRK MİLLETİNE!!

  7. Gülay Tandoğan

    bu bilgi için teşekkürler.. Şimdi anlaşıldı burada “itsever” görünümlü bir kaç kişinin niçin sokak köpeklerinin sokaklardan toplanmamasını istediği… Sokak köpekleri sokaklarda kaldıkça, bunlar da BAZI ZENGİN HAYVANSEVERLERDEN, sokak köpekleri yararına para hortumlamaya devam edecekler.. Ama sokak köpekleri toplanıp, barınaklara alınırsa, bunlara akan O BÜYÜK PARALAR kesilecek… O nedenle burada ve tüm medyada deli gibi çığırtkanlık yapıyorlar, sokak köpeklerinin barınaklara alınmasını isteyenlere KÜFÜR VE HAKARET ediyorlar… Vay üçkağıtçılar vay, tezgahı kurmuşlar, zengin hayvanseverleri HORTUMLUYORLARMIŞ!!

  8. Dr. Selma Yörük

    TC SAĞLIK BAKANLIĞI:
    Kist hidatik olarak da adlandırılan kistik ekinokkoz; erişkin formunun köpek, kurt, tilki gibi et yiyen hayvanların ince bağırsaklarında yaşadığı echinococcus granulosus adı verilen parazitin larvalarının sebep olduğu zoonotik bir hastalıktır.

    Köpek dışkılarındaki parazit yumurtalarının ağız ve solunum yoluyla alınmasından sonra insanların karaciğer, akciğer, dalak, beyin gibi iç organlarında kistler oluşturarak ölüme yol açabilen kist hidatik ülkemizde hayvanlarda çok yaygındır ve ciddi ekonomik kayıplara yol açmaktadır.”

Yeni yorumlara kapalı.

wwww 1
Mustafa Akgün tarafından
27 Şubat, 2026 10:41 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Karabük Üniversitesi Akademisyeninden Türkiye’de İlk, Dünyada İkinci PCB Teknolojisi

Karabük Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Hatice Evlen’in yürüttüğü TÜBİTAK destekli projeyle görüntü işleme temelli zeki PCB üretim makinesi hayata geçirildi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hatice Evlen’in yürütücülüğünü üstlendiği TÜBİTAK destekli “Eklemeli İmalat Teknolojisiyle Görüntü İşleme Temelli Zeki Baskılı Devre Kartı (Pcb) Üretim Makinesi Tasarım ve İmalatı” projesi kapsamında, görüntü işleme temelli zeki PCB üretim makinesi başarıyla geliştirildi.

TÜBİTAK 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı çerçevesinde desteklenen çalışma, yenilikçi üretim teknolojileri açısından önemli bir çıktı sundu. 2021 yılında patentlenen bu makine, Türkiye’de ilk, dünyada ise ikinci olma özelliğiyle dikkat çekiyor.

Karabük Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren Elya Mekatronik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin sahibi olan Doç. Dr. Evlen’in yürüttüğü proje, üniversitenin akademik birikimini sanayiye aktarması açısından da önemli bir örnek oluşturuyor.

Proje kapsamında geliştirilen sistem, klasik yöntemlerle üretimi zor olan elektronik devre kartlarının üretimini mümkün hale getiriyor. Üç boyutlu yazıcı tabanlı yapısı ve görüntü işleme teknolojisi sayesinde çalışan bu zeki üretim makinesi, yüksek hassasiyetle üretim yapabilen yenilikçi bir çözüm olarak öne çıkıyor.

Üç Boyutlu Yazıcı Tabanlı Akıllı Üretim Sistemi

Doç. Dr. Hatice Evlen, geliştirilen sistemin elektronik devre kartlarının üretiminde önemli bir yenilik sunduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Projemiz kapsamında, adından da anlaşılacağı üzere, görüntü işleme mantığıyla işlem yapan üç boyutlu yazıcı üretimi yaptık. Bu makinamızda elektronik devre kartlarının üretimini gerçekleştiriyoruz. Klasik yöntemlerle üretilmesi zor olan elektronik devre kartlarını ya da kontrol kartlarını; üç boyutlu yazıcı temelli makinamızda, görüntü işleme tekniğiyle, aynı zamanda kalibrasyonu da kendi kendine gerçekleştirebilen bir makinada buluşturduk.”

Geliştirilen makine, üretim sürecinde makine içerisine yerleştirilen kameralar aracılığıyla görüntü alarak hem uzaktan kontrol imkânı sunuyor hem de görüntü işleme teknolojisi sayesinde baskı sırasında hata tespiti yapıp, kendi kendine kalibrasyon ve baskıda düzeltme gerçekleştirebiliyor. Ayrıca sıcaklık, basınç ve süre gibi baskı parametreleri kontrol edilerek üretimde maksimum hassasiyet sağlanıyor.

Farklı Yüzeylere Baskı Yapabilen Yenilikçi Teknoloji

Bu zeki üretim makinesi yalnızca elektronik devre kartlarıyla sınırlı kalmayarak; kâğıt, polimer, polyester ve epoksi gibi birçok farklı yüzeye baskı yapabilme kapasitesiyle dikkat çekiyor. Geniş uygulama alanı sayesinde geliştirilen sistemin sanayiye yönelik ticarileşme potansiyeli de öne çıkıyor.

Proje yalnızca zeki PCB üretim makinesiyle sınırlı kalmadı. Aynı zamanda makinede kullanılmak üzere gümüş ve karbon nanotüp temelli yüksek iletkenli mürekkepler de üretildi. Doç. Dr. Evlen bu süreci şu sözlerle aktardı:

“Projemizde üç boyutlu PCB makinamızın yanı sıra, aynı zamanda makinamızda kullanabileceğimiz gümüş ve karbon nanotüp temelli iletken mürekkeplerimizin de üretimini gerçekleştirdik. Bunların da yine patentlemesini sağlıyoruz. Bunların yanı sıra ürettiğimiz mürekkeplerin iletkenlik ölçümlerini gerçekleştirmek amacıyla 2 farklı ölçüm aralığına sahip 2 adet 4 noktalı problu iletkenlik ölçüm cihazı geliştirilmiş ve üretilmiştir. Cihazlarımızın kalibrasyonu akredite laboratuvarlarda karşılaştırmalı ölçümler alınarak gerçekleştirilmiştir. Bu cihazlarla da elektrik iletkenlik ölçümünde sanayiye ve akademiye hizmet etmeyi planlamaktayız.”

Karabük Üniversitesi, Teknokent çatısı altında yürütülen bu tür projelerle akademik bilgi birikimini teknolojiye dönüştürerek Türkiye’nin yerli ve milli üretim kapasitesine katkı sunmaya devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

8 Yorum

  1. TURHAN TURAN

    BELEDİYELERİN SOKAK KÖPEKLERİNİ TOPLAMAMASININ SONUCU BUDUR İŞTE!! Türkiye kuduz için ‘en riskli ülkeler’ kategorisine alındı. Eskişehir’de ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (CDC) Türkiye’yi kuduz için ‘en riskli ülkeler’ kategorisine aldığı belirtildi. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (CDC) resmi internet sitesinde Türkiye’yi ziyaret edecek turistler için şu ifadelere yer verildi: “Kuduz köpekler Türkiye’de yaygın olarak bulunmaktadır. Türkiye’deyken bir köpek veya başka bir memeli tarafından ısırılırsanız veya tırmalanırsanız, kuduz tedavisi sınırlı olabilir veya hiç olmayabilir. Seyahatinizden önce kuduz aşısını yaptırmayı düşünün.”Dünya Sağlık Örgütü’nün yayınladığı haritaya göre Türkiye en yüksek kuduz riskli ülkelerden birisi. Bu listede Türkiye, haritadaki en kırmızı ve en tehlikeli kategori olan ‘Endemik insan kuduzu’ sınıfında yer aldı.

  2. Ecesun

    (Bir Soru?) Sokağınız da 1 tane İNSAN olsa .Yıllar boyunca HERGUN bir öğün yemek ve su verip başını okşayıp ilgilenir misiniz? Bu soruya Türkiye’de kendini ” hayvansever” olarak nitelendirenlerin verdiği cevap % 89 HAYIR olmuş.. sokakta hayvan beslemek ile insan olunmuyor.bu şaklabanlık çok sıktı.BASIBOS SOKAK HAYVANLARI DERHAL TOPLANMALI..çocuklar ve yaşlılar ölmesin…

  3. Merve

    Now TV…Sözcü TV…Halk TV..benimde izlediğim sevdiğim kanallar…AMA bu kanallar artık başıboş sokak köpekleri tarafından sakat kalan,parçalanan ve ölen çocukların, yaşlıların haberlerini ASLA yapmıyor…bir kedi ya da köpeğin başına bir şey gelince ayağa kalkıyorlar..İNSAN hayatı neden değerli değil..mama lobisi bu kadar mı güçlü?

  4. Burak

    Tehlikenin Farkında mısınız? Başıboş sokak köpeklerinin sayısı GEOMETRİK hızla artmaktadır.ACILEN HEPSİ toplanmaz ise çok kısa bir süre sonra daha çok köpek ve sonuç olarak daha çok insan ölümü,köpek saldirisi, salgin hastalik ve trafik kazası olacak.Bu yüzden Başıboş köpeklerin hepsi beklenmeden hemen toplanmali.tehlike çok hızlı artıyor.

  5. Turkan Cetin

    Vahşi SOKAK KÖPEKLERİ yüzünden yüzlerce insan öldü.onbinlerce insan yaralandı,parçalandı..Kazalar oldu.Bu sorunlar katlanarak artacak.Yasa çıkmasına rağmen hala toplamayan belediyeler hangi parti olursa olsun büyük oy kaybedecekler..insan hayatını hayvandan önde tutan herkes kaybedecek.

  6. Dursun Çelik

    Medyada yorum yazan, mama lobisinden beslenen sözde hayvansever elemanlara sormak lazım..NEDEN, sokak köpeklerinin sokaklarda kalmasını, daha güvenceli yaşayacaklari barınaklara alınmamasını, 85 milyonluk Türk milletinin her gün sokak köpekleri ile cebelleşmesini, çoçukların ve yaşlıların sokak köpekleri tarafından ısırılmasını, parçalanmasını, öldürülmesìni, kuduz salgınlarının başlamasını istiyorsunuz? Sizin gerçek AMACINIZ NEDİR? Yoksa siz Türkçe konuşan ama Türk milletinden NEFRET EDEN, NE İDÜĞÜ BELİRSİZ, Atatürkçü maskesi takan ŞARK KURNAZI kriptolardan birisi misiniz? CEVAP VERİN YÜCE TÜRK MİLLETİNE!!

  7. Gülay Tandoğan

    bu bilgi için teşekkürler.. Şimdi anlaşıldı burada “itsever” görünümlü bir kaç kişinin niçin sokak köpeklerinin sokaklardan toplanmamasını istediği… Sokak köpekleri sokaklarda kaldıkça, bunlar da BAZI ZENGİN HAYVANSEVERLERDEN, sokak köpekleri yararına para hortumlamaya devam edecekler.. Ama sokak köpekleri toplanıp, barınaklara alınırsa, bunlara akan O BÜYÜK PARALAR kesilecek… O nedenle burada ve tüm medyada deli gibi çığırtkanlık yapıyorlar, sokak köpeklerinin barınaklara alınmasını isteyenlere KÜFÜR VE HAKARET ediyorlar… Vay üçkağıtçılar vay, tezgahı kurmuşlar, zengin hayvanseverleri HORTUMLUYORLARMIŞ!!

  8. Dr. Selma Yörük

    TC SAĞLIK BAKANLIĞI:
    Kist hidatik olarak da adlandırılan kistik ekinokkoz; erişkin formunun köpek, kurt, tilki gibi et yiyen hayvanların ince bağırsaklarında yaşadığı echinococcus granulosus adı verilen parazitin larvalarının sebep olduğu zoonotik bir hastalıktır.

    Köpek dışkılarındaki parazit yumurtalarının ağız ve solunum yoluyla alınmasından sonra insanların karaciğer, akciğer, dalak, beyin gibi iç organlarında kistler oluşturarak ölüme yol açabilen kist hidatik ülkemizde hayvanlarda çok yaygındır ve ciddi ekonomik kayıplara yol açmaktadır.”

Yeni yorumlara kapalı.