blank
Haber Merkezi tarafından
23 Mayıs, 2025 16:47 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Aile Destek Merkezi Kursiyerleri El Emeği Ürünlerini Sergiledi

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Aile Destek Merkezi (ADEM) kursiyerlerinin sergi açılışına katıldı.

Karabük KARES AVM’de gerçekleştirilen etkinlikte, kursiyerlerin el emeği ürünleri sergilenmeye başladı. Sergiye, Mustafa Yavuz ve Eşi Süreyya Yavuz, Karabük Milletvekili Cem Şahin'in Eşi Esra Şahin ile birçok kurum müdürü katılarak, kursiyerleri yalnız bırakmadı.

Vali Mustafa Yavuz, açılışta yaptığı konuşmada, “Yenicemiz, Cumayanımız ve Soğuksumuz’dan gelen değerli kursiyerlerimizin böyle bir etkinliği düzenleyen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza teşekkür ediyorum. Bu yıl bu etkinlik hem Aile Yılı olması hem de Batı Karadeniz Bölgesi en düşük nüfus artış hızına sahip bir bölgede olup, içerisinde Karabük’ün de yer alması nedeniyle ailelerin bir buçuk yıl içerisinde üstün gayretlerinin sergilendiği bir programdayız. Aile Destek Merkezlerinin çalışmalarını bugün 65 kursiyer, 15 usta öğretici ve 30 çocuğumuzla birlikte el ele gerçekleştirdikleri çalışmaları sürdürmelerini önemsiyoruz. Çocuklarımızın yetiştirilmesinde annelere daha fazla sorumluluk düşüyor. Buradaki kreşlerde hem anneler hem de çocuklar bilinçli bir şekilde eğitim alabiliyor. Böylece ailelerin sağlıklı bir şekilde geleceğe taşınmasında önemli bir rol üstlendiklerini görebiliyoruz. Soğuksu’daki yaşlı bakım kursumuzu başarıyla tamamlayan aynı zamanda sertifikasını alan kursiyerimiz, Aile Destek Merkezi’nde eğitimini tamamlayarak hem istihdam sağlama hem de sevdiği işi yapma açısından iyi bir örnek oluşturdu. Aynı zamanda Karabük’te huzur evinde çalışmaya başladı” ifadelerinde bulundu.

Bu etkinlik, ailelerin güçlendirilmesi ve bölgedeki istihdamın artırılması amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların bir parçası olarak öne çıkıyor. Karabük Valiliği’nin ve ilgili kurumların, ailelerin yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik projeleri, bölgedeki sosyal dayanışmayı güçlendirmeye devam ediyor.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Ekim, 2025 04:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yüksel Yıldırım’dan galibiyet sonrası iddialı açıklamalar: “Hedef ilk 8”

Samsunspor Kulübü Lideri Yüksel Yıldırım, Dinamo Kiev galibiyetinin akabinde Avrupa’da maksat büyüttüklerini söyleyerek, "İlk sekizde bitirmeyi hedefliyoruz şimdi" dedi.
UEFA Konferans Ligi’nin 2. haftasında Samsunspor, alanında karşılaştığı Ukrayna takımı Dinamo Kiev’i 3-0 mağlup etti. Maçın ardından Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yıldırım, kuvvetli Dinamo Kiev maçına 1-0’lık galibiyete bile razı olduğunu belirterek, "Gerçekten 1-0’a da razıydım. Lakin sonra Dinamo Kiev üzere, Şampiyonlar Ligi’nden elenerek gelmiş, yıllarca Avrupa arenasında oynamış bir rakibi 3-0 net skorla yendik. Bundan evvelki maçımız da Legia Varşova’ya karşıydı, o da zordu. Birinci iki maçta hiç gol yemedik, dört gol attık. Bu, benim ve idare takımımın kimi şeyleri yanlışsız yaptığını gösteriyor" diye konuştu.
Avrupa gayelerini büyüttüklerini kaydeden Yıldırım, "Samsun’un burada amacı var. Biz bu gaye için kadroyu kurduk. Hem ligde hem Avrupa’da. Avrupa’daki birinci gayemiz son 24’e, sonra son 16’ya kalmaktı. Tahminen bu türlü giderse biz artık birinci 8’de bitirmeyi hedefliyoruz. Maksadımızı büyüttük" sözlerini kullandı.
Türk ekiplerinin Avrupa’daki muvaffakiyetini pahalandıran Yüksel Yıldırım, "Bugün kervana biz de katıldık. Dün Galatasaray’ın 3-1, bugün Fenerbahçe’nin 1-0, Samsun’un da 3-0 net bir skorla galibiyeti. Ülkemize de 9 puan kazandırdı böylelikle 3 kadro. İnanılmaz mutluyuz" açıklamasında bulundu.
Taraftara da dayanağı için teşekkür eden Lider Yıldırım, "Sayımız azdı lakin 30 bin kişiyi aratmayacak bir takviye oldu. Buradan o büyük Samsun taraftarına inanan ve gecenin bu saati gelip bizi destekleyen hepsine tek tek teşekkür ediyorum" kelamlarına yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin