blank
Mustafa Akgün tarafından
19 Eylül, 2025 19:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Ahilik Haftası Coşkusu: 38. Yıl Kutlamaları Başlıyor

Karabük'te, köklü bir gelenek olan Ahilik Haftası bu yıl 22-28 Eylül 2025 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Ahilik kültürünü yaşatmayı ve gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan hafta boyunca, panellerden temsili törenlere, ödül törenlerinden ikramlara kadar birçok etkinlik düzenlenecek.

Etkinliklerin ana teması, Ahi Evran-ı Veli’nin öğütleriyle şekillendirilen ahlaklı ticaret, dürüstlük ve dayanışma kavramları olacak.

Ahilik Haftası Kutlama Programı Açıklandı

Kutlamalar, 22 Eylül Pazartesi günü Kemal Güneş Caddesi'nde başlayacak. Programın öne çıkan etkinlikleri şunlar:

  • 09.30: Vali ziyareti
  • 10.00: Ahilik Kültürü ve Esnaf Ahilik Paneli (Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)
  • 11.15: Belediye Başkanlığı ziyareti
  • 12.00: Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
  • 12.15: Protokol konuşmaları
  • 13.00: Yılın Ahisi, Kalfası ve Çırağı Ödül Töreni
  • 13.15: Mehter Takımı Gösterisi
  • 13.45: Ahilik Pilavı ikramı
  • 15.00: Esnaf ziyareti

23 Eylül Salı günü ise etkinlikler, tarihi atmosferiyle bilinen Safranbolu Cinci Hanı Arkası’nda (Pazar Yeri) devam edecek. Burada da temsili Ahilik törenleri, gösteriler ve ikramlar yer alacak. Ardından Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde saat 15'te panel düzenlenecek.

Ahi Evran-ı Veli’nin Öğütleriyle Yoğrulmuş Bir Hafta

Etkinliklerin manevi yönü de güçlü tutuluyor. Davetiyede yer alan Ahi Evran-ı Veli’nin nasihatlerinde şu ifadelere yer veriliyor:

“Elini, kapını, sofranı açık tut…
Dilini, gözünü, belini bağlı tut…”

Ve en dikkat çeken sözlerinden biri ise:

“Hak ile sabır dileyip bize gelen, bizdendir.
Akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen, bizdendir.”

Valilik ve Esnaf Odaları Birliği’nden Davet

Karabük Valisi Mustafa Yavuz ve Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Kılıç, 38. yılı kutlanacak olan Ahilik Haftası programına tüm halkı davet etti. Yapılan açıklamada, "Ahilik değerlerinin yeniden hatırlandığı ve yaşatıldığı bu anlamlı haftada sizleri aramızda görmekten memnuniyet duyarız" ifadeleri yer aldı.

blank
blank
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Şubat, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Amasya’da iş yerinin kurşunlandığı olayın azmettiricisi 2 şahıs İstanbul’da yakalandı

Amasya’da bir iş yerinin kurşunlandığı olayın azmettiricisi olduğu belirlenen 2 şahıs, polis ekiplerinin takibi sonucu düzenlenen operasyonla İstanbul’da yakalandı.
Yaklaşık 3 ay önce geç saatlerde bir şahıs Hacılar Meydanı Mahallesi’ndeki kafeye doğru elindeki silahla ateş ettikten sonra izini kaybettirmişti. Faili yakalayan polis ekiplerinin olayın aydınlatılması için sürdürdüğü çalışmalar sonuç verdi. Faili yakalanan iş yeri kurşunlama olayının azmettiricileri 12 yıl, 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 5 ayrı suçtan aranması olan F.R.Ş. ile 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 8 ayrı suçtan aranması olan T.C.A., Amasya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin teknik ve fiziki takibi sonucu İstanbul’da yakalandı.
Şüphelilerin yakalandığı adreste yapılan aramada 1 adet ruhsatsız tabanca, 36 adet tabanca fişeği ve uyuşturucu olduğu değerlendirilen madde ele geçirildi. Gözaltı işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Amasya Valiliği, "Huzurumuzu bozmak isteyenler bilsinler ki, her nerede olurlarsa olsunlar devletimizden kaçamayacaklardır" notuyla olayın görüntülerini paylaştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin