Karabük'te aç kalan tilkiyi eliyle besledi - Karabük Haber Postası
FES
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Ağustos, 2025 10:21 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te aç kalan tilkiyi eliyle besledi

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) görev yapan bir güvenlik görevlisi, kampüse giren tilkiyi poğaça ile besledi.

Ormanda yiyecek bulmakta zorlanan tilki, üniversitenin kampüsüne geldi. Güvenlik görevlisi Rıza Meriç, çevrede dolaşarak yiyecek arayan tilkiyi yanına çağırdı. Tilki, bir süre tereddüt ettikten sonra Meriç’in elinden uzatılan poğaçayı aldı.

Yiyeceğini alan tilki, gecenin karanlığında gözden kayboldu. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda bozulan tarim arazileri cezasiz kalmadi 48 islem uygulandi qanetWpf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mart, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da bozulan tarım arazileri cezasız kalmadı: 48 işlem uygulandı

SAMSUN (İHA) – Tarım ve Orman Bakanlığı, Samsun’da bozulan 16 bin 895 m2 tarımsal alan için 48 adet cezai işlem uyguladı.

Samsun’da 2025 yılında yapılan tarımsal arazi çalışmaları kapsamında 39 adet tarımsal amaçlı kullanım izni alındı. Bozulan tarımsal alan nedeniyle ise 48 adet ceza kesilirken, bozulan tarımsal alanın büyüklüğü ise 16 bin 895 m2 olarak dikkat çekti. Bu bozulan alanlar için toplam 963 bin TL ceza yazıldı. Öte yandan, tarımsal amaçlı su kullanım izni için 759 adet başvuru yapılırken, 823,3 hektar alan için izin verildi. Nitrat ve su kirliliğini izleme kapsamında yapılan analiz sayısı da 683’e ulaştı.

Ayrıca Tarım ve Orman Samsun İl Müdürlüğü tarafından su tasarrufu ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında, su tasarrufu ile ilgili olarak öğrencilere yönelik çalışmalar yürütülüp, 91 okulda toplam 7 bin 344 öğrenciye ulaşılarak eğitim verildi. Sulama verimliliğini artırmak amacıyla ilçe müdürlükleri aracılığıyla toplam 5 bin 299 çiftçiye de eğitim verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin