Karabük Postası tarafından
29 Mart, 2022 13:17 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te 58. Kütüphane Haftası Kutlamaları Başladı

(Haber Merkezi) 28 Mart-01 Nisan tarihleri arasında kutlanan 58. Kütüphane Haftası Kutlamaları "Kütüphanede Hayat Var" temasıyla başladı.

KBÜ Kamil Güleç Kütüphanesi Sezer Güleç Sergi Salonunda düzenlenen Kütüphane Haftası açılış etkinliklerine Vali Fuat Gürel, AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan Kütüphane Haftası kutlama etkinlikleri protokol konuşmaları ile devam etti.

Ülkemizde son yıllarda kitaba ve kütüphaneye ulaşımda müthiş bir değişim yaşandığını ifade eden Vali Fuat Gürel “Özellikle Milli Eğitim Bakanlığımızın çok büyük gayretleri var, Kültür Turizm Bakanlığımızın çok büyük gayretleri var, Üniversitelerimizin gayretleri var. Şu an içinde bulunduğumuz kütüphanede 60 binin üzerinde basılı eser, 27 bin civarında da dijital eser bulunuyor. Çağımızın gerekleri interaktif olmayı dijital ortamlarda bilgi paylaşımını gerektirdiğinden dünyanın milyonlarca eserine ulaşabilecek durumdayız.

Kütüphanesiz Okul Kalmasın projesi kapsamında kendi alt yapımızı oluşturarak bütün okullarımızda kütüphane oluşturmaya gayret sarf edildi ve şükürler olsun ki her okulumuzda kütüphanemiz mevcut.  Diğer taraftan her ilçemizde bir kütüphanemiz mevcut bu anlamda fizik alt yapımızın yeterli olduğunu memnuniyetle ifade edebilirim.

Bizim eksik olan yönümüz belki de okumaya karşı ilgisizliğimiz inşallah bunu da özellikle ilkokullardan başlayarak çocuklarımıza vereceğimiz okuma alışkanlığı ile aşacağız son yıllarda bununla ilgili çok büyük gayretlerimiz var inşallah zamanla bunu yeneceğiz internette ufak bir araştırma yaptığımızda dünyada 86.sırada olduğumuzu göreceksiniz bu sıradan kurtulmamız lazım çağımız bilgi çağı 21 yüzyılın Türk Çağı olmasını arzu ediyoruz ülkemizin bulunduğu bölge itibariyle sözü dinlenen bir ülke olduğunu memnuniyetle ifade ediyorum. Yapılan çalışmalar ile artık bölgemizden ziyade dünyada da sözü dinlenen bir ülke olma konumunda hızla ilerliyoruz.

Bu etkinlikleri gerçekleştiren tüm kurumlara teşekkür ediyorum, ayrıca Güleç Ailesine de huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Üniversitemize güzel bir kütüphane kazandırıldı, inşallah bu etkinliklerle beraber bilinç oluşturarak güzel faaliyetler olacağına inanıyorum.”diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından KBÜ Kamil Güleç Kütüphanesi ve Zübeyde Hanım İl Halk Kütüphanesine yaptıkları katkı ve desteklerden dolayı hayırseverlere plaket takdimi ile tören sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Temmuz, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Husumetlilerin kavgasında bir kişi silahla ağır yaralandı

Tokat’ın Erbaa ilçesinde husumetliler ortasında meydana gelen silahlı arbedede bir kişi ağır yaralandı.
Edinilen bilgilere nazaran, Ziya Gökalp Mahallesi Tepeşehir bölgesinde S.M. ve üç arkadaşı boş yerde alkol aldığı sırada, daha evvel ortalarında hasımlık bulunduğu öğrenilen S.K. aracıyla olay yerine geldi. Araçtan inerek tabancayla S.M.’ye gerçek 6 el ateş eden S.K., çıkan arbedede bacağından bıçakla yaralandı. Hücumun akabinde aracıyla olay yerinden uzaklaşan S.K., ilçe çıkışında polis grupları tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Ağır yaralanan S.M. ise olay yerine çağrılan sıhhat gruplarınca Erbaa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin