Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen 2025–2026 eğitim öğretim yılı takvimi kapsamında, 17 Kasım’da başlayan ara tatilin sona ermesiyle Karabük’te 37 bin öğrenci yeniden ders başı yaptı.
Kent genelindeki ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenciler, 9 günlük tatilin ardından sabah saatlerinde sınıflarına dönerek yeni haftaya ders ziliyle başladı. Öğretmenler ve idareciler, öğrencilere tatilin ardından uyum sürecinin sağlıklı şekilde ilerlemesi için çeşitli rehberlik çalışmaları uyguladı.
Eğitim öğretim yılı takviminde sonraki süreç
Bakanlık tarafından açıklanan resmi takvime göre eğitim öğretim dönemindeki diğer önemli tarihler şöyle:
- Yarıyıl tatili: 19–30 Ocak 2026
- İkinci dönem başlangıcı: 2 Şubat 2026
- İkinci dönem ara tatili: 16–20 Mart 2026
- Okulların kapanışı: 19 Haziran 2026
Ara tatil süresince öğrenciler dinlenme fırsatı bulurken, okullarda da fiziki hazırlık ve bakım çalışmaları gerçekleştirildi. Tatilin ardından sınıfları dolduran öğrenciler, ikinci döneme kadar devam edecek eğitim sürecine yeniden başladı.