karabuk
İmsak 06:03
Güneş 07:28
Öğle 13:08
İkindi 16:08
Akşam 18:38
Yatsı 19:58
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2025 16:02 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te 19 Mayıs’a Özel Dalış: Gölette Türk Bayrağı’nı böyle dalgalandırdılar

Karabük'ün Ovacık ilçesinde iki dalgıç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 106. yılı dolayısıyla Hatipoğlu Göleti'ne dalarak su altında Türk bayrağı açtı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 106. Yılı Karabük'te çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor.

Ovacık Kaymakamlığı öncülüğünde Ovacık Belediyesi koordinesinde düzenlenen 19 Mayıs etkinlikleri çerçevesinde dalgıçlar Cemil Belder ve Cemal Özbek, Hatipoğlu Göleti'nde dalış programı hazırladı.
Etkinlik öncesi hazırlıklarını tamamlayan dalgıçlar, daha sonra şişme botla suya açılara 2.5 metre uzunluğundaki Türk bayrağını gölün hem derinliklerinde hem de yüzeyine dalgalandırdı.
Sosyal medya hesabında paylaşılan görüntüler büyük beğeni topladı.

blank
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Şubat, 2026 12:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Misket elma yok satıyor: Taklitlerinden yıldız testiyle ayırt ediliyor

Amasya’da 2 bin yıldır yetiştirilen coğrafi işaretli misket elma pazar ve manavlarda yok satıyor. Satıcılar ürün azlığı nedeniyle kilosu 150 TL’yi bulan elmalarını taklitlerinden ayırmak için ortasından kesip yıldızının görünmesiyle test ederek müşterilerine veriyor.

Zirai don afeti misket elma üretimini de etkiledi
Geçen yıl nisan ayında ağaçlara şok yaşatan zirai don afeti misket elma üretimini de etkilemişti. Normalde ortalama 25 bin tondan fazla elma üretilen şehirde meyve türlerinin tamamında görülen afet nedeniyle sadece 2 bin ton civarında elma hasadı yapılmıştı.

"Kesip yıldızını gösteriyoruz"
Şehrin sembolü misket elmasının bu nedenle pazar ve manavlarda yok satması dolayısıyla isteyen müşteriye test yaparak sattıklarını belirten elma yetiştiricisi Ömer Balkar, "Sattığımız elmanın damaklarda tat bırakan hakiki misket elması olduğunu kanıtlamak için ortasından kesip yıldızını gösteriyoruz" dedi.

"Meyvelere hasret kaldık"
Saraycık köyünden Mehmet Geyik bu yıl kiraz ve elma olmak üzere meyvelere hasret kaldıklarına değinirken meyve diyarı Ziyaret beldesinden Mustafa Tokmak da bir tarafı kırmızı, diğer tarafı yeşil renkteki beş yıldızlı misket elma için bu yıl mevsim şartları uygun gittiği için hasattan umutlu olduklarını söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin