Karabük Postası tarafından
19 Mayıs, 2023 16:41 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te 19 Mayıs Coşkusu

Büyük Önder Mustafa kemal Atatürk'ün Türk Gençliğine  armağan ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı coşku ile kutlandı Karabük'te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Hava muhalefeti nedeniyle gençlik yürüyüşün iptal edildiği kutlamaların ilki Karabük Kent Meydanında yapıldı. Kent Meydanında Atatürk Anıtına Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven'in  çelenk sunumu ile başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi KUTLAMALARA STADYUMDA DEVAM EDİLDİ Sabah Kent Meydanındaki Atatürk Anıtına çelek sunulması ile başlayan kutlama etkinlikleri Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda devam etti. Stadyumdaki etkinlikler öncesi  flama geçişi yapıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Güven, törende, 19 Mayıs'ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan milli egemenlik ilkesiyle birlik ve bütünlüğün sağlandığını ve çarenin ancak millette olduğunun tescillendiğini söyledi. Atatürk'ün gençliğe hitabesinin de okuduğu etkinlikte, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi, jimnastik, tekvando, trambolin ve halk oyunları gösterileri yapıldı. Protokol tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen sportif ve kültürel yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve gökyüzüne balon bırakılmasının ardından program sona erdi. Törene, Vali Vekili Muhittin Gürel, Karabük milletvekilleri Cem Şahin, Ali Keskinkılıç, Cevdet Akay,  İl Jandarma Komutan Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Vali Fuat Gürel'in eşi Özlem Aras Gürel, Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, diğer protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. (Nurettin Acar)    
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Roma Dönemi’ne ait Kilözü Tümülüsü 1.derece arkeolojik sit alanı ilan edildi

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde yer alan ve Roma Dönemi’ne ilişkin olduğu bedellendirilen Kilözü Tümülüsü, Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edildi.
Mudurnu ilçesine bağlı Kilözü köyü hudutları içerisinde yer alan ve tarihi Roma Dönemi’ne uzanan Kilözü Tümülüsü’nün korunması amacıyla Bolu Müze Müdürlüğü tarafından Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na müracaatta bulunuldu. Konsey uzmanları tarafından bölgede yapılan incelemelerin akabinde, tümülüsün 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi. Konsey kararında, kelam konusu alanın korunması için bölgede rastgele bir yapılaşmaya müsaade verilmeyeceği, yeni tarım alanı açılamayacağı ve yapılacak her türlü fiziki müdahale için ilgili kurumlardan müsaade alınması gerektiği vurgulandı.
Bolu Müze Müdürlüğü yetkilileri, tescil kararının bölgedeki kültürel mirasın korunması açısından büyük kıymet taşıdığını belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.