Reklam
Reklam
b7fdd58d 9147 4fcf 82f6 8cac1207bcfc
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
03 Haziran, 2026 12:33 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Karabük’te 1010 nolu cadde bulvara dönüşüyor

Karabük Belediyesi tarafından 100. Yıl Mahallesi’nde yürütülen 1010 Nolu Cadde bulvar düzenleme çalışmaları aralıksız sürüyor.

Mahallenin ulaşım ve yaşam kalitesini artırmasının planlandığı  proje kapsamında cadde; yenilenen kaldırımları, düzenlenen yeşil alanları ve modern şehircilik anlayışına uygun görünümüyle yeniden şekillendiriliyor.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, projenin mahalleye önemli katkılar sağlayacağını belirterek, “100. Yıl Mahallemize yeni bir soluk getiriyoruz. 1010 Nolu Cadde bulvar çalışmamız tüm hızıyla devam ediyor. Kaldırımları, yeşil alanları ve modern çehresiyle mahallemizi imar etmek için sahadayız” dedi.

Karabük Belediyesi ekipleri, bölgedeki çalışmaların planlanan program doğrultusunda devam ettiğini bildirirken, tamamlanmasının ardından 1010 Nolu Cadde’nin daha güvenli, estetik ve konforlu bir ulaşım aksı haline geleceği ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
baru nafsa 2026da uluslararasi is birligi agini genisletti frCSEkDl
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0 0

BARÜ, NAFSA 2026’da Uluslararası İş Birliği Ağını Genişletti

BARTIN (İHA) – Bartın Üniversitesi (BARÜ), Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen dünyanın en prestijli yükseköğretim fuarlarından NAFSA 2026’da 21 ülkeden 30 üniversiteyle ön anlaşma sağlayarak uluslararası iş birliği ağını genişletti.

BARÜ, uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda yürüttüğü çalışmalar kapsamında ABD’nin Orlando kentinde gerçekleştirilen NAFSA 2026 Fuarı’na katıldı. Dünyanın dört bir yanından yükseköğretim kurumları, eğitim kuruluşları ve sektör temsilcilerini bir araya getiren organizasyonda üniversiteyi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yafes Yıldız, Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yirmibeş ve Erasmus Ofisi’nden Öğr. Gör. Murat İpek temsil etti.

“21 Ülkeden 30 Üniversiteyle ön anlaşma”

Türkiye Ulusal Ajansı koordinasyonunda oluşturulan “Study in Türkiye” çatısı altında temsil edilen BARÜ heyeti, başta ABD, Brezilya, İngiltere, Kanada, Çin, Arjantin ve Peru olmak üzere birçok ülkeden üniversite temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.

Akademik iş birlikleri, öğrenci ve personel hareketliliği ile ortak proje geliştirme konularının ele alındığı görüşmeler sonucunda 21 ülkeden 30 üniversite ile ön anlaşma sağlandı. Böylece BARÜ’nün uluslararası görünürlüğü artırılırken, akademik iş birliği ağı da güçlendirildi.

“ABD’de eğitim ve araştırma iş birlikleri görüşüldü”

Fuar kapsamında BARÜ heyeti, ABD’de bulunan Chicago ve Washington eğitim müşavirlikleriyle de bir araya geldi. Görüşmelerde, BARÜ ile ABD’deki yükseköğretim kurumları arasında gerçekleştirilebilecek eğitim ve araştırma iş birlikleri değerlendirildi.

NAFSA 2026 kapsamında yapılan temasların, öğrenci ve akademisyen hareketliliğinin artırılmasına, ortak araştırma projelerinin geliştirilmesine ve sürdürülebilir akademik iş birliklerinin kurulmasına katkı sağlaması hedefleniyor.

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, uluslararası temasların gerçekleştirilmesinde Türkiye Ulusal Ajansının önemli katkıları bulunduğunu belirterek, yükseköğretim kurumlarının uluslararası platformlarda etkin şekilde temsil edilmesine yönelik desteklerinden dolayı Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı’ya teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin