KARABÜK'TE 10 KASIM'DA HAYAT DURDU - Karabük Haber Postası
SE1
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
10 Kasım, 2025 13:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KARABÜK’TE 10 KASIM’DA HAYAT DURDU

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 87. yılında Karabük’te düzenlenen törenlerle anıldı. Kentte hayat, 09.05’te sirenlerin çalmasıyla 2 dakika boyunca durdu.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 87’nci yıldönümü münasebetiyle Karabük’te anma programı düzenlendi. İlk tören, Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla gerçekleştirildi.

ÇELENK SUNUMU VE SAYGI DURUŞU (VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ)

Vali Mustafa Yavuz, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ve Karabük Garnizon Komutanı Murat Gürcan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından, saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okundu. Tören, bayrakların yarıya indirilmesiyle sona erdi.

KENTTE HAYAT DURDU

10 Kasım dolayısıyla kent genelinde çalınan sirenlerle birlikte Karabük’te adeta zaman durdu. Trafikteki araçlar durdu, vatandaşlar, kamu kurumlarındaki personel ve öğrenciler bulundukları yerde 2 dakika boyunca Ulu Önder’i andı.

İNŞAATTAKİ İŞÇİLERDEN ANLAMLI DAVRANIŞ

Millet Bahçesi’ndeki cami inşaatında çalışan işçiler, metrelerce yükseklikte işlerini bırakarak siren sesiyle birlikte saygı duruşuna geçti. İşçiler Ata’larını vefatının 87. yılında bir kez daha minnet ve saygıyla andı.

PROGARAMA 100. YIL KÜLTÜR MERKEZİNDE DEVAM EDİLDİ (VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ)

10 Kasım Anma Atatürk’ü Anma programına 100. Yıl Kültür Merkezi’nde devam edildi.

Program öncesinde, 10 Kasım temalı serginin açılışı yapıldı. Katılımcılar sergiyi gezdikten sonra anma etkinlikleri için salondaki yerlerini aldı.

Programa, Vali Mustafa Yavuz, Protokol Üyeleri, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti İl Temsilcileri, STK Temsilcileri, Gaziler, Emniyet ve Askeri Personel, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve Vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı, günün anlam ve önemini belirten şiir, kompozisyon ve konuşmaların yapılması ile devam etti.

Program kapsamında Atatürk’ün sevdiği şarkılar icra edildi ve zeybek gösterisi sunuldu. İzleyicilerden büyük beğeni toplayan gösteri, Atatürk’e olan saygı ve bağlılığı simgeleyen anlamlı bir an yaşattı. Program, İl merkezinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, Vali Mustafa Yavuz ve protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
duzcede simseklerin ardindan dolunay mest etti mbI8rPDO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Nisan, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Düzce’de şimşeklerin ardından dolunay mest etti

Düzce’de akşam saatlerinde sağanak yağış ile birlikte şimşekler de gökyüzünü aydınlattı. Şimşeklerin ardından dağılan bulutların arasından çıkan dolunay ise mest etti.

Düzce’de akşam saatlerinde etkili olan şimşekler gökyüzünü adeta aydınlattı. Şehrin batısından doğusuna doğru ilerleyen şimşekler, özellikle bazı bölgelerde görsel bir şölen oluşturdu. Aralıklarla çakan şimşekler geceyi gündüze çevirirken, ortaya çıkan manzara vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Şimşeklerin ardından gökyüzündeki bulutların dağılmasıyla birlikte beliren dolunay ise dikkat çekti. Doğal ışık gösterisinin ardından ortaya çıkan dolunay, geceye ayrı bir güzellik katarken, o anlar bazı vatandaşlar tarafından cep telefonu kameralarıyla kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin