UEFA’nın, finansal fair play kuralları çerçevesinde Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Kardemir Karabükspor’un incelenmesine devam edildiğini bildirmesi üzerine Karabükspor’dan açıklama geldi.
Kardemir Karabükspor’un resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Kulübümüz 2012-2013, 2013-2014, 2014-2015 ve 2015-2016 futbol sezonlarında kulüp lisans ve mali fair play talimatı kapsamında yer alan, sportif, altyapı, personel-idari, hukuki ve mali kriterlere ilişkin tüm gereklilikleri yerine getirerek, UEFA Kulüp Lisans ve Mali Fair Play Lisans sertifikası almaya hak kazanmıştır” denildi.
Açıklamada ayrıca, “Bu kapsamda 2014-2015 futbol sezonunda kulübümüz UEFA Avrupa Kupasına katılmıştır. UEFA tarafından UEFA Lisansı alan futbol kulüpleri çeşitli denetlemelere tabi tutulmaktadır. Ülkemizdeki UEFA lisansı alan diğer futbol kulüpleri gibi, kulübümüzde bu denetimlere tabidir. 2015-2016 sezonunda ülkemizde 11 Süper Lig takımı, PTT 1. Lig’de ise sadece kulübümüz UEFA lisansı almaya hak kazanmıştır. Kamuoyunda kulübümüz hakkında UEFA tarafından soruşturma açıldığından bahisle haber yapılmış olmakla birlikte, yapılan soruşturma rutin mali denetimlerle ilgili olup, kulübümüzce gerekli belgeler UEFA’ya iletilmiştir” ifadelerine yer verildi.


Karabükspor’dan UEFA Açıklaması
Çorum’un ’saklı cenneti’ Yeşil Göl doğaseverlerin gözdesi oldu
Çorum’un Laçin ilçesinde “saklı cennet” olarak nitelendirilen Yeşil Göl, doğal güzellikleriyle vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.
Çorum’un Laçin ilçesinde bulunan Yeşil Göl, suyunun rengi ve çevresini saran ağaçlarla mest ediyor. Sahip olduğu eşsiz doğal güzelliği ve zengin bitki örtüsüyle dikkat çeken göl, aynı zamanda çok sayıda balık türüne de ev sahipliği yapıyor. Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyen vatandaşların uğrak noktası haline gelen bölgede, ziyaretçiler göl kenarında piknik yapmanın keyfini çıkarırken, orman içerisindeki patika yollarda yürüyüş yaparak doğayı keşfetme imkanı buluyor. Bölgede macera tutkunları için ATV turları gibi etkinlikler düzenleniyor. Yılın her mevsimi doğaseverlerin olan bölgeye havaların ısınmasıyla birlikte ilgi arttı.
“Buranın havası çok güzel”
Arkadaşlarıyla birlikte bölgeye gezmeye gelen Mehmet Karakurt, “Köpeğimizi gezdirmeye geldik. 2-3 hafta önce özellikle su seviyesi çok aşağıdaydı. Ama son yağışlarla birlikte yükselmiş durumda. Sadece burası değil, diğer barajlarımız da aynı şekilde. Buranın havası çok güzel” dedi.
“Çok hoşumuza gitti”
Ailesiyle birlikte piknik yapmak için bölgeye gelen Arif Işık da, “Niyetimiz Oğuzlar ilçesine gitmekti ama ağabeyim burayı önerdi. Biz de görmeye geldik ve geldiğimizde de çok memnun kaldık. İleride bulunan şelaleyi gezdik. Çok hoşumuza gitti” diye konuştu.


