Karabük Postası tarafından
24 Ekim, 2014 18:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabükspor Son Nefeste 2-1

Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Akhisar Belediyespor’u konuk eden Kardemir Karabükspor 90+2’de Turgay Bahadır’ın attığı golle altın buldu Kardemir Karabükspor Spor Toto Süper Lig’in 7. Haftasında evinde Akhisar Belediyespor’u konuk etti. 1-0 Geriye düştüğü karşılaşmadan Teore’nin penaltı golü ile eşitliği sağlayan Kardemir Karabükspor 90+2’de ise oyuna sonradan giren Turgay Bahadır’ın golü ile rakibi Akhisar Belediyespor’u 2-1 yendi.  Akhisar Belediyespor Ahmet Cebe’nin kırmızı kart görmesi ile 36 dakika sahada 10 kişi kaldı. Karşılaşmada, Altı sarı ve bir kırmızı kart çıktı. Temsilcimiz Kardemir Karabükpor aldığı bu galibiyetle puanını 7’ye yükseltti. MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI) 11. dakikada sol kanattan gelişen atakta Emre Özkan’ın ceza sahası içine gönderdiği topu Joseph Akpala ayağının içiyle filelere gönderdi, ancak daha öncesinde yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. 12. dakikada Bilal Kısa'nın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda kaleci Boy Waterman çift yumrukla topu uzaklaştırdı. 33. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Hakan Özmert’in ortasında topa iyi yükselen Akpala’nın vuruşunda, meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı. 41. dakikada gelişen atakta Hakan Özmert'in ceza sahası içerisine girerek verdiği pasında Kumbela ayağının içi ile yaptığı vuruşta top az farkla direğin dibinden auta çıktı. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz tamamlandı. Bu arada, Kardemir Karabükspor Yardımcı Antrenörü Suat Sarıcan, hakeme itirazı nedeniyle tribüne gönderildi. MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI) 52. dakikada sol kanattan kullan serbest vuruşta Gekas’ın kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. 0-1 54. dakikada Domi Kumbela kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda arkadan Ahmet Cebe'nin müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterirken, Ahmet Cebe de kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. 56. Dakikada Abdou Traore’nin penaltı atışında top ağlarla buluştu. 1-1 57. dakikada sağ kanttan Traore'nin çizgiye kadar inerek dar açıdan yaptığı vuruşta top yan ağlarda kaldı. 78. dakikada Turgay Bahadır'ın ceza sahası içi sağ çaprazdan kale alanına çevirdiği topa Joseph Akpala dokunamayınca ev sahibi ekip mutlak bir golden oldu. 90+2. dakikada sağ kanattan Erdem Özgenç'in ortasında arka direkte Domi Kumbela kafayla topu içeriye indirdi. Penaltı noktası üzerinde topla buluşan Turgay Bahadır meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 2-1        
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Temmuz, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Yabancı öğrencilere Türkçe eğitimi

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Yunus Emre Enstitüsü (YEE) iş birliğiyle 10 farklı ülkeden memleketler arası öğrencileri Bartın’da bir ortaya getirerek kültürel etkileşim sağlayan "Türkçe Yaz Okulu" muvaffakiyetle tamamlandı.
Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Türk kültürü, lisanı, tarihi ve sanatının dünyaya tanıtılması konusunda değerli faaliyetlerde bulunan Yunus Emre Enstitüsü (YEE) iş birliğinde iki hafta boyunca milletlerarası öğrencileri ağırlayan "Türkçe Yaz Okulu"nun kapanış programı yapıldı. Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa; BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya ile birlikte Yunus Emre Enstitüsü temsilcileri ve yaz okulundan faydalanan memleketler arası öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya’nın açılış konuşmalarıyla devam etti.
Uluslararası öğrencilerle kültürel köprüler kurmanın memnuniyetini yaşadıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Akkaya, "Bartın Üniversitesi aracılığıyla bu ülkenin asli ögelerinden biri oldunuz. Bulunacağınız yerlerde Türkçe düşünecek, Türkçe konuşacak ve hayata Türkçe bakışıyla bakacaksınız. Güzide ilimiz Bartın’da kültürel etkinliklerde bulunarak ülkemize ve Türkçemize aidiyet hissinizi artırdınız. Burada da bir meskeniniz olduğunu unutmayarak meskeninize dönecek olmanızın memnunluğunu yaşıyoruz. Bu süreçteki çalışmaları için Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi insan kaynağımıza teşekkür ediyorum. Türkçenin ve kültürümüzün dünya genelinde yaygınlaştırılması noktasındaki değerli çalışmaları münasebetiyle Yunus Emre Enstitüsü Liderimiz Prof. Dr. Sayın Abdurrahman Aliy’e ise teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Ardından geçilen programda bulundukları müddet boyunca Bartın’ı ve Türk kültürünü yakından tanıyan öğrencilerle yapılan eğitim-öğretim ve kültürel faaliyetler sergilendi. Yaz okulundan faydalanan öğrencilerin görüşleri alındı, Türkiye’ye dair yorumlarına yer verildi.
"Türkçe Yaz Okulu"nda konuk öğrencilere Türkçe derslerinin yanında Bartın, Amasra, İnkumu, Güzelcehisar, Kurucaşile, Ulus, Karabük ve Zonguldak seyahatleri düzenlenerek Bartın ve etrafının tarihi dokusu ve kültürü tanıtıldı. Ayrıyeten seyahatlerin yanı sıra öğrenciler; Bartın işi tel kırma, Karagöz Hacivat gösterisi, ebru sanatı, ahşap tekne ve yat üretimi atölyelerine katılıp klasik sanat ve zanaatları yakından tanıma fırsatına erişti. Kapanış programında memleketler arası öğrenciler BARÜ’de öğrendikleri Türk kültürüne ilişkin şiir, müzik ve halk oyunları şovları üzere yeteneklerini sergiledi.
Program, günün anısına hatıra fotoğrafı çekiminin akabinde son buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin