Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Ocak, 2017 15:13 tarihinde yayınlandı
0

Karabükspor Rize’de Kayıp

Kardemir Karabükspor Spor Toto Süper Lig’in 19. Haftasında Çaykur Rizespor’a konuk oldu. Ev sahibi karşılaşmayı 6. dakikada Kweuke’nin golüyle 1-0 kazandı. Rizespor puanını 19’a yükseltirken, Karabükspor ise 24 puanda kaldı

Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında Çaykur Rizespor ile Kardemir Karabükspor Çaykur Didi Stadı’nda karşı karşıya geldi. Ev sahibi karşılaşmayı 6. dakikada Kweuke’nin golüyle 1-0 kazandı.
MAÇTAN DAKİKALAR
6. dakikada ceza sahası içerisinde Ahmet’in vuruşunda top Kaleci Şahin’den döndü. Dönen topla altıpas çizisi üzerinde buluşan Kweuke meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 1-0
15. dakikada kazanılan köşe vuruşunda Özgür Çek soldan ceza sahasına ortaladı. İyi yükselen Saadane’nin kafa vuruşunda direk dibinden sekerek filelere doğru giden meşin yuvarlağı kaleci Ahmet Şahin son anda kornere çeldi.
20. dakikada Mehmet’in ortasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Kweuke’nin şutunda kaleci Ahmet meşin yuvarlağı kontrol etti.
38. dakikada Latovlevici’nin ortasında ceza sahası içinde Seleznyov’un vuruşunda kaleci Gökhan topu kurtardı.
43. dakikada Ahmet İlhan Özek’in ceza sahasına pasında kaleci Ahmet Şahin’in öne çıktığını gören Kweuke’nin aşırtma vuruşunda, top az farkla yandan auta çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısını, Çaykur Rizespor 1-0 önde tamamladı.
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
54. dakikada Latovlevici ceza sahası dışından vuruşunu yaptı. Kaleci Gökhan topu rahat kontrol etti.
63. dakikada Kweuke’nin pasında topla buluşan İsmail ceza sahasına girip şutunu çekti. Top farklı bir şekilde dışarı çıktı.
74. dakikada Latovlevici’nin sağ kanattan kullandığı köşe atışında ceza sahası içerisindeki Barış kafası ile dokundu. Top direkten döndü.
76. dakikada Saadane’nin pasında ceza sahası içerisindeki Oğulcan sert bir şutla topu kaleye göndermek istedi. Kaleci Ahmet topu çıkartmayı başardı.
90+3. dakikada ikinci sarı kartını gören Saadane kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Karşılaşma ev sahibi takım Çaykur Rizespor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Stat: Çaykur Didi
Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu **, Serkan Çimen **, Samet Çiçek **
Çaykur Rizespor: Gökhan **, Oboabona **, Özgür **, Ümit **, Mehmet **, Saadane **, Putrucci **, Janster ** (Oğulcan dk. 71 **), Ahmet ** (Robin dk. 61 **), İsmael **, Kweuke ** (Edomwonyi dk. 81 *)
Yedekler: Muhammet, Tuszynski, Fink, Oğuz
Teknik Direktör: Hikmet Karaman
Kardemir Karabükspor: Ahmet **, Gaman **, Ceyhun **, İlhan ** (Alexe dk. 81 ?), Kerim **, Tchounkeu **, Latovlevici **, Barış **, Seleznov **, Tanase ** (Poko dk. 26 **), Bliznichenko ** (Serdar dk. 68 **)
Yedekler: Ercüment, Osman, Kokalovic, Fatih
Teknik direktör: İgor Tudor
Gol: Kweuke (dk. 6) (Çaykur Rizespor)
Kırmızı kart: Saadane (dk. 90+3)
Sarı kartlar: Saadane (Çaykur Rizespor), Ceyhun, Poko (Kardemir Karabükspor)

Bizi sosyal medyadan takip edin
saha eksikligine ragmen dunya dorduncusu oldu UduTPFHd
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2026 12:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Saha eksikliğine rağmen dünya dördüncüsü oldu

Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Geleneksel Türk Okçuluğu Antrenörü ve Sporcusu Nagehan Tutuş, antrenman yapacak saha bulamamasına ve imkansızlıklara rağmen katıldığı 14. Fetih Kupası’nda dünya dördüncüsü oldu. Türk okçuluğunu yaşatmak için büyük bir çaba sarf eden kadın sporcu, genç yeteneklerin harcanmaması adına ilçedeki yetkililerden çalışma alanı talep etti.

Eşinin görevi nedeniyle 5 yıl önce Sivas’tan Karadeniz Ereğli’ye yerleşen ve burada Geleneksel Türk Okçuluğu kulübü kuran Nagehan Tutuş (37), hem antrenörlük yapıyor hem de uluslararası müsabakalarda Türkiye’yi temsil ediyor. Türk okçuluğunu “sadece bir spor branşı değil, bir kültür mirası” olarak tanımlayan Tutuş, kulübün zorlu şartlara rağmen kısa sürede Türkiye dereceleri ve rekorları elde ettiğini belirtti.

“Oklarımızı ilk kez sahada deneme fırsatı bulduk”

Okçular Vakfı tarafından düzenlenen ve 51 ülkeden 1000’i aşkın sporcunun katıldığı 14. Fetih Kupası’nda mücadele eden Tutuş, turnuvayı 900’ü aşkın sporcu arasından dünya dördüncüsü olarak tamamladı. Şampiyonluğu sadece tek bir okla kaçırdığını ifade eden Tutuş, bir kadın sporcu ve antrenör olarak yaşadıkları zorlukları şu sözlerle dile getirdi:

“Fatih Sultan Mehmet Han’ın dediği gibi; imkanın sınırlarını görebilmek için imkansızı zorlamak gerekiyor. Bahanelerin arkasına sığınmak istemiyorum ama oklarımızı ancak yarışma sahasında deneme fırsatı buldum. İl ve ilçe spor müdürlüklerimizden yana bir sıkıntımız yok ancak coğrafyamız engebeli, çalışabileceğimiz düz bir alanımız yok. Çalışma imkanımız olsaydı bu yarışmada şampiyonluğu göğüsleyecek yetenekte sporcularımız var.”

“Antrenmansız götürüp çocukların şevkini kıramayız”

Gelecek nesillere bu kültürü aktarmak için kendi çabalarıyla bir mücadele yürüttüğünü belirten Tutuş, yetkililere seslenerek tesisleşme sorununa çözüm bulunmasını istedi. Tutuş, “Ereğli’nin çocukları çok yetenekli. Yarın biz buradan gitsek bile bu sporun yaşaması için uğraşıyoruz. Ancak bu şartlarda müsabakalara katılamayabiliriz. Çocukları antrenmansız bir şekilde sahaya çıkarıp üzmek, onların şevkini kırmak demektir. Çaresine bakmaya çalışıyoruz ama neticede bize antrenman yapabileceğimiz bir yer şart” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin