Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Aralık, 2019 11:44 tarihinde yayınlandı
0

Karabükspor Borcu İntihar Ettirdi

Kulübün SGK borcu gelen eski yöneticisi Mahir Acar, tuz ruhu içerek hayatını kaybetti

Karabükspor’da SGK borcu nedeniyle eski yöneticilere gönderilen borç tebligatı sonucu bunalıma giren eski yönetici Mahir Acar, içtiği tuz ruhu sonucu intihar ederek hayatını kaybetti.
Bir zamanların süper liginde büyük takımlara kök söktüren ve borçsuz kulüp olarak örnek teşkil eden Karabükspor’da yaklaşık 3.5 milyon liralık SGK alacağından dolayı eski kulüp yöneticilerine ödeme emri göndermişti.
Karabükspor’da uzun yıllar top oynayan ve 2017 -2018 sezonunda kulüp yöneticiliği yapan Mahir Acar, eline ulaşan ödeme emri sonrası girdiği bunalım sonucu dün tuz ruhu içerek intihar girişiminde bulundu. Marketten aldığı tuz ruhunu içtikten sonra fenalaşan ve ihbar üzerine olay yerine gelen 112 ambulansı ile Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Acar, tedavi gördüğü yoğum bakım ünitesinde sabaha karşı hayatını kaybetti.
Karabükspor aşığı olarak bilinen Mahir Acar’ın cenazesi otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından 1 Ocak Çarşamba günü öğle namazını müteakip Çamlık camii’nde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.
Öte yandan geçtiğimiz aylarda ise Karabükspor’da değişik görevlerde bulunan ve son olarak kulüp başkanlığı yapan Ziya Ünsal’da eline geçen ödeme emri sonrası girdiği stres sonucu yakalandığı hastalığın ilerlemesi sonucu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.
“TÜRKİYE’DE İLK DEFA BİR KULÜBE SİGORTA VE VERGİ BORCUNDAN DOLAYI İŞLEM YAPILDI”
Uzun yıllar Türk futbolunda mücadele ettikten sonra ekonomik olarak zor duruma düşen Karabükspor’a geçtiğimiz aylarda SGK alacağından dolayı icra takibi başlatıldı. Türkiye’de ilk defa bir futbol kulübünün eski ve yeni yöneticilerine icra emri gönderilmişti. Öte yandan yaklaşık 190 milyon liranın üzerinde borcu olduğu ifade edilen Karabükspor’un eski kulüp başkanı ve yöneticileri hakkında da usulsüz işlemlerden dolayı açılan davalar da devam ediyor.
“YARIM ASIRLIK ÇINAR YOK OLUYOR”
Türkiye’nin ilk ağır sanayisi olan KARDEMİR’de çalışan işçiler tarafından 1969 yılında kurulan ve yarım asırdır Karabükspor, tarihinde bir kez Türkiye’yi 2014-2015 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde temsil etme şansı yakalamıştı. Süper Lig’de 10 sezon mücadele eden kırmızı-mavili ekip, 6 sezon 3. ve 2. Lig’in çeşitli gruplarında, 34 sezon 1. Lig’de mücadele verdi. Dünyada işçilerin kurduğu sayılı takımlardan olan Karabükspor, mali olarak sıkıntılar yaşamasının ardından Süper Lig’den TFF 1. Lig’e ardından TFF 2. Lig’e kadar düştü. Kulübün borçları nedeniyle transfer yasağı getirilen Kardemir Karabükspor, alt yapıdan futbolcularıyla maçlarına çıkmak zorunda kalıyor.
Yaşadığı mali çıkmazdan dolayı zor dönemler geçiren ve gün geçtikçe eriyen  Karabükspor’un  yeniden ayağa kaldırılması için 2018 yılında dönemin valisi, Milletvekilleri ve Belediye başkanının da içinde bulunduğu kentin önde gelenleri tarafından yapılan toplantılar da alınan kararlar imza altına alınsa da bugüne kadar gerekli hiçbir destek sağlanamadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
wq 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
18 Mayıs, 2026 13:30 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te hastanelere afet eğitimi

İl Sağlık Müdürlüğü, olası afet ve acil durumlara karşı hastanelerin hazırlığını artırmak amacıyla “2. Karabük Hastane Afet Planları (HAP) Uygulayıcı Eğitimi”ni tamamladı. Üç gün süren eğitime 25 sağlık personeli katıldı.

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, olası afet ve acil durumlarda hastanelerin kesintisiz ve nitelikli sağlık hizmeti sunabilmesi amacıyla yürüttüğü hazırlık çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

2026 yılı faaliyet planı çerçevesinde düzenlenen “2. Karabük Hastane Afet Planları (HAP) Uygulayıcı Eğitimi”, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KEAH) eğitim salonunda gerçekleştirildi.

Programa, il genelindeki farklı hastanelerden gelen 25 sağlık personeli ve alanında uzman 4 eğitmen katıldı. Üç gün süren yoğunlaştırılmış eğitim boyunca, bir hastanenin afet anındaki yönetim mekanizması ve operasyonel süreçleri teorik ve pratik boyutlarıyla masaya yatırıldı.

Eğitim programı kapsamında katılımcılara kritik konularda detaylı bilgilendirmeler yapıldı. Bunlar arasında kitlesel yaralanmalı olaylarda hastanenin müdahale aşamaları ve kapasite artırımı, hastane afet triyaj alanında yaralıların aciliyet durumuna göre sınıflandırılması ve yönetimi, bilgi yönetimi ile acil müdahale planının aktivasyonunda doğru ve hızlı veri akışı, tatbikat ve değerlendirme süreçleri yer aldı.

Hastanelerin sadece tıbbi müdahale değil, aynı zamanda lojistik, iletişim ve güvenlik gibi alanlarda da bir bütün olarak afete hazır olmasını hedefleyen bu eğitimle il genelinde HAP uygulayıcı sayısı artırıldı. Eğitim süreci, katılımcıların afet senaryoları üzerine yaptığı grup çalışmaları ve genel değerlendirmelerle sona erdi.

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, sağlık tesislerinin her türlü olağandışı duruma karşı dirençli ve hazırlıklı olması için eğitim faaliyetlerine kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin