Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Şubat, 2023 17:53 tarihinde yayınlandı
0

Karabüklüler Yardıma Koştu

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan ve 10 İlde yaşanan  7,7  ve 7.6’lık depremlerin ardından  yaşanan felakete  tüm Türkiye’de olduğu gibi Karabük halkı da duyarsız kalmayarak adeta yardım için seferber oldu.

Türkiye  Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan ve 10 İlde yaşanan  7,7  ve 7.6’lık  deprem felaketinin üzüntüsünü derinden yaşarken, vatandaşlar ise deprem bölgelerine yardım için seferber olmuş durumda. Yaşanan deprem felaketine duyarsız kalmayan Karabüklüler de Valiliğin yardım çağrılarının ardındamansetKarabukluler Yardima Kostu2n adeta yardım toplama merkezlerine akın ederek yardıma koştular. Mahalle muhtarlıkları başta olmak üzere Valiliğin tarafından belirlenen noktalara yardım malzemelerini ulaştıran vatandaşların zaman zaman da duygulu anlar yaşadığı gözlemlendi.

VATANDAŞLAR YARDIM İÇİN AKIN ETTİ

Valiliğin yardım çağrısı ile birlikte Valilikte oluşturulan yardım toplama merkezinde yoğunluk oluşurken, vatandaşların getirdiği kuru  gıda ürünleri, battaniye, ayakkabı, kışlık kıyafet, ayakkabı, çocuk bezi, ısıtıcı, yorgan, çocuk bezi vb malzemeler   ayrı ayrı kolilere konarak deprem bölgesine ulaştırılmak için hazır hale getirildi.

MAHALLE MUHTARLIKLARINDA YOĞUNLUK OLUŞTU

Deprem Bölgesine yardım çağrılarının ardından mahalle muhtarlıkları da teyakkuza geçti. Gece geç saatlere kadar açık olan  Muhtarlıklara mahalle sakinleri tarafından yardım malzemeleri getirildi.

KAMU KURUM VE KURULUŞLARI, STK VE GÖNÜLLÜ İŞ İNSANLARINNDAN ARAÇ VE PERSONEL DESTEĞİ

Öte yandan Karabük’te Kamu kurum ve kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları (STK  ve gönüllü iş insanlarının desteğiyle deprem bölgesine 328 personel, 14 Ekskavatör Yükleyici, 27 Tır ve Kamyon, 10 Ambulans, 2 İtfaiye, 43 muhtelif araç deprem bölgesine gönderildi.

İLÇELERDE DE VATANDAŞLAR DUYARSIZ KALMADI

Karabük İl Merkezinde olduğu gibi ilçelerde de vatandaşlar yardım çağrılarına duyarsız kalmadı. Vatandaşlar,  İlçe Kaymakamlıkları tarafından oluşturulan  yardım merkezilerine giderek yardım malzemelerini teslim ettiler. Burada bulunan görevliler gelen yardımları tek tek ayırarak kolilere yerleştirdiler.

GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜ

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık depremlerin ardından 10 İlde meydana gelen deprem felaketine duyarsız kalmayan vatandaşlar, “Ülke olarak böyle bir günde birlik olmayacağız da ne zaman birlik olacağız. Acımız çok büyük, Türk Milleti olarak bunu da atlatırız ama şimdi birlik olma zamanı deprem felaketi yaşayan insanlarımızın maddi manevi yanında olmalıyız elimizden gelen yardımı yapmalıyız, yaralarını sarmalıyız” dediler. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
su samurlarinin deredeki oyunu kamerada yg98lArU
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Su samurlarının deredeki oyunu kamerada

DÜZCE (İHA) – Düzce’de Asar Deresi’nde oyun oynayan iki su samuru, vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Şehir merkezindeki 23 Nisan Parkı mevkisinden geçen Asar Deresi’nde hareket eden su samurları ilgi odağı oldu. Dere içerisindeki taşların üzerine çıkan ve akıntılı suya rağmen doyasıya oyun oynayan su samurları, çevredeki vatandaşların kamerasıyla kayıt altına alındı. Bir süre sonra akıntılı suda gözden kaybolan su samurlarını derenin kenarından ilgiyle izleyen vatandaşlardan Mustafa Kurnaz, doğal yaşamın bu önemli türlerini şehir merkezinde görmenin keyifli olduğunu dile getirdi. Kurnaz, “Düzceliyim, İstanbul’da doğdum büyüdüm. Su samurları Düzce’de aslında Efteni Gölü’nde yaşarlar ama Melen Çayı’ndan şehir merkezindeki derelere de geliyorlar. İzlemesi çok keyifli. İnsanlarla barışık hayvanlar. Zarar vermedikçe insanlara zararları olmaz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin